Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΣΟ ΝΟΡΜΑΛ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

- Advertisement -

 Συγκρίνετε τις προτιμήσεις σας με όσα λένε ξεκάθαρα οι αριθμοί και… άσπρο πάτο. Χικ!

 6 πράγµατα που είναι συνηθισµένα:
>Να δοκιμάσατε αλκοόλ για πρώτη φορά στην εφηβεία σας. Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρόδου, η πλειονότητα των παιδιών (αγόρια: 27,8 % – κορίτσια: 35,3%) δοκίμασε για πρώτη φορά κάποιο οινοπνευματώδες ποτό στην ηλικία των 14.
>Να θεωρείτε ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ. Οι αριθμοί σας επιβεβαιώνουν, αφού σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το 66% των Ελλήνων εξαρτημένων στο αλκοόλ είναι άντρες.
>Να λατρεύετε τα κοκτέιλ. Το 41% των online fans του Glamour  απάντησαν το ίδιο σε ερώτηση για το αγαπημένο τους ποτό στο Facebook. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το κρασί με ποσοστό 27% και με σχετικά μεγάλη διαφορά από τα straight ποτά, όπως το ουίσκι, η βότκα και το τζιν (18%).
>Να μην πίνετε πολύ, για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα, έχουν 46% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν παχυσαρκία.
>Να θεωρείτε το ποτό αφροδισιακό. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και το 42% των Ελλήνων, που επιλέγουν να καταναλώσουν κάποια ποσότητα αλκοόλ πριν κάνουν σεξ, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Αντιμετώπισης Προβλημάτων Σχέσεων και Σεξουαλικότητας.
>Να μην οδηγείτε όταν έχετε πιει. Και αν δεν το κάνετε, φροντίστε να αναθεωρήσετε, αφού όπως δείχνουν στοιχεία της ΕΣΥΕ, 4 στα 10 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ.
26% των εφήβων στην χώρα μας μέθυσαν τουλάχιστον μία φορά μέσα στο τελευταίο έτος*.

56,3 λίτρα ποτού με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως ουίσκι, βότκα, ούζο, κ.ά., πίνει ο μέσος Έλληνας τον χρόνο σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π).

22% των Αμερικανών δήλωσαν σε πρόσφατη έρευνα της Harris Interactive ότι δεν πίνουν ποτέ αλκοόλ.

1 στους 2 Έλληνες θεωρεί το κόκκινο κρασί το ιδανικό συνοδευτικό ποτό ενός γεύματος, σύμφωνα με έρευνα του Α.Π.Θ.

10η θέση στην Ευρώπη κατέχει η Ελλάδα στην κατανάλωση αλκοόλ **.

*Σύμφωνα με στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.
**Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog