Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια

- Advertisement -

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ σας γνωρίζει ότι…

Στις 22-01-2012 στο Λουτράκι και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ πραγματοποιήθηκε ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με την συμμετοχή πλέον των 40 συλλόγων και φορέων.

Αφορμή και αιτία του Πανδημοτικού αυτού προσκλητηρίου ήταν η εγκατάσταση Ανεμολογικών Ιστών στις 4-12-2011 στα ΓΕΡΑΝΕΙΑ και εκ του γεγονότος τούτου, περιήλθαν σε γνώση μας οι χορηγήσεις άδειων ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ από την ΡΑΕ με την εγκατάσταση 65 Α/ Γ.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ κος Λογοθέτης Κώστας, οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης: κκ Γκιώνης Γιώργος, Παύλου Παύλος, και Πετρίτσης Γιώργος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση:

· για την τεχνολογία της αιολικής ενέργειας η οποία σύμφωνα με όλες – όχι μόνο- τις ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες αποτελεί συμπληρωματική μορφή ενέργειας και ως εκ τούτου δεν δύναται να αντικαταστήσει τους συμβατικούς σταθμούς ενέργειας ώστε να συμβάλει στην μείωση των εκπομπών του CO2.

· για το οικονομικά δυσβάστακτο μετακυλιόμενο στους πολίτες κόστος από την εγκατάσταση των Α/ Γ και της πώλησης ενέργειας από αυτές .

· για την ανάπτυξη Α/Γ σε κηρυγμένες αναδασωτέες και σε χαρακτηρισμένες NATURA, περιοχές των Γερανείων

· και το κυριότερο, για την απειλούμενη καταστροφή του φυσικού τοπίου των Γερανείων και των παρεπόμενων συνεπειών της διατάραξης του οικοσυστήματος οι οποίες θα είναι καθοριστικές για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

Μετά την ενημέρωση και την δεδηλωμένη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, εκλέχτηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ.

Η Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνει την οργάνωση της Πάλης και Αντίστασης της κοινωνίας μας ενάντια στην εγκατάσταση των Α/ Γ στα Γεράνεια, με σκοπό την Ανατροπή και Ακύρωση όλων εκείνων των αποφάσεων που άλλοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς.

Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι από τώρα και στο εξής ενέργειες αιφνιδιασμού, ενάντια στα Γεράνεια, δεν θα μείνουν αναπάντητες.
                                                                                                   

Λουτράκι 21 Φεβρουαρίου 2012

Εκ μέρους της επιτροπής αγώνα

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΡΟΣ ΤΗΝ:
    -ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
    -ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ
    -ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    -ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    -ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ( Ορειβατικός – Κυνηγετικός και όποιος άλλος συμβάλει στην προστασία της Φύσης)
    -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    Συμπληρωματική ερώτηση κάνω.
    Συμμετέχω στην προσπάθειά σας για την μη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στα Γεράνεια.
    Η προσπάθεια σας για την προστασία του ελατοδάσους ή γενικά του Δάσους μας είναι η έκδηλη προσπάθεια σας για την αγάπη σας για την φύση.
    Θέλω να τοποθετηθείτε δημόσια για μια ακόμη πληγή του Δάσους.
    Την ανάλυση σας στο θέμα της αλόγιστης κοπής των Δέντρων και τις δικές σας ενέργειες. Τις δικές σας καταγγελίες στην Αστυνομία ή στο Δασαρχείο ή σε όποιον άλλο φορέα υπάρχει.
    Την ανήλεη και χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς κανένα όριο κοπή των υγειών πεύκων από απρόσκοπτους νεόκοπους ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μας Ξυλοκόπους.
    Πήγα μια βόλτα καθημερινή το απόγευμα στο βουνό και άκουγα τα πριόνια να αλωνίζουν.
    Μην μου πείτε ότι το Δασαρχείο..μπλα μπλα, αυτοί είναι αρμόδιοι!!!!!
    Αυτοί είναι ανύπαρκτοι. Καθαρά τυπικό και γραφειοκρατικό ρόλο παίζουν πλέον.

    Αναλογιστείτε ότι το κάθε σπίτι που χρησιμοποιεί ξύλα για το τζάκι του ή την σόμπα του και έχει βρει το δάσος ως σημείο ή ανεξάντλητο πόρο καυσόξυλων χωρίς κόστος, χρειάζεται το μήνα ένα δέντρο ΣΙΓΟΥΡΑ.
    Σηκώνει το δάσος μας την απώλεια τουλάχιστον 100 δέντρων κάθε μήνα; Δηλαδή μιλάμε για τον φετινό χειμώνα πάνω από 1000 δέντρα μαζί με τους επισήμους εμπόρους καυσόξυλων;
    Η κοπή είναι σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας και δεν μας φαίνεται ΤΩΡΑ. Εάν αυτό συμβεί σε ένα σημείο τότε η έκπληξή μας θα είναι απίστευτη απο το μέγεθος της καταστροφής.
    Μήπως ο χειρότερος εχθρός του Δάσους δεν είναι η φωτιά ή οι ανεμογεννήτριες αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος με την αλόγιστη χρήση του;

    Εμείς τι κάνουμε; Ποιες είναι οι πράξεις μας ώστε να σώσουμε το Δάσος μας;

    Ένας Απλός Πολίτης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog