Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τάκης Σπηλιόπουλος: «Μην μου ανανεώσετε την σύμβαση, δεν είναι ηθικό»

- Advertisement -

Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ίδιοι. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. Το αποδεικνύει η στάση που τήρησε ο γνωστός δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής της ΕΡΤ, Τάκης Σπηλιόπουλος ο οποίος αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης του για ηθικούς λόγους καθώς ο ίδιος διατηρεί θέση στον ιδιωτικό τομέα…

Διαβάστε τι έγραψε στο ιστολόγιο του:

Απαντώντας στους πολυάριθμους φίλους που με ρωτούν,
γιατί συνεχίζω να απουσιάζω από της εκπομπή
“Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ”, παραθέτω το κείμενο της επιστολής παραίτησης, που απέστειλα στη διοίκησης της ΕΡΤ:

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της επιτροπής επιλογής προσωπικού

Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην κοινωνία και με δεδομένη την κατάρρευση του επαγγέλματός μας, με τις πολλές εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους, αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης, να αποδεχθώ την ανανέωση της σύμβασής μου.

Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με το δεδομένο πως (για την ώρα τουλάχιστον) έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο να παραχωρήθεί η θέση μου σε άλλον συνάδελφο, ο οποίος να είναι άνεργος, εάν αυτό είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η παραίτηση μου από την θέση εργασίας που κατέχω στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα προκαλέσει κατ’ ανάγκη την πρόσληψη άλλου συναδέλφου στη θέση μου, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, όπου η μη αποδοχή της πρόσληψής μου, θα επιφέρει την αντικατάστασή μου.

Με εκτίμηση και συναδελφική αλληλεγγύη

Τάκης Σπηλιόπουλος

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog