Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εδώ σχολιάζουμε το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Πείτε μας την άποψή σας για την μετάδοση, για όσα είπαν αλλά και όσα δεν είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων…

Θα παρακαλούσαμε, ως συνήθως τα σχόλια να μην περιέχουν ύβρεις… Και ας κάνουμε και μια προσπάθεια να γράψουμε την άποψή μας με όνομα και επώνυμο επιτέλους…

- Advertisement -

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τακτικη πολιτικαντη δεκαετιας 1950. τι νομιζει οτι ετσι θα αποφυγει να πιει το πικρο ποτηρι και να δωσει λογο γιατι οδηγησε τον δημο σε αυτη την ξεφτυλα μετα την χθεσινη δικαστικη αποφαση? ντροπη! τιποτε αλλο.

  2. ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ Η ΚΑΜΗΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΦΟΣ

  3. Εγώ που δεν είμαι απο Άγιο Θοδωρα, δεν πα να λέει το καρτούν ο Μίτε πως τον λέτε, όχι δεν με πήθει με εκνευρίζει αντίθετα.

    …. Το υπουργείο που έχει πάει επίσκεψη και τον λόγο μπορούμε να τον μάθουμε??? δεν νομίζω να είναι απόρρητο..

  4. τοο θέμα ρε μαγκάκια είναι οτι μίτε και ράτης βρίσκονται στην ίδια όχθη.Ο ένας κρατάει από το χέρι τον άλλον.Όπως και όλοι όσοι βρίσκονται στην αίθουσα που βλέπουμε..γι΄αυτό φτάσαμε τις μικρές μας κοινωνίες σε αυτό το χάλι.(όπως και την χώρα).
    ΥΓ. το χεράκι-χερακι στην καθομιλουμένη λεγεται ΟΜΕΡΤΑ..
    καλή σας νύχτα !

  5. ΚΑΛΑ ….Ο ΜΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΣΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΡΕΨΕΙ………..
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑ…..ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ.
    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ….ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ???????
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ….ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ….

  6. ακομα στα υπουργεια ειναι ο Δημαρχος? σε ποιο υπουργειο δουλευουν μεχρι τις 8 το βραδυ? ή τον επιασε η βροχη στο δρομο και καθυστερησε… οτι και να κανει θα το πιει το πικρο ποτηρι της σφαλιαρας των ασφαλιστικων ειτε τωρα ειτε την επομενη φορα!!!

  7. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…
    ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΥ????????????
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΚΙΩΝΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ….ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ….

  8. "για να ολοκληρωθει η διαδικασια πρεπει να γινουν μελετες" λεει. τοτε τι το φερνεται το θεμα ΚΤΕΛ στο συμβουλιο ρε παιδακι μου??? αφου δεν θελετε να το λυσετε. τοσα χρονια πια. ελεος, τα νευρα των πολιτων δεν τα σκεφτεστε??? αμαν πια

  9. τι να λυσετε ενα θεμα που δεν υπαρχει?το κτελ ειναι μια χαρα σε κεντρικο σημειο και κατεβαινουν οι ανθρωποι και κανουν την δουλεια τους χωρις να χρειαζεται να αλλαζουν μεσο.αφηστε το εκει που ειναι και κοιταχτε να φτιαξετε κατι που να μην αραζουν παρανομα τα ιχ και να εμποδιζουν το λεωφορειο.επειδη οι ελληναραδεν πατανε λιγο φρενο για να περασει το λεωφορειο υπαρχει το προβλημα και επειδη αραζουν παρανομα.

  10. ελεος πια .Τεσσερις ωρες και εχουν συζητησει μολις δυο θεματα,ντροπη πια ο καθε πικραμενος βλεπει μικροφωνο και τρελενεται.Ετσι δε παει μπροστα ο τοπος.Μπλα μπλα μπλα και αποτελεσμα τιποτα.Τεσσερις ωρες δυο θεματα,ουτε στη βουκη των λορδων δε γινονται αυτα.Ειδικα αυτη η Πρωτοπαππα …ειπαμε αντιπολιτευση ενταξει αλλα κυρια μου δεν εισαστε εκει για κουτσομπολιο.Ετσι δε θα λυσετε ποτε κανενα θεμα.

  11. s-spinos:
    Σχετικά με τη μεταφορά του ΚΤΕΛ συμφωνώ με τον 9:38 με μια
    μικρή διόρθωση στο δρομολόγιο που ακολουθούν τα λεωφορεία:
    δηλαδή,αντί να φθάνουν ως το περίπτερο για να στρίψουν, να
    στρίβουν από την Ελ.Βενιζέλου κατ΄ευθείαν στην Ιάσωνος και
    στην αναχώρηση να φεύγουν δια μέσου της Κορίνθου,να ανεβαίνουν την αιγαίου και στα φανάρια να στρίβουν είτε προς Αθήνα και Κόρινθο,είτε προς Περαχώρα. Θαρρώ πως έτσι δεν θα ενοχλούν κανέναν,και εξυπηρετούν τον κύριο όγκο των κατοίκων
    της πόλης μας.

  12. επειδη το δικαιωμα μιασ προτασησ για την εικονα τησ πολησ δεν τοεχει μονον η τεχνικη υπηρεσια,ο μηχανικοσ,ο αρχιτεκτων κ,λ,π,αλλα και ο απλοσ πολιτησ, πρωτεινω.καλυψη του ρεματοσ απο Βενιζελου μεχρι παραλια,αφου πρωτα γινει διαπλατυνση αριστερα δεξια και διπλασιαστη ο ογκοσ του ρεματοσ [αν και τα νερα που μπορουν να εισελθουν στο ρεμα σε αυτο το κομματι ειναι συγκεγκριμενοσ,λογω του ανοιγματοσ τησ γεφυρασ].Σκεπασμα λοιπον του ρεμματοσ και διαμορφωση χωρων εξυπηρετεισ τησ πολησ για κτελ,τραινο πρασινο,παρκιν κ,λ,π [δημιουργειται ομεγαλυτεροσ ανοιχτοσ χωροσ στο Λουτρακι]με κυκλικη πλατεια στη Βενιζελου.Σημειωση τα μισα κυκλοφοριακα προβληματα τησ Αθηνασ λυφηκαν με τη καλυψη του Ιλυσσου και κηφισσου [αν θελετε συμπληρωστε τη προταση.

  13. Παρακολουθούσα το χθεσινό συμβούλιο και για μια ακόμη φορά είχα απελπιστεί.
    Το θέμα με την μεταφορά της θέσης του ΚΤΕΛ ήταν παιδαριώδη κατά την γνώμη μου.
    Μια Χάβρα Ιουδαίων. Ο καθένας μια διαφορετική άποψη.
    Για να καταλάβουμε λίγο τι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ποια είναι η λειτουργία του. Στους ορισμούς των δυνατοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην παράγραφο 5 ορίζει:

    Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης:
    5. Αποφασίζει για θέματα τα οποία τυχόν παραπέμπουν σε αυτό η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για λήψη απόφασης, λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητάς τους.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Κύριοι. Δεν κάνει συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος. Δεν γνωμοδοτεί γενικώς και αορίστως. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Κύριοι.
    Θα πρέπει να καταλάβετε κάτι Κύριοι και Κυρίες. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και χρήσιμος σε όλους.

    Όσο αφορά το προκείμενο. Η θέση της Δημοτικής Αρχής μέσω του Προέδρου του θεσμού της Ποιότητας Ζωής, αντιδημάρχου Κου Νικολάου, ήταν μη αναμενόμενη.
    Ορίζεται το θέμα με σκοπό να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να συζητηθεί με τα στοιχεία που θα καταθέσει η παραπάνω επιτροπή που έχει γνωμοδοτήσει ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ και ξαφνικά εμφανίζεται μια άλλη άποψη από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κου Μάρκελλου για ένα άλλο σημείο και σε γενικές αρχές συμφωνούν όλοι με μικρο διορθώσεις και άλλοι διαφωνούν με τον ισχυρισμό ότι θα χρειαστεί χρόνο για την αναθεώρηση και αποχαρακτηρισμό του χώρου και πάει λέγοντας. Υπάρχει σχέδιο άμεσης μεταφοράς ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Υπάρχει σχέδιο να γίνει αύριο το πρωί ή είναι απόφαση για 5 χρόνια. Για να το καταλάβουμε βρε παιδιά.
    Και απορρίπτετε η πρόταση για αναβολή και ψηφίζεται τι? Μεταφορά του ΚΤΕΛ στην Αστυνομία; Σε ποιο οίκημα; Με ποιες υποδομές; Πως θα συμβεί αυτό και πότε;
    Γιατί αυτά δεν θα ρώτησε κανείς. Αυτά δεν απαντήθηκαν. Πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο; ΤΟ ΔΣ ψήφισε και δεν γνωμοδότησε. ΨΗΦΙΣΕ.

    Δηλαδή Κύριοι Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου το πρόβλημα στο συγκοινωνιακό, είναι το ΚΤΕΛ στο Λουτράκι;
    Ότι τόσα χρόνια δεν έχετε καταφέρει να ορίσετε κανόνες λειτουργίας της πόλης, δεν έχετε καταφέρει να ορίσετε την ορθή χρήση της κεντρικής λεωφόρου, ότι δεν έχετε μπορέσει να βάλετε σε τάξη την λειτουργία της πόλης μας, ερχόσαστε τώρα και σας φταίει το ΚΤΕΛ; Το εύκολο θύμα και το εξιλαστήριο θύμα της δική σας αδυναμίας από ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    Εάν κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της Ελευθερίου Βενιζέλου δεν επιτρεπόταν το παρκινγκ και τους 12 μήνες του χρόνου και η άλλη πλευρά ήταν για στάθμευση και όχι για παρκινγκ θα είχαμε θέμα με το ΚΤΕΛ; Θα ήταν ένας δρόμος ανοικτός χωρίς εμπόδια που θα μπορούσε να υποστηρίξει την κίνηση των αυτοκινήτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Και βέβαια απαγόρευση στάθμευσης κατά μήκος των δύο πλευρών και της Γ.Λέκκα μέχρι τους καταρράκτες. Μόνιμες θέσεις παρκινγκ σε συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους με φύλαξη.(Συνοικισμός – Πάρκο Δεξαμενής, Κεντρικό παρκινγκ, ) και στα υπόλοιπα στενά της πόλης μας.
    Αλλά πως να μην παρκάρει ο καθένας έξω από το σπίτι του. Όταν δολοφονούσατε το Λουτράκι με τις πολυκατοικίες σας ήταν καλά; Τώρα να τα λουστείτε όπως το καταντήσατε το Λουτράκι.
    Μάθαμε όμως παρκινγκ στο δρόμο. Μάθαμε όπου βρούμε να το βάλουμε. Μάθαμε όλοι να διπλοπαρκάρουμε γιατί δεν μπορούμε να περπατήσουμε. Μάθαμε όλοι..ένα πακέτο τσιγάρα. Μάθαμε όλοι… ένα λεπτάκι. Μάθαμε όλοι… μισό λεπτό. Μάθαμε όλοι να καβαλάμε τα πλαστικά απαγορευτικά. Μάθαμε όλοι να μη τηρούμε απολύτως τίποτα. Μάθαμε να παω στο Φαρμακείο. Μάθαμε να πάω για ψωμί. Μάθαμε να πάω για ντομάτες. Μάθαμε όλοι να παρκάρουμε στην διάβαση πεζών. Μάθαμε όλοι να έχουμε ανοχή γιατι μας βολεύει. Μάθαμε να το παρατάμε το αυτοκίνητο μας και να πίνουμε ανενόχλητοι καφέ!!
    Και μετά μας φταίει το ΔΝΤ, οι ξένοι, οι άλλοι, οι γείτονες και πάει λέγοντας.
    Αφού εμείς δεν αγαπάμε το Λουτράκι πως θα το σεβαστούν οι επισκέπτες και οι φιλοξενούμενοι; Συνέχεια

  14. Καλό θα ήταν να συσταθεί στην Λουτράκι Α.Ε. ένα σώμα φύλαξης της πόλης σε συνεργασία με την Δημοτική και την Αστυνομία και να φυλάσσουν επί 24ου την τήρηση των κανόνων λειτουργίας της πόλης μας. ( Δεν γνωρίζω εάν έχει την δυνατότητα να το πράξει αυτό ή κάποιος άλλος)
    Μπορεί να γίνουν μικρές εσοχές στα μεγάλα πεζοδρόμια της κεντρικής λεωφόρου για στάση των εμπορικών αυτοκινήτων μεταφοράς αγαθών δίπλα σε διαβάσει πεζών ώστε να εξυπηρετούνται και στα απέναντι πεζοδρόμια.

    Το κυριότερο είναι να μπορούμε να φυλάσσουμε ΕΜΕΙΣ την πόλη που μας ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ και που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε ή σε όσους έχουν την τύχη να την έχουν επιλέξει ως τόπο διαβίωσης.

    Το ΚΤΕΛ από μόνο του δεν φταίει. Αλλάξτε τα παραπάνω εάν τα θεωρείτε σωστά και ελάτε μετά να μου πείτε ότι φταίει το ΚΤΕΛ.
    Στο νέο ΓΠΣ να οριστεί νέο σημείο και να έχει κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ασφάλεια τους και όχι την εξυπηρέτηση πολιτών και καρκινογενέσεων και παθητικών συμπεριφορών και επιλογών μέσα στην ίδια μας την πόλη.

    Ένας Απλός Πολίτης..

    Υ.γ.
    Όπου υπάρχει αυτοκίνητο καταστρέφει. Κοιτάξτε την Κόρινθο και παραδειγματιστείτε από κάτι καλό και ουσιαστικό. Ο Κεντρικός δρόμος δεν είναι στέκι ή τσιφλίκι κανενός ή πάργκινγ του κάθε ηλικιωμένου. Τους σέβομαι αλλά την ΠΟΛΗ μου την αγαπώ και την σέβομαι περισσότερο από όλους και οποιονδήποτε. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες και να τηρούνται.

  15. Απλέ πολίτη, καλά τα λες, αλλά ξεχνάς κάποια ουσιώδη τμήματα της συλλογιστικής σου.
    Ότι έχει γίνει πολεοδομικά, δεν αλλάζει. Για τα πεζοδρόμια και τις εσοχές, το πράγμα στοιχίζει τα κέρατα του για να γίνει. Και μπορεί άλλοι να το έκαναν, αλλά "last year" όχι με την Τρόϊκα κυβερνήτη του τόπου.
    Και εδώ θέλω να καταλήξω. Σε λίγο δεν θα χρηματοδοτούνται ούτε τα αυτονόητα. Ούτε τα απλά. Βλέπεις ότι στο δημαρχείο, στα δημοτικά κτήρια, στα σχολεία, στα ιατρεία και παντού δεν έχουν ούτε τα ουσιώδη, δηλαδή θέρμανση, γιατί δεν εγκρίνεται.
    Άρα, ας προσγειωθούμε και να δούμε με αυτά που έχουμε και μπορούμε, τι κάνουμε;
    Εδώ ο άλλος λέει να μπαζώσουμε το ρέμα. Άκουσον. Όταν τα παρακείμενα κτήρια (και τα σχολεία), με το πρώτο κακό καιρό θα πνιγούν, όπως έχει γίνει εκατοντάδες φορές στον Κηφισσό.
    Επί της ουσίας λοιπόν. Τα ΚΤΕΛ εντός της πόλης για το Λουτράκι, εμποδίζουν (όχι τόσο ως διέλευση, αλλά ως στάση). Φτιάξιμο του περιφερειακού τώρα. Διάνοιξη ενός παράλληλου δρόμου με αυστηρή απαγόρευση στάθμευση για τα πάντα με σκοπό να περνάει λεωφορείο (έστω μικρό) και να πηγαίνει τον κόσμο στο ΚΤΕΛ εκτός πόλης. Απογόρευση όλων των οχημάτων άνω των 3 τόνων να περνούν από τον κεντρικό ιστό.
    Αυτά ούτε κοστίζουν, ούτε θέλουν εγκρίσεις από τους δωτούς κυβερνήτες, αλλά σίγουρα βελτιώνουν την ζωή της πόλης. Δεν λύνουν το πρόβλημα. Αλλά βελτιώνουν κάτι.

  16. Geo δεν ισχυρίζομαι ότι η άποψη μου είναι η μοναδική, η μία, η αλάνθαστη.
    Η συλλογιστική μου έχει να κάνει με όραμα και με αξίες.
    Κάτι που δεν βλέπω από τους ταγούς της πόλης μας.
    Έχουν καταντήσει το Λουτράκι σαν το παντελόνι του Καραγκιόζη!! Μπαλώματα Μπαλώματα Μπαλώματα. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. (Από εδώ το SPA, από εδώ το συνεδριακό, από εκεί το Δημαρχείο, από εκεί οι σχολικές εγκαταστάσεις, από εκεί οι υπηρεσίες και το πνευματικό κέντρο, από την άλλη το Beau Rivaz αλλού το ΚΕΠ, αλλού η αστυνομία. Ένα μπάχαλο!!! Ότι βρει ο καθένας σωστό το κάνει χωρίς να αναλογιστεί την εικόνα και την λειτουργικότητα αυτής της Πόλης.)
    Είναι πολιτική εφήμερης εξυπηρέτησης. Χρειάζεται και αυτό αλλά χρειάζεται και σχεδιασμό. Στο Λουτράκι σε μια πόλη νερών δεν υπάρχει στοιχείο που να το χαρακτηρίζει. Εκτός από το έργο του Γιωτάκη, τους καταρράκτες πριν 20 χρόνια δεν υπάρχει. Στο DUBAI πηγαίνεις ,μέσα στην έρημο και βλέπεις την νέα Βενετία και βλέπεις συνέχεια νερά!!!
    Το αναφέρω ως παράδειγμα σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και υλοποίηση οράματος από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Αλλά η μικροπολιτική και η προσωπολατρία μας έχει στερήσει ως Δήμο πολλές ευκαιρίες.
    Ακόμη και ο πολεοδομικός βιασμός του Λουτρακίου μπορεί να γίνει πιο ήπιος.
    Αρκεί να υπάρχει ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ να συνεργαστούν οι επικεφαλείς για το καλό του Λουτρακίου.
    Όσο για την ΤΡΟΙΚΑ που αναφέρεις διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Η δική μας μιζέρια και ο δικός μας οπισθοδρομικός πολιτικός σχεδιασμός είναι χειρότερος από την ΤΡΟΙΚΑ.
    Δεν φταίει η ΤΡΟΙΚΑ. Φταίει το δικό μας το κεφάλι.
    Όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε 3 χρόνια ή 10 χρόνια. Χρειάζεται όραμα, σχεδιασμός, υλοποίηση, επενδύσεις και γνώσεις πέρα από το…. Να σου βγάλω το μάτι!!!
    (Και μην ξεχνάς ότι στο Λουτράκι θα έρθει αργά η γρήγορα ένας νέος σεισμός της τάξης των 6,5 ρίχτερ και τότε θα βρεθούμε με το στόμα ανοικτό όλοι μας από την ισοπέδωση. Τότε θα χρειαστεί ανασχεδιασμός και ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Και δυστυχώς θα το ζήσουμε θέλουμε ή δεν το θέλουμε. Μήπως δεν θα γίνει; Έχουν περάσει τα 31 χρόνια σεισμικής αδράνειας. Σαν σήμερα ήταν!!! 24/02/1981. Αλλά η μικροπολιτική και ο κακός σχεδιασμός του Δήμου μας δεν θα μπορέσει να κερδίσει κάτι από την καταστροφή!!! Ξέρεις την περιουσία του Δήμου σε εκτάσεις που θα μπορούσαν να ανταλλαγούν με τους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών που θα καταστραφούν; Υπάρχει κάποιο σχέδιο; Ανασυγκρότησης και ανασχεδιασμού της παραλιακής ζώνης, και του κεντρικού ιστού της πόλης μας μετά από καταστροφικό σενάριο; Αλλά θα μου πεις… τι ψάχνεις τώρα!!! Εδώ δεν έχουν πετρέλαιο στο σχολείο!!! Και δεν έχουν πίσσα για αγροτική οδοποιία!!! Για τους ψήφους. Το Λουτράκι θα κοιτάξουν;)
    Πόλεις ολόκληρες ισοπεδώθηκαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και από την στάχτη τους σαν τον φοίνικα ξαναγεννήθηκαν. Ίσως να είναι μια τελευταία ευκαιρία για το Λουτράκι. Ίσως. Για τις επόμενες γενιές. Για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
    Συνέχεια..

  17. Τα προβλήματα που αναφέρεις… σχολεία. Δημοτικά κτήρια και ότι άλλο, έχει να κάνει με σχεδιασμό και προγραμματισμό. Και πάσχουμε αφάνταστα. Και από την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου και από τους υπαλλήλους. Τι μας εμπόδισε τόσα χρόνια να έχουμε φτιάξει ένα νέο σχολείο, να τα έχουμε εξοπλίσει με υποδομές, να τα έχουμε φροντίσει και εξοπλίσει με κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν καταρχήν να σέβονται τον ίδιο τους τον χώρο; Όταν δεν το κάνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι πως αποζητούμε να το πράξουν οι μικροί; Οι μικροί είναι η δική μας αντιγραφή και σε σκέψη και σε πράξεις!!!
    Όσο αφορά το ΚΤΕΛ, υπάρχουν ιδέες πολλές, και σίγουρα όλες κινούνται προς το καλό της λειτουργίας της πόλης μας. Εμείς ως πολίτες καταθέτουμε συζητάμε και εν τέλει και συμφωνούμε σε κάτι έστω και ηλεκτρονικά. Τα δικά μας κεφάλια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο; Να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τι θέλουν για αυτή την πόλη; Να συζητήσουν όχι μπροστά στις κάμερες και μπροστά στα κανάλια αλλά σε ένα κωλοδωμάτιο και να βρουν λύσεις; Αλλά η μιζέρια τους είναι άλλο πράγμα. Δεν γίνεται δουλειά έτσι!!! Βελτίωση χρειάζεται σίγουρα. Μια μελέτη όμως θα αναδείξει και θα ορίσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το πρόβλημα του συγκοινωνιακού προβλήματος του Λουτρακίου. Εμείς εάν είμασταν στις Σπέτσες (Δημοτικοί Σύμβουλοι μας), θα είχαμε βάλει αυτοκίνητα!!! (Και η μελέτη δεν είναι πανάκεια σε όλα!!! Το αποτέλεσμα κάθε μελέτης έχει να κάνει με…. το βασικό ΕΡΩΤΗΜΑ της μελέτης!!! Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε.)
    Η δική μου πρόταση δεν είναι η πιο σωστή. Είναι μια πρόταση που σε συνδυασμό και άλλων ορθών προτάσεων/παρατηρήσεων μπορούν να ορίσουν την λύση ενός προβλήματος.
    Αλλά όπως είπες και εσύ στο Συμβούλιο, εάν είναι να γίνει κάτι που να μην παρέχει στους πολίτες εξυπηρέτηση, ασφάλεια, και αξιοπιστία καλύτερα να μην γίνει.
    Τελικά τι ψήφισαν; Και με ποιες υποδομές θα υποστηριχθεί η μετακίνηση του ΚΤΕΛ σε άλλο σημείο;

    Ένας Απλός Πολίτης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog