Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η αναζήτηση του “χρυσού” βουλευτή συνεχίζεται…

- Advertisement -

Η αναζήτηση του «χρυσού» βουλευτή συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η ακατάσχετη ονοματολογία από διάφορα ιστολόγια. Η «φυγάδευση» του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα πηγαδάκια της Βουλής…
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης (φωτ.) διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Από χθες το πρωί και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το PSI, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές ζητούσαν να δοθεί τέλος στο θρίλερ με το ποιος είναι ο συνάδελφός τους που έβγαλε τον περασμένο Μάιο στο εξωτερικό αυτό το ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου (που απουσίαζε στο εξωτερικό) με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Αργύρη για το θέμα.

«Αν δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευθούμε και αν υπάρχουν και άλλοι, να ανακοινωθούν σήμερα» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στο αίτημα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου «να πάψει να υπάρχει ομαδική σπίλωση του πολιτικού κόσμου» και να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή που «φυγάδευσε» στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής είπε ότι έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν το «πόθεν έσχες» της συγκεκριμένης περιόδου, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να του μεταβιβάσουν τα εμβάσματα που έχουν γίνει στο εξωτερικό. Οπως είπε ο κ. Αργύρης, η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει αφού ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε ότι «αν ο εισαγγελέας κ. Νικολούδης δεν δηλώσει σε τρεις μέρες ότι δεν είμαι εγώ ο βουλευτής, θα του καταθέσω μήνυση». Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές.

Espressonews.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog