Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπάλληλος της Πολεοδομίας Κορίνθου με 1 εκ. ευρώ;

- Advertisement -

Δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στην Πελοπόννησο βρίσκονται στο «στόχαστρο» των αρμόδιων διωκτικών αρχών…

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τρεις υπαλλήλους Πολεοδομιών της Περιφέρειας με καταθέσεις εκατομμυρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με αποκλειστική συνέντευξη στον ALPHA και τον Γιώργο Κουρδή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο Νικόλαο Κολετζάκη, οι πολεοδόμοι καλούνται να δικαιολογήσουν αυτά τα υπέρογκα ποσά. 
Όπως λέει, μόνο ο ένας από τους τρεις «έχει κάνει διαχρονικά καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, οι οποίες ανέρχονται συνολικά περίπου στο 1,7 με 2 εκατομμύρια ευρώ». Συνολικά το ποσό που βρέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών υπαλλήλων ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ! Τώρα καλούνται να εξηγήσουν, πως βρεθήκαν τόσα χρήματα στους λογαριασμούς τους, την ώρα που ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. 
Στα ίχνη των επίορκων υπαλλήλων έφεραν την έρευνα οι υψηλές τους τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και ο πολυτελής τρόπος ζωής τους που δεν περνούσε απαρατήρητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά και υπάλληλο της Πολεοδομίας Κορίνθου υπάλληλος που φέρεται να εντοπίσθηκε να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό του 1 εκατομμυρίου με καταθέσεις τρίτων προσώπων και σε αυτήν την περίπτωση. Η έρευνα του ΣΔΟΕ θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς του δημοσίου τομέα, όπου η διαφθορά συνεχίζει να ανθεί, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ των ΄Νέων΄

Στο ρεπορτάζ των ΄Νέων΄ του Σαββάτου αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν μεγαλοκαταθέτες στην Πελοπόννησο, οι οποίοι όχι μόνο εμφανίζουν προφανή αδυναμία να δικαιολογήσουν τους παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς με βάση τις ισχνές δηλώσεις που έχουν υποβάλει στην Εφορία, αλλά ερευνώνται και για ενδεχόμενη διαφθορά. 

Σαράντα γιατροί του ΕΣΥ, δύο αστυνομικοί, τέσσερις υπάλληλοι Πολεοδομίας, δύο υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών, επιχειρηματίες, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Πύλο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου κίνησαν τις υποψίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικές καταγγελίες και όταν άνοιξαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί εκτός από το ύψος των καταθέσεων προέκυψαν και ύποπτες αλλεπάλληλες καταθέσεις, οι οποίες μάλλον δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από τις εμφανείς – στην Εφορία – αμοιβές τους. Ύποπτα πράγματα», λέει στα «ΝΕΑ» αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ ο οποίος θεωρεί ότι – παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη – τα αρχικά ευρήματα μπορούν τελικά να αποκαλύψουν υποθέσεις εκτεταμένης διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων υπαλλήλων. 
Αίσθηση προκαλεί και η υπόθεση δύο αστυνομικών υπαλλήλων με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες θεωρείται αδύνατο να δημιουργήθηκαν από τους μισθούς τους.

Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων…

Στη λίστα της Πελοποννήσου, οι ενδείξεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής και ενδεχόμενης διαφθοράς δεν φαίνεται να κάνουν διαχωρισμούς και αγγίζουν πληθώρα επαγγελματικών ομάδων. Γιατροί και δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έχουν κερδίσει μια θέση στον κατάλογο του ΣΔΟΕ με τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων. 

«Αυτοί αποτελούν μια κατηγορία , καθώς το πιθανότερο είναι να αποτελούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής», λέει το στέλεχος του ΣΔΟΕ συμπληρώνοντας ότι «η άλλη κατηγορία είναι όσοι επίσης έχουν μεγάλες αδικαιολόγητες καταθέσεις, αλλά την ίδια ώρα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εμφανίζονται συνεχείς καταθέσεις στους λογαριασμούς τους ακόμα και σε ημερήσια βάση». Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πριν την ολοκλήρωσή της, κάθε ένας από τους διακόσιους πενήντα φορολογούμενους δεν μπορεί να θεωρηθεί φοροφυγάς ή διεφθαρμένος.
 «Ενδεχομένως κάποιοι να μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, θα πρέπει όμως να το αποδείξουν», σημειώνει η ίδια πηγή τονίζοντας ότι μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου το βάρος της απόδειξης φέρει ο φορολογούμενος και όχι ο ελεγκτής. Ο φορολογούμενος δηλαδή θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φοροφυγάς και όχι ο ελεγκτής το αντίθετο.
korinthosTV
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ …. ΕΔΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΡΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΟΥΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ

  2. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ …. ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΞΕΤΙΛΗΧΤΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ

  3. Η διαφθορα ειναι ευκολο να ελεχθη,αλλα το κρατος δεν εχει "μπαμπαλα" για να το κανει,επισης πρωτοι διεφθαρμενοι ειναι οι ηγητορες οι οποιοι θελουν εκτελεση στα 6 μετρα.

  4. Η διαφθορα ειναι ευκολο να ελεχθη,αλλα το κρατος δεν εχει "μπαμπαλα" για να το κανει,επισης πρωτοι διεφθαρμενοι ειναι οι ηγητορες οι οποιοι θελουν εκτελεση στα 6 μετρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog