Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άδεια τα μαγαζιά στο Λουτράκι το Σ/Κ – Τι θα κάνουμε;

- Advertisement -

Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, ήταν η εικόνα των άδειων μαγαζιών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε…

Φαίνεται ότι κάποιοι, εκτός από τα χρήματα, μας πήραν και το κέφι, τη διάθεση και την όρεξη για διασκέδαση. Και λογικό είναι. Όταν ο άλλος, δεν ξέρει αν θα έχει δουλειά αύριο, έτσι ώστε να μπορεί να κανονίσει τα οικονομικά του, με τι διάθεση και με τι όρεξη να βγει να διασκεδάσει και να χαλαρώσει. Αλλά ποιοί είναι αυτοί ρε παιδιά, που θα μας στερήσουν εμάς την καθημερινότητά μας; Ποιοί είναι αυτοί που θα αποξενώσουν τους ανθρώπους και θα τους κάνουν μοναχικούς; Ποιοί είναι αυτοί που θα παίζουν με τα νεύρα μας και θα μας ορίζουν το πότε και το αν θα βγούμε και πόσα θα χαλάσουμε; Ποιοί είναι αυτοί που θα μας κάνουν καταθλιπτικούς;

Για να εξηγούμαι: Δεν λέω αύριο να βγούμε και να ξοδέψουμε όλα τα χρήματά μας στα bar και τις ταβέρνες. Λέω, όμως, ότι, έστω σταδιακά, πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί τον τρόπο που ζούμε. Όσο καθόμαστε μέσα στο σπίτι μας, τόσο πιό μίζεροι γινόμαστε. Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να περάσουμε στα έργα και να αφήσουμε τα λόγια. Να πάρουμε τηλέφωνο τον φίλο μας και να του πούμε “έλα, πάμε έξω και ας μην έχεις λεφτά. Έχω εγώ. Την άλλη φορά, κερνάς εσύ”.

Πάρτε το χαμπάρι παιδιά, αυτοί δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μας πιουν το αίμα. Μας το απέδειξαν κιόλας: Έξω ο κόσμος πλακωνόταν με τα ΜΑΤ και αυτοί ψήφιζαν “Ναι σε όλα”. Και είναι οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν έλεγαν “λεφτά υπάρχουν”. Δεν θέλω, όμως, να το πάμε κομματικά και να χάσουμε το πραγματικό νόημα του άρθρου…

Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν loutrakiblog ή μαζικά, σαν τοπικά ΜΜΕ, για να αλλάξουμε λίγο τη διάθεση του κόσμου και να τον “σπρώξουμε” όσο μπορούμε να βγει από το σπίτι του. Άλλωστε, γι αυτό γράφω αυτό το άρθρο. Για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να τσακωθούμε. Να υπάρξουν επιτέλους προτάσεις και (ίσως) λύσεις. Πρέπει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να κάνει κάτι για να “γυρίσει ο ήλιος” και ας “θέλει δουλειά πολλή”. Το αξίζουμε άλλωστε ρε γαμώτο… Τι λέτε;

Υ.Γ. Την Παρασκευή συνάντησα σε ένα μαγαζί έναν άνθρωπο που έχει ασχοληθεί με τα κοινά (ξέρει αυτός ποιός είναι, δεν τον προδίδω γιατί δεν πήρα την άδειά του να το κάνω). Ο διάλογος που ακολουθεί είναι πραγματικός και δείχνει την εμπειρία του στα τοπικά δρώμενα, αλλά και το πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε:

– “Να και ένα μαγαζί που έχει λίγο κόσμο ρε γαμώτο”, του λέω.
– “Ξέρεις ποιό είναι το θέμα;”, μου απαντάει. “Αν αυτό το μαγαζί είναι το μόνο που έχει κόσμο σήμερα, δεν θα μου φανεί περίεργο αν αύριο είναι στην ίδια κατάσταση με τα άλλα, δηλαδή άδειο”…

- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα εισοδήματα όλων έχουν μειωθεί δραματικά οπότε για να ξαναγεμίσουν τα μαγαζιά πρέπει να γίνει και δραματική μείωση τιμών…

  2. ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!ΠΟΣΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΙΜΕΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΥ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 40 ΚΑΙ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ??ΠΟΣΟΙ??ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ!!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΤΣΙ??ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ..ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΤΩ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΡΧΕΤΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΧΕΙ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ 3 ΕΥΡΩ 3,50.

  3. Περιμένετε να δείτε καιτο καλοκαιράκι πόσο κόσμο θα έχετε! Με τα διόδια σχεδόν δέκα ευρώ πήγαινε έλα και τη βενζίνη λίαν συντόμως στα δύο ευρώ θα δείτε πόσσοι Αθηναίοι θα έρχονται για μπάνιο. Δεν πειράζει, μην ρίχνετε τις τιμές και συνεχίστε να πουλάτε τα μυτάκια για σαργούς και θα σας προτιμήσουν πολλοί! Ξέρει ο ιδιοκτήτης σε ποιο γνωστό ουζερί κοντά στην Εθνική Τράπεζα αναφέρομαι που πήγε να μου πουλήσει και τσαμπουκά ότι δεν ήξερα από ψάρια! Αλλά έπρεπε να φωνάξω την αστυνομία να μπορώ να γράψω και το όνομα ελεύθερα! Έτσι συνεχίστε να μην σέβεστε τους πελάτες, συνεχίστε με τις τιμές στα ύψη και θα δείτε που θα βουλιάξει το Λουτράκι. Μπορώ να γράψω δεκάδες περιστατικά από λίμνη Βουλιαγμένης και άλλα με αισχροκέρδιες αλλά δε πειράζει, ζήστε με ότι αρπάξατε μέχρι τώρα.

  4. Οι αλήθειες είναι πολλές!Σίγουρα οι τιμές ειναι ψηλές,όμως ας δούμε καί τά έξοδα τών μαγαζιών πού συνεχώς αυξάνοντε μέ πρώτο απ΄όλα τό κράτος νά επιβάλει συνεχώς φόρους καί άλλα διάφορα νταβατζιλίδικα εισπρακτικά μέτρα.Τούς ιδιοκτήτες μέ τά ενοίκια πού ζητάνε.Καί οι πελάτες αλήθεια πώς φέρονται στούς χώρους καί τι ζημιές προκαλούνε?Δέν φταίνε λοιπόν μόνο οί επαγγελματίες αλλά ολοι μας.

  5. ODWS STIN KORINTHO UPARXOUN MAGAZIA ME TIS TIMES MESA STIN VDOMADA STO 2 KAFES KAI STA 4 TO POTO EKTWS APO PARASKEVI ENW STO LOUTRAKI 3.30 KAI 7 TO POTO.AN EINAI ETSI KATHOMAI SPITI MOU ME TOUS FILOUS MOU.

  6. Το να πέσουν οι τιμές είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.Τα ενοίκια,τα προιόντα,τα λειτουργικά έξοδα, η ψυχολογία της αγοράς κ.λ.π. Αυτά πέφτουν με πολλή δυσκολία πια. π.χ. Εχω δυο φίλους με μαγαζιά. Ο ένας έχει ιδιοκτήτη έξυπνο που του κατέβασε το νοίκι και ο φίλος μου αυτομάτως έριξε τις τιμές του. Ο άλλος έχει πέσει σε ξεροκέφαλο ιδιοκτητη που ζητάει παλαβά πράγματα. Πάει για φούντο ο δεύτερος φίλος μου. Ψάχνει να βρει άλλο μαγαζί και αν δεν το καταφέρει μαθηματικά θα κλείσει.

  7. Από όσο ξέρω στα παραλιακά μαγαζιά του Λουτρακίου οι τιμές στα ενοίκια είναι λογικές. Συμφωνώ με τους ανωτέρω ότι την καταστροφή την έχει φέρει το κράτος. Δυστυχώς όλα είναι φαύλος κύκλος. Οι μισθοί-συντάξεις που πέσανε, τα χαράτσια της εφορίας που έρχονται σχεδόν κάθε μήνα κ.λ.π. Αλλά σας παρακαλώ ας μου απαντήσετε σε ένα πράγμα. Γιατί νομίζω ότι η εποχή είναι κατάλληλη και για κλάψα. Εάν είναι τόσο χάλια τα πράγματα θα έπρεπε οι καφετέριες τουλάχιστον να κλείνει η μια πίσω από την άλλη. Γιατί δεν κλείνουν ; Γιατί ζητούν από τα παιδιά μας να δουλεύουν τσάμπα; Πότε (και σε καλές εποχές) τους έβαλαν ένα ένσημο; Πότε είπαν και μια χρονιά είμαστε ευχαριστημένοι; Ποτέ!! Γιατί είναι μίζεροι δεν κοιτάνε τα λάθη τους αλλά τους φταίνε οι ιδιοκτήτες που θέλουν τα λεφτά τους και οι εργαζόμενοι τα ένσημά τους. Αλλά είπαμε : Ας είναι καλά το κράτος.

  8. Οταν φτιαχνεις ενα μαγαζι με σκοπο να τα αρπαξεις το Σ/Κ ή τους 2 μηνες το καλοκαιρι τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου. Δυστυχως αυτη η νοοτροπια υπηρχε και συνεχιζει να υπαρχει στους περισσοτερους. Και τις καλες ημερες, ελαχιστα μαγαζια ανανεωναν κατι σε αυτα, τουλαχιστον για να δικαιολογουν τις υψηλες τιμες! Δυστυχως οι ελληνες δεν σεβομαστε την μοναδικη βιομηχανια που εχουμε, τον τουρισμο, αλλα ουτε και τους μονιμους κατοικους που θα σε στηριξουν ακομα και στα δυσκολα!

  9. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ……..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ…..ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ …..ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ….ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ΔΗΜΟΣ) ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ…….

  10. Το καλοκαίρι που είχα πάει Ζάκυνθο σε πιτάδικο που γινόταν ο χαμός ,πίτα με γύρο τεράστια την είχε 1,5€ και όλα τα άλλα τα είχε τουλάχιστον -30% από ότι στο Λουτράκι…τι να λέμε τώρα…
    Οταν θέλεις για τρείς πίτες με γύρο κοντά 7€ ,όσο θέλεις για ένα και βάλε κιλό χοιρινές μπριζόλες ή όσο για δύο κιλά κοτόπουλο τι να λέμε τώρα….

  11. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, και τι μπορεί να γίνει. Πιστεύω πάντως ότι όσο αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και στο κράτος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ολο και θα χειροτερεύουν. Το Λουτράκι χρειάζεται κόσμο, κόσμο να έρθει για να απολαύσει πράγματα που προσφαίρει η περιοχή: Θάλασσα, ιαματική πηγή, πράσινο,… Πια άλλη περιοχή έχει συγχρόνως τόσο φυσικό πλούτο μαζεμένο. Μήπως χρειάζεται μια πιο ομαδική και στοχευμένη πρόταση προς τους εντός και εκτός νομού που θα ήθελαν να περάσουν όμορφα και ποιοτικά ένα Σαββατοκύριακο ή ίσως περισσότερες μέρες;

    Κατερίνα Τ.

  12. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥ ΠΕΠΛΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΕ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΙΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ…. Κ.ΚΑΚ.

  13. Προς Κατερίνα Τ.: Αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός του άρθρου μου και χαίρομαι που τον κατάλαβες. Να προτείνουμε και όχι να κράξουμε. Κράζαμε έως σήμερα, αλλά άμα το συνεχίσουμε, απλά θα συζητάμε τους λόγους που έκλεισαν τα μαγαζιά. Μήπως να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις;

  14. θα συμφωνήσω με αρκετούς προλαλήσαντες (προγράφοντες μάλλον αν υπάρχει αυτός ο όρος).
    Οι τιμές στο Λουτράκι παραμένουν ψηλότερες και απ'αυτές της Κορίνθου κι αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Όταν βλέπεις σήμερα πελάτη στο μαγαζί από μόνος σου πρέπει να ρίξεις τις τιμές και ας μη στο ζητήσει ο ίδιος. Οι Κορίνθιοι έχουν πάθει τέτοια ήττα που κάνουν τραγικές εκπτώσεις και προσφορές κάτι που δεν συναντάμε στο Λουτράκι. Συμφωνώ απόλυτα να προτιμάμε τον τόπο μας αλλά πρέπει να πέσουν οι τιμές.
    Σήμερα είδα τιμές σε φαγητά σε κάποιο μαγαζί στο Λουτράκι. Γεμιστά 6,5 ευρώ, μπάμπιες 6 κ.λ.π. Σε κάποιο άλλο νέο μαγαζάκι είδα μαρμελάδα 4,5 και 5 ευρώ.
    Θεωρώ ότι με τέτοια οικονομική κρίση δεν μπορεί ο άλλος ούτε αυτά να δώσει και ειδικά αν είναι οικογενειάρχης. Πρέπει όλοι να μπούμε "μέσα" αν θέλουμε να βλέπουμε πελάτη στο μαγαζί μας. Ναι να ρίξουμε τις τιμές και 50% σε όλα τα είδη αν θέλουμε πραγματικά να κρατηθούμε όρθιοι. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά το μέλλον προβλέπεται πολύ μα πάρα πολύ δυσοίωνο.

  15. Σωστό αυτό που λες! Το θέμα είναι όμως αν μπορούν να μειωθούν οι τιμές στα μαγαζιά; Θα τολμούσα να πω ότι όλοι θα σου απαντούσαν "Τι μας λέτε ρε παιδιά έχουμε τις ίδιες τιμές από το 2007". Πάντως, χαίρομαι ειλικρινά (και σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τα σχόλιά σας) που το θέμα έχει πάρει τέτοια διάσταση και τουλάχιστον γίνεται μια όμορφη συζήτηση…

  16. Καλησπερα εγω που μενω στο λουτρακι επιλεγω με την παρεα μου πολλες φορες ενα απ'τα μαγαζια της Κορινθου μα γιατι στα 4ατομα μα στοιχιζει το πολυ 10euro και ειναι και γεματο το μαγαζι ενω ενω εδω θα μας στοιχιζε 14.Ριξτε τις τιμες για να εχετε παντα κοσμο…

  17. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 50-60% ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ,

  18. O KOΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2007..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΤΑ ΧΕΙ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΜΑ,ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΥ,ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΚΑΒΑΤΖΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ

  19. s-spinos:
    Είναι αλήθεια ότι η αγορά του Λουτρακίου ήταν και εξακολουθεί
    να είναι, ακριβότερη συγκριτικά με της Κορίνθου, σε όλη της
    τη γκάμα. Ακόμα και η λαϊκή είναι πολύ ακριβότερη από της
    Κορίνθου.
    Δεν είμαι έμπορος και δεν μπορώ να ξέρω σε τι οφείλεται, απλά
    μια διαπίστωση κάνω.
    Ωστόσο νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια για μια δραστική μείωση
    των τιμών αν θέλουν οι κάθε μορφής επαγγελματίες αναζωογόνηση
    στην αγορά της πόλης μας.

  20. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΑΙ……ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΒΑΙΝΟΥΝ …..ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ……ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΕΛΟΣ

  21. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΠΑΡΧΕΙ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΤΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ….ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΛΕΜΕ …..ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ……

  22. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ!!! ΕΛΟΣ ΠΙΑ. ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ Η ΕΝΑ ΠΟΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

  23. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…
    1ΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 5€ ΚΑΙΕΝΑΣ ΕΛΛΙΝΙΚΟΣ 2,30€ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο Φ/Χ 2,90€ ΚΑΙ Ο ΕΛΛ.1,60 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ…
    2ΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ …ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΖΙΝΟ ΜΕΡΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ(ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ) ΕΒΡΙΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ: Α ΡΕ …ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΧΩ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ…ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ; ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ- ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΗΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog