Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Volvo παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο για πεζούς !!!

- Advertisement -
Volvo Airbag

Η γνωστή εταιρεία αυτοκινήτων Volvo είναι αυτή που σχεδίασε τον πρώτο αερόσακο για πεζούς. Η σουηδική εταιρεία αποκάλυψε το νέο της σύστημα στην έκθεση αυτοκινήτων στην Ελβετία την περασμένη βδομάδα…

Ο αερόσακος ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες στο αμάξι αντιληφθούν επερχόμενη σύγκρουση με πεζό. Ο αερόσακος βρίσκεται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου και όταν ενεργοποιηθεί ανασηκώνεται σε σχήμα U στη βάση του παρμπρίζ, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Ο αερόσακος έχει σχεδιαστεί κατάλληλα έτσι ώστε ο οδηγός του αυτοκινήτου να διατηρεί την ορατότητα στο οδόστρωμα και ο πεζός να προστατεύεται από χτυπήματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μάλιστα, το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει αυτόν τον αερόσακο θα διαθέτει και ένα σύστημα εντοπισμού πεζών με το οποίο όταν ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αμάξι, τότε ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα σε περίπτωση που ο οδηγός αδρανήσει.

Η Volvo αναφέρει ότι το 12 τοις εκατό των συνολικών θανάτων που προκαλούνται σε αυτοκινητικά ατυχήματα σχετίζονται με πεζούς. Εάν και άλλοι κατασκευαστές υιοθετήσουν την πρόταση της Volvo, τότε θα σημειωθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των ατυχημάτων.

Ο αερόσακος αναμένεται να ενσωματωθεί στο επερχόμενο V40 της Volvo που παρουσιάστηκε και αυτό στην ίδια έκθεση. Η Volvo υπόσχεται ότι μέχρι το 2020 κανείς δεν τραυματίζεται σοβαρά σε ένα Volvo.



πηγή : Techgear.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog