Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

WSJ: Πώς να αγοράσετε ελληνικό νησί

- Advertisement -

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε άρθρο της καλεί τους αναγνώστες να επενδύσουν σε μια αγορά ελληνικού νησιού, όπως αναφέρει το newsbomb.gr…
«Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να βάλετε τη σφραγίδα σας σε ένα κομμάτι της Ελλάδας. Όμως προσέξτε μήπως τα όνειρά σας για τα νησιά βυθιστούν στη θάλασσα της γραφειοκρατίας», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η WSJ αναφέρει μάλιστα πως στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν περισσότερα από 6.000 νησιά, εκ των οποίων τα 227 είναι ακατοίκητα.

Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρεται και στον Αριστοτέλη Ωνάση και την αγορά του Σκορπιού τη δεκαετία του ’50, τονίζοντας πως η απόκτηση ενός ελληνικού νησιού ήταν από τότε σημάδι εξαιρετικού πλούτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν ο Γερμανός πολιτικός, Frank Schaffler, πρότεινε ως λύση για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας την πώληση ελληνικών νησιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η γραφειοκρατία και οι υψηλές τιμές αποτελούν εμπόδιο στο να πουληθούν ελληνικά ιδιωτικά νησιά.

«Η ελληνική κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν έχει στην ιδιοκτησία της κάποιο νησί. Οι προσφορές για πώληση έρχονται από ντόπιους γαιοκτήμονες ή πλοιοκτήτες» αναφέρει ο αρθρογράφος της εφημερίδας και εξηγεί ότι η πραγματική δυσκολία βρίσκεται στο «βουνό» της γραφειοκρατίας που ένας ξένος επενδυτής θα πρέπει να περάσει, καταναλώνοντας πολύ χρόνο και κόπο.

«Μόλις εξασφαλίσετε άδειες από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Γεωργίας και από πολλές τοπικές αρχές, θα πρέπει να γίνει μια έρευνα στη γη που θα αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι σαφείς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας κοστίσει ως και 10.000 ευρώ», αναφέρει η WSJ.

Η αμερικάνικη εφημερίδα φέρει ως παράδειγμα μια περίπτωση αγοροπωλησίας στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη, έβαλε μια διαφήμιση στο Διαδίκτυο για την πώληση ενός νησιού περίπου 4.000 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αεροφωτογραφία που απεικόνιζε το νησί έδειχνε έναν παράδεισο με ελαιόδεντρα και μια καλή, αμμώδη παραλία.

Όσον αφορά την τιμή του εν λόγω νησιού, φαίνεται πως άγγιζε τα 180 εκατ. ευρώ!

«Αυτή η τιμή είναι μη ρεαλιστική. Οι Έλληνες πρέπει να κατεβάσουν τις τιμές τους αν θέλουν να βρουν αγοραστές» αναφέρει στην εφημερίδα κτηματομεσίτης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog