Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή Ρομά Κορίνθου

- Advertisement -

Είμαστε μια μικρή ομάδα από οικογενειάρχες που ζούμε στον οικισμό των Ρομά στα Εξαμίλια Κορινθίας. Θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να δηλώσουμε τα εξής…

Στον οικισμό μας ζούμε περίπου 800 άνθρωποι από τους οποίους τουλάχιστον οι 500 είναι παιδιά. Οι συνθήκες διαβίωσης εδώ είναι πολύ δύσκολες για διάφορους λόγους.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη νερού. Η γεώτρηση που τροφοδοτεί τον οικισμό δεν έχει αρκετό νερό για να καλύψει τις ανάγκες μας.

Στην περιοχή υπάρχουν παράνομοι σκουπιδότοποι όπου διάφοροι, ιδιώτες αλλά και εταιρείες έρχονται και πετάνε απορρίμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων που να αναλογούν με τον πληθυσμό του οικισμού.
Πολλές από τις οικογένειες του οικισμού ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας λόγο του μεγάλου ποσοστού ανεργίας.

Δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα στον οικισμό μας με αποτέλεσμα οι συνθήκες υγιεινής να είναι άθλιες έως και μολυσματικές.
Στην πλειοψηφία μας είμαστε αγράμματοι ή με ελάχιστες γραμματικές γνώσεις, με αποτέλεσμα η αδυναμία μας να εκφράσουμε τα προβλήματά μας απέναντι στις δημοτικές αρχές να είναι πολύ μεγάλη.

Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν φτιάξει νόμιμα σπίτια και κάποιοι ζουν σε απλές παράγκες ή σε ξένα ημιτελή κτίσματα. Κάποιοι είναι οικογενειάρχες όπως εμείς προσπαθώντας απλά να επιβιώσουμε με τις οικογένειές μας στις συνθήκες αυτές και κάποιοι ζουν μέσα στα ναρκωτικά και την παρανομία δημιουργώντας προβλήματα στις ίδιες τις οικογένειές τους αλλά και σε ολόκληρο τον οικισμό και τις γύρω περιοχές.

Εκτός από εμάς υπάρχουν και άλλα αθώα θύματα όπως είναι τα παιδιά και οι απροστάτευτες γυναίκες των ανδρών που κάνουν χρήση ναρκωτικών και παρανομούν με διάφορους τρόπους.
Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από μια σχετικά μικρή ομάδα ατόμων αλλά και να διευκρινίσουμε ότι εδώ ζούμε και εμείς.

Ζητάμε λίγα και αυτονόητα πράγματα. Το δικαίωμα στο νερό, το δικαίωμα στην εργασία και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε για εμάς και τις οικογένειές μας μια καλύτερη ζωή.
Υπογράφουμε υπεύθυνα ότι θα είμαστε στη διάθεση κάθε υπηρεσίας όπως ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, Δήμου, Περιφέρειας κ.α. ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε ή να επισκεφτείτε τον οικισμό μας.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι η ευθύνη για τους βανδαλισμούς και άλλες παράνομες πράξεις δεν είναι βάρος δικό μας και θα πρέπει να αποφύγουμε τις γενικεύσεις, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας με τις δημόσιες υπηρεσίες και τα άτομα του οικισμού που θέλουν να λυθούν τα προβλήματα που έχουμε.
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. otan den afynoyn na plhsiasoyn oute aporimatofora oute asthenofora oute kamia armodia arxh oute oi idiokthtes tvn kathlhmenvn xwrwn giati toys leilatoyn meta bgainoyn kai lene kai parapona pou olh mera kykloforoyn me klemeta paliosidera klp kai den toys mila kaneis enw dipla o troxonomos kai i eforia kyniga toys epixeirhmaties opoy emeis toys plhrwnoyme thn ygeia me apotelesma aytoi me mhdenika pagia eksoda na kanoyn plousies ekdhlwseis gamoys ktl me terastia xrhmatika posa kai kosmhmata kai meta mas klegontai ! na fygoyn an den toys aresei an ihtelan tha entasontan sthn koinwnia alla me tetoia psyxikh bromia den kolane pouthena ! na pane apo ekei pou irthan gia na mhn exoyn kai parapono !!!

  2. Πρόσθεσε φίλε μου στα μηδενικά πάγια έξοδα καιότι λαμβάνουν ότι επίδομα κυκλοφορεί! Αλήθεια πως γίνεται να είστε αγράμματοι και ταυτόχρονα να πέρνετε επιδόματα για να παρακολουθείτε το σχολείο? Αν θέλετε να ενταχθείτε στην κοινωνία πρέπει να συμπεριφέρεστε όπως η κοινωνία. Και εκεί υπάρχουν κλέφτες και παράνομοι άλλα δεν είναι κράτος εν κράτει. Δεν σας αγγίζει τίποτα και κάνετε ότι γουστάρετε. Τζάμπα νερό, τζάμπα ρεύμα, τζάμπα σπίτια τζάμπα όλα που εγώ δουλεύω σα μ@λ@κ@ς να πληρώνω και δε μπορώ να ζήσω. Ούτε έκλεψα όμως, ούτε ναρκωτικά πουλάω και μεγαλώνω και εγώ παιδιά. Αλλά δε φταίτε εσείς, φταίνε όλοι αυτοί που σας επιτρέπουν για τις ψήφους να κάνετε ότι θέλετε. Είναι πολλοί οι ψήφοι Άρη!

  3. Ρομα???? Τι έγινε ρε παιδιά? έφυγα απο την χώρα μου?
    Τσιγγάνοι είναι….γύφτοι δηλαδή!!! Άκου εκεί ρομά.
    Εάν σας αρέσει μπορείτε να πατε στην Γαλλία, στην Ρουμανία ή όπου αλλού σας αποκαλούν έτσι. Έλα να αερώνουμε σιγά σιγά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog