Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ραγίζει καρδιές το μπλογκ των μαθητών από το τροχαίο στην Ελβετία

- Advertisement -

«Όλα είναι υπέροχα εδώ. Αύριο θα παίξουμε κουκλοθέατρο. Έχουμε δει πολλά σκυλιά μέχρι τώρα. Πολύ ενδιαφέρον. Μου λείπετε»…

Αυτή είναι μια ανάρτηση από το ομαδικό μπλογκ που ειχε ανοίξει η τάξη των μικρών Βέλγων μαθητών που είχαν πάει εκδρομή για σκι στην Ελβετία, λίγο προτού το λεωφορείο τους εμπλακεί στο θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 22 εξ αυτών.

«Σήμερα περάσαμε τέλεια. Η πεζοπορία που κάναμε ήταν σούπερ κουλ. Κερδίσαμε το πρώτο βραβείο για το πιο καθαρό δωμάτιο. Αύριο όμως θα έχει περισσότερο κρύο», γράφει στο ιστολόγιο ένας άλλος 11χρονος μαθητής του καθολικού σχολείου Σεντ Λαμπέρτους της βελγικής πόλης Χέβερλεε.

Η εκδρομή των 52 μαθητών -δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χέβερλι από το Βέλγιο- στην Ελβετία είχε τραγική κατάληξη όταν το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

«Το ταξίδι μας [προς την Ελβετία] ήταν μια χαρά. Συναντήσαμε ελάχιστη κίνηση. Είδαμε την ταινία Avatar στο λεωφορείο και κανένα από τα παιδιά δεν ένιωσε αδιαθεσία», είχε γράψει στο μπλογκ πριν μερικές ημέρες ο εποπτεύων καθηγητής Φρανκ φον Κερκχόβε, που έχασε τη ζωή του από την σφοδρή σύγκρουση.

«Αύριο έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και δεν ξέρω πότε θα γίνει η επόμενη ανάρτηση στο μπλογκ αυτό», ήταν το τελευταίο πράγμα που γράφτηκε, προφητικά, τη Δευτέρα το βράδυ στο ιστολόγιο από τον άτυχο καθηγητή, ο οποίος προσθετέ πως «την Τετάρτη το πρωί θα σας γράψουμε όλοι μας τις εντυπώσεις μας από το ταξίδι». Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έζησε για να διηγηθεί τις εμπειρίες αυτές.

«Μαμά, μπαμπά, περνάω υπέροχα εδώ, αλλά μου λείπετε. Σας αγαπώ. Φιλιά», είχε γράψει λίγο νωρίτερα, τη Δευτέρα το απόγευμα, ένας άλλος μαθητής. Αυτός ήταν πιο τυχερός: ήταν ένας από τους 24 που επέστρεψαν τραυματισμένοι, αλλά ευτυχως ζωντανοί στο Βέλγιο.

blog.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog