Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αυτοκρατορία του Facebook και οι χώρες με την μεγαλύτερη δικτύωση

- Advertisement -

Πριν από οκτώ χρόνια, το Facebook ξεκίνησε ως ένα online κοινωνικό δίκτυο που συνέδεε μια μικρή κολεγιακή κοινότητα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ…
Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 845 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και έναν «πλούτο» δεδομένων.

Μια πτυχή των εν λόγω δεδομένων, δείχνει μια γενική συσχέτιση μεταξύ της τρέχουσας παγκόσμιας αλληλόδρασης στο Facebook αλλά και των παλιών ορίων των άλλοτε ισχυρών ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών, τα οποία δείχνουν να μην υπάρχουν πια, διαδικτυακώς τουλάχιστον.

Στους χάρτες που βλέπετε παρακάτω, κατατάσσονται 214 χώρες σύμφωνα με τη δύναμη των δεσμών τους με τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία αντίστοιχα. Όσο πιο σκούρο είναι το μπλε, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των ξένων στο Facebook που συνδέεται με τις προαναφερθείσες χώρες. (Το Facebook δεν έχει μοιραστεί το ακριβές ποσοστό των δεδομένων, μόνο την τελική κατάταξη βάσει χρώματος).

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι εκτάσεις της ανατολικής Αφρικής έχουν τις ισχυρότερες σχέσεις με τη Βρετανία. Τα μέλη του Facebook της Δυτικής Αφρικής έχουν περισσότερες συνδέσεις με τη Γαλλία. Ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής συνδέονται ιντερνετικά πιο πολύ με την Ισπανία ενώ οι Βραζιλιάνοι παραμένουν σταθερά συνδεδεμένοι με την Πορτογαλία, όπως και οι άνθρωποι στη Μοζαμβίκη, την Ανγκόλα και τη Γουινέα-Μπισάου.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες.

M. Βρετανία

Γαλλία

Ισπανία

Πορτογαλία

iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog