Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέντε κακουργήματα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για Λαυρεντιάδη

- Advertisement -

Να ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank, αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος ώστε να μηδενιστεί το ενδεχόμενο διαφυγής του επιχειρηματία στο εξωτερικό, ζητεί με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης…

Με την ίδια παραγγελία ο κ. Πεπόνης ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων και κατά 27 ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank.

Τα αδικήματα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί τη δίωξη του επιχειρηματία είναι απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου του 1608/1950, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απιστία σε βαθμό από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Δηλαδή, ο κ. Πεπόνης προσθέτει ένα ακόμη αδίκημα- την απιστία -σε αυτά για τα οποία είχε ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη ο εισαγγελέας που είχε ερευνήσει την υπόθεση Ι. Δραγάτσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης για το οποίο προτείνεται άσκηση δίωξης αφόρα στο σύνολο των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το διάστημα που εκείνος μετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι αναφορές που υπάρχουν στο έγγραφο του κ. Πεπόνη για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που απαιτεί ο νόμος ώστε ο επιχειρηματίας να μην διαφύγει από την Ελλάδα και να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του επιχειρηματία στην Ζυρίχη ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο επιχειρηματίας είχε πρότεινε να επιστρέψει στην τράπεζα 100. εκατ. εκατ. ευρώ υπό τον όρο όμως να αποδεσμευτούν οι τρεις τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Ελβετία. Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή από το  κ. Δραγάτση.

Ακόμη, ο κ. Πεπόνης ζητά την άσκηση διώξεων και κατά 27 ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank για επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Πρόκειται για εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank και της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας, 15 ιδιοκτήτες εταιρειών που έλαβαν επισφαλή δάνεια άλλους έξι ιδιώτες.

Τέλος ο κ. Πεπόνης ζητεί να μην αρχειοθετηθεί η υπόθεση ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά στα 51 εκατομμύρια ευρώ που επέστρεψε ο επιχειρηματίας στην Proton Bank πριν από μερικούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα και την επισήμανσή του για λήψη μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι ο επιχειρηματίας δεν θα διαφύγει από την Ελλάδα, ο κ. Δραγάτσης απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα στον Λ. Λαυρεντιάδη, αλλά και σε πέντε ακόμη συνεργάτες του.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog