Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου για την χθεσίνη παγκοσμία ημέρα του νέρου απο δήμο

- Advertisement -

Ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές.
2,5 δισεκατομμύρια στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής.
400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.
5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.
300 σημεία σ’ όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2004 δεκαετή καμπάνια με τίτλο «Νερό για Ζωή». Στόχος των δράσεων, που θα εφαρμοστούν από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου, είναι η μείωση στο ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και στις βασικές συνθήκες υγιεινής.

Για το “Νερό Λουτρακίου”

Η φύση έχει σταθεί ιδιαίτερα γενναιόδωρη με το νερό Λουτρακίου αφού εκατομμύρια άνθρωποι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Λουτράκι για να γεύονται το φυσικό νερό του.

Κατά καιρούς, από ορισμένους επιτήδειους, έχουν γίνει προσπάθειες σπίλωσης της παγκόσμιας φήμης και της ποιότητας του «νερού Λουτρακίου» με στόχο την καλλιέργεια κλίματος πανικού στους καταναλωτές.

Όμως δεν τα κατάφεραν ποτέ, αφού εκτός από το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο επιλέγουν να πίνουν νερό Λουτρακίου, σύμφωνα με όλα τα αποτελέσματα των επιστημονικών μετρήσεων, «Το νερό Λουτρακίου είναι εξαιρετικής ποιότητας , υγιεινό, ασφαλές και κατάλληλο προς πόση και οποιαδήποτε άλλη χρήση».

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στο Δημο Λουτρακιου πρεπει να καταλαβουν οτι υπαρχει και μια περιοχη που ανηκει στο Δημο και λεγεται Σχινος που δεν εχει νερο.Οι κατοικοι πινουν νερο απο πηγες.Αν ενδιαφερεται κανεις…

  2. Πρόκειται για το πιο ηλιθιο δελτίο τυπου που έχει εκδοθει επι βίου Δήμου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
    Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα ήταν ευκαιρία για αντεπίθεση σε όλους αυτούς π.χ ΠΑΚΟΕ που για οικονομικό ίδιον όφελος σπιλωνουν το επι τουλάχιστον 100 χρόνια αναλειωτο νερο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Η ανικανότητα στο μεγαλείο της. Κε Λογοθέτη δεν έχετε σκεφθεί να παραιτηθητε??

  3. Σε αυτα που περιγραφει ο 9.05 φαινεται η ανικανοτητα οχι μονο του δημου αλλα και της ΔΕΥΑΛ.και βεβαια αν ειναι ετσι τα πραγματα στο σχινο υπαρχει και θεμα αδιαφοριας.

  4. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά τους τελευταίους μήνες νομίζω ότι παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου…
    Κάποιοι Οικολόγοι λέει, κάνανε κάποια δειγματοληψία σε κάποιο σημείο του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου και βρήκαν εξασθενές χρώμιο…
    Τα "ευρήματα" αυτής της δειγματοληψίας έγιναν γνωστά σε χρόνο dt από όλα τα τοπικά (και όχι μόνο..) ΜΜΕ.
    Ύποπτο;;;
    Ίσως ναι, ίσως και όχι αφού αυτή η είδηση από μόνη της αποτελεί βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του Λουτρακίου!

    Από ότι ξέρω (διορθώστε με αν κάνω λάθος), υπάρχει υπεύθυνος επιστήμονας χημικός στο Δήμο και πραγματοποιούνται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ σχεδόν δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το Λουτράκι.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΧΝΑ πραγματοποιούνται αναλύσεις (απ'ότι ξέρω-διορθώστε με και πάλι..) και από επιστήμονα χημικό και στο εργοστάσιο-εμφιαλωτήριο της ΗΒΗ…

    Δεδομένου λοιπόν της τεράστιας σημασίας που έχουν για την φήμη του νερού μας (αλλά και για την ίδια την υπόσταση της πόλης ως τουριστικού προορισμού) αυτές οι "επιθέσεις", είναι τόσο δύσκολο πια ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων;;;
    Και μάλιστα με κάθε επισημότητα σε μια συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των υπεύθυνων για τις αναλύσεις επιστημόνων του Δήμου και της ΗΒΗ που πλήττονται άμεσα;;;

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ Ή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΠΛΟΪΚΑ;;;-Διαφωτίστε με παρακαλώ!!!…

    Προχθές στο σουπερμάρκετ συνάντησα τον φίλο μου το Γιώργο ο οποίος ψώνιζε δωδεκάδες νερά άλλης προέλευσης και όχι φυσικά Λουτρακίου..
    Μου είπε: "Τι να κάνω;;; Έχω μωρό παιδί.. Εγώ το πίνω αλλά σε αυτό δίνω εμφιαλωμένο.. Δεν παίζουνε με το εξασθενές χρώμιο!.. Αφού δεν βγαίνει κανείς να ξεκαθαρίσει ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ την κατάσταση και όλη η υπόθεση "σέρνεται" εδώ και μήνες τι να κάνει ο πολίτης;;;"

    Τι έχουμε να του απαντήσουμε;;;

  5. Meteojohn,από όσο έχω παρακολουθήσειτο θέμα,στην συνέντευξη που ανέβασα,ο χημικός μιλούσε για ευρήματα εξασθενές χρωμίου σε ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ νερά…νομίζω από μόνο του έχει ήδη διαφορά…ελπίζω,κάποια στιγμή,να βγει κάποιος ειδικός και να μιλήσει εκ μέρους του Δήμου μας και να μας ενημερώσει…δημιουργείται μείζον θέμα,χωρίς λόγο,κατά την γνώμη μου,όσο αιωρούνται φήμες και απόψεις και είναι εγκληματικό…

  6. a.v. συγνώμη που δεν έχω παρακολουθήσει την συνέντευξη αλλά.. ποιός επιστήμονας χημικός μίλησε;; Ήταν του Δήμου;;
    Και ήταν ο ΙΔΙΟΣ που έκανε τις αναλύσεις(πολύ σημαντικό νομίζω!!!) ή του μετέφεραν τα δημοσιεύματα για το εξ.χρώμιο και αποφάνθηκε (όπως είναι φυσικό) ότι ΑΝ αυτά τα ευρήματα ισχύουν ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ το νερό είναι επικίνδυνο;;;

  7. Meteojohn,σου παραθέτω το link της συνέντευξης που ανέβασα και στο Loutrakiblog…δεδομένου ότι ο ομιλών είναι επιστήμονας,είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την άποψη του και να αντιπαραθέσω άποψη άλλου ειδικού…και δυστυχώς,δεν έχω βρει καμία μέχρι τώρα (το λέω το "δυστυχώς",μην νομίζει κανείς ότι πάω να δημιουργήσω εντυπώσεις υπέρ ή κατά)…αν υπάρχει κάτι,ας με ενημερώσει κάποιος,για να το δημοσιεύσω…
    http://www.youtube.com/watch?v=lSE0TlyrkSE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog