Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Milliyet: Ανοίγει η Αμμόχωστος υπό τουρκική διοίκηση

- Advertisement -

Το άνοιγμα της Αμμοχώστου, της “πόλης-φάντασμα”, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα “Milliyet”, προαναγγέλλουν οι Τούρκοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Ιουλίου, θα προχωρήσουν Τουρκία και κατοχικό καθεστώς.

Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-“φάντασμα”», γράφει πως το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να κάνει “ένα ιστορικό βήμα”.
Σύμφωνα με την “Milliyet”, “όλοι οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους”, υπό τουρκική διοίκηση, αναφέροντας πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων.
Μάλιστα, ήδη σημειώνει πως ετοιμάζεται έκθεση στην οποία καταγράφεται ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίκλειστη πόλη και που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κλειστή πόλη και κάτω από ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα περιέλθουν οι εκεί περιουσίες.
“Ένα ζήτημα το οποίο μένει να καθοριστεί είναι ο αριθμός των νεκρών. Με βάση την έκθεση, θα κατονομάζεται ο προ του 1974 νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου και από εκεί και πέρα όσοι το επιθυμούν θα προσκληθούν να επιστρέψουν για εγκατάσταση στις περιουσίες τους, υπό βέβαια τουρκική διοίκηση. Τα όποια νομικά προβλήματα προκύπτουν θα επιλύονται στη λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Φιλελεύθερο.
Μάλιστα, η εν λόγω πληροφορία έρχεται λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το θέμα της Αμμοχώστου βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου με την τουρκική πολιτική ηγεσία στις 13 Μαρτίου.
Κατά το δημοσίευμα, η τουρκική κυβέρνηση έκανε φαίνεται δεκτό το αίτημα του κ. Ερογλου για την Αμμόχωστο.
Τέλος, στο δημοσίευμά της η “Milliyet” αναφέρεται και στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για επιστροφή των Βαρωσίων και επαναλειτουργία του λιμανιού υπό την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόταση η οποία εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, η τουρκική εφημερίδα θεωρεί ότι τώρα, με την πρόταση για επιστροφή Ελληνοκυπρίων στην κλειστή πόλη υπό τουρκική διοίκηση, το σχετικό αίτημα ικανοποιείται.
Γαλανός: Επικίνδυνη κίνηση
Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, σχολιάζοντας το δημοσίευμα στο ΡΙΚ χαρακτήρισε “επικίνδυνη κίνηση” το άνοιγμα της Αμμοχώστου, “η οποία που στοχεύει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους και για κινήσεις τακτικής και αντιπερισπασμού και όχι ουσίας”.

“Πρέπει, να καταστεί σαφές ότι το μόνο που μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789 και του τελευταίου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αφού αναλάβουν τον ρόλο τους τα Ηνωμένα Εθνη”, τόνισε ο κ. Γαλανός.
πηγή : news247.gr
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έξυπνη κίνηση από πλευράς Τούρκων. Σου δίνω πίσω το σπίτι σου αλλά με αναγνωρίζεις ως κυβερνήτη. Για άλλη μία φορά εμπαιγμός και εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων.

  2. s-spinos:
    Οι μεγάλοι πατριώτες της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ, τάχα μου υπερασπιστές των εθνικών συμφερόντων, τόσα χρόνια δεν τόλμησαν
    να ανοίξουν το φάκελο της Κύπρου μη τυχόν και βγουν στο φως
    οι γυμνοσάλιαγκες της προδοσίας.
    Κι΄έτσι από κουκούλωμα σε κουκούλωμα, οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τα δικά μας λάθη και αδυναμίες, και υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους.
    Ας κάναμε και μεις το ίδιο, αλλά για μας προέχουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ του ΔΝΤ και της ΕΕ.
    Κι΄έπειτα είναι να μη μας τα φοράνε;;;;;;;;;

  3. Οτι χάνεται με πόλεμο μόνο με πόλεμο ξανακερδίζεται.Δυστυχώς η ανθρωπότητα μα μαχαίρι προχωρά και η ιστορία γράφεται με αίμα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog