Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχόλιο αναγνώστη για την ονομασία του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Θεωρώ ότι η πρόταση για προσθήκη του ονόματος της Περαχώρας στον δήμο είναι λάθος. Υποκειμενική η άποψη μου αλλά δεν βοηθάει στην Τουριστική προβολή του Δήμου. Αν είναι να γίνει έτσι, θα πρέπει να προστεθούν και άλλες Ιστορικές περιοχές. Όταν έκαναν τα αρχαία Ισθμια οι υπόλοιποι…

ήμασταν σε λήθαργο.
Την ιστορία δεν την σέβεσαι με τίτλους.
Χρειάζονται πράξεις που να τιμούν την Ιστορία.
Πρέπει να αναθεωρηθεί η πράξη. Πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Σχόλιο στην ανάρτηση Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την Παρασκευή; Δείτε εδώ την ανάρτηση

- Advertisement -

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!! ΟΙ ΑΓΟΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΠΡΟΣΑΡΤΉΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΊΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΉ ΤΟΥ ΚΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ.-

  2. Με την ίδια λογική φίλε @10:41 ήταν λάθος και που άλλαξε την πρώτη φορά όνομα γιατί και η Περαχώρα προσαρτήθηκε στο Λουτράκι. Δεν υπήρξε πουθενά προσάρτηση, ένωση υπήρξε και θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτός ο τοπικισμός και να καταλάβουμε ότι πλέον είμαστε ένας δήμος και όλοι είμαστε ίσοι. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο ότι δεν γίνεται ο δήμος να έχει όνομα σιδηρόδρομο και το σωστό θα ήταν να μην έχει και κάποιο όνομα από τους παλαιούς δήμους και κοινότητες όπως και έγινε σε άλλες περιοχές όπου βρήκαν κάτι που τους εξέφραζε όλους και το χρησιμοποίησαν σαν ονομασία του Δήμου τους. Αντί να τσακωνόμαστε να βάλουμε όλες οι περιοχές το όνομα μας στο επίσημο όνομα του δήμου γιατί δεν προτείνουμε άλλες ονομασίες που θα ήταν αποδεκτές από όλους ?

  3. Ευτυχώς που δεν ήταν δημοτική αρχή η κλίκα σου 10:41 γιατί θα είχαμε καταλήξει κοινότητα της Κορίνθου.
    Ασε λοιπόν τις ψεύτικες πλειοδοσίες πατριωτισμού γιατί αν τελικά ευοδώσει το αίτημα θα είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που θα έχει γίνει για το πολυαγαπημένο χωριό του περαχωρίτη δημάρχου τους τελευταίους 15 μήνες.

    ANONYMOUS

  4. Αγαπητοί φίλοι
    Πολλά έχουν γραφτεί ήδη και ακόμα περισσότερα πρόκειται να γραφούν πάνω στο ζήτημα της ονομασίας του Δήμου μας, αν θα έπρεπε δηλαδή να υπάρχει και το όνομα της Περαχώρας στο όνομα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
    Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα και όσοι παρακολουθείτε τα γραπτά μου κείμενα ή τις τοποθετήσεις μου, πάντα αναφέρομαι στο Δήμο μας σαν Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.
    Και θα σας πω γιατί.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ονομάζεται όπως εκείνος θέλει.
    Στην Ελλάδα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί με αίτηση του στη Νομαρχία, στην περιφέρεια της οποίας υπάγεται ο Δήμος ή η Κοινότητα και στο μητρώο αρρένων ή δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένος να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του. Και αυτό γατί θεωρείται ως άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματος το οποίο η πολιτεία αναγνωρίζει προβάλλοντας ουσιαστικά μόνο τυπικές προϋποθέσεις όπως το λευκό ποινικό μητρώο κλπ.
    Από την άλλη σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών η οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση με το Ψήφισμα 61/295 της 13ης Σεπτεμβρίου 2007 στο άρθρο 13 παράγραφος 1 αναφέρεται ότι :
    1. Οι αυτόχθονες λαοί έχουν το δικαίωμα να ξαναζωντανεύουν, να χρησιμοποιούν, να αναπτύσσουν και να μεταδίδουν στις επόμενες γενιές τις ιστορίες, τις γλώσσες, τις προφορικές παραδόσεις, τη φιλοσοφία, τη γραφή και τη λογοτεχνία τους, όπως και να επιλέγουν και να διατηρούν τα δικά τους ονόματα για τις κοινότητες, τους τόπους και τα πρόσωπα.
    Φυσικά στην περίπτωση μας το Ελληνικό Κράτος καθ υπέρβαση των εξουσιών του και κατά παράβαση της διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών απαγορεύει και αποτρέπει ουσιαστικά την αλλαγή των ονομάτων προβάλλοντας δυσκολίες και κωλύματα που στην πραγματικότητα σκοπό έχουν τον πολιτικό έλεγχο της βούλησης του Λαού μας.Γιατί αλήθεια τι θα πέιραζε και ποιόν να έμπαινε και το όνομα της Περαχώρας αφού ομοφωνα όλα τα τοπικά συμβούλια του Δήμου έχουν ήδη συμφωνήσει σε αυτό?
    Όμως είναι προφανές ότι αυτή η προφανής αλλοίωση της βούλησης του Λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή τον 21ο αιώνα.
    Άλλωστε στον Καλλικράτη προβλέπεται η διαδικασία τοπικών δημοψηφισμάτων με βάσει τα οποία οι Δημότες μπορούν πλέον να εκφράζονται ελεύθερα.. και συνεπώς δεν υπάρχει σωστό ή λάθος…
    Υπάρχει μόνο η ελέυθερη και Δημοκρατική βούληση των δημοτών την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας.

    Γιώργος Παπαγεωργίου
    Δημότης Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

  5. Η ΑΡΧΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ!ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΙΛΕ 2 49
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.Η ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ MAΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ.COOPER.

  6. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΕΣ Η ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΘΩΔΟΡΗΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ …..ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ …..

  7. Έλεος κύριοι με τη καραμέλα της ιστορικότητας. Τις ιστορικές κοινότητες και πόλεις τις κρατάνε ζωντανές οι παραδόσεις των δημοτών και οι λαογραφικές και πολιτιστικές οργανώσεις – σωματεία – όμιλοι. Δηλαδή η Κάμιρος στη Ρλοδο, ή η Λίνδος έπαψαν να είναι ιστορικά μέρη επειδή όλο το νησί ονομάζεται Δήμος Ροδίων? Αλήθεια, γιατί δε κοιτάτε το δάσος που είναι η προβολή του κάθε μέρους μέσω των παραπάνω και κοιτάτε το δέντρο που είναι το όνομα. Δήμος Λουτρακίου και τελειώνει η υπόθεση. Ο αρχαίος ναός στη Βουλιγμένη χάνει την αξία του ή την ανγνωρισιμότητά του γιατί δεν ανφέρεται στο όνομα του δλημου, ή γιατί είναι εγκαταλελειμένος όπως είναι?

  8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟ 2¨49 ΝΑ ΞΈΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΟΧΏΡΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (ΚΟΛΑΤΖΙΚΙ) ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΚΌΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΣΙΟΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΙΧΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ2¨57 ΠΟΥ ΜΆΛΛΟΝ ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΝΉΚΕΙ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ΚΛΆΨΕ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!! Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΟΝΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΘΟΔΩΡΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟ (ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ).-

  9. Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΘΟΔΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ! ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΑΥΤΑ ΤΣΑ!!!ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΙς ΘΕΩΡΙΕς ΤΟΥ!

  10. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!! ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!!ΑΥΤΟ!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ…

  11. Φίλε @2:51 την γνωρίζω πολύ καλά την τοπική ιστορία και δεν είπα κάτι αντίθετο με αυτό που λες εσύ. Θα σου πρότεινα να διαβάζεις καλύτερα πριν απαντάς. Και γράφεται Άγιοι.

  12. Υποκρισία ή έστω μερμψημηρία στο έπακρο με μοναδικό έπαθλο την αντιπαράθεση και…να "την πούμε" στον άλλο.
    Τα ονόματα των δήμων αφορούν τις σφραγίδες, τις πινακίδες, τα επιστολόχαρτα και την αναφορά των αιρετών στο που έχουν εκλεγεί.
    Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει ότι είμαι από το Δήμο τάδε; Όχι. Από το Λουτράκι λέει, ή από τη Περαχώρα ή από τα Πίσια. Δεν λέει είμαι από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.
    Επίσης στα έντυπα προβολής, καθώς και στις εκθέσεις ή τις διοργανώσεις, λέμε στο SPA Λουτρακίου, στο Κλειστό Λουτρακίου, στο γήπεδο Περαχώρας και πάει λέγοντας. Όταν πάνε σε μια έκθεση πουλάνε Λουτράκι ή Ίσθμια ή Λίμνη Ηραίου και πάει λέγοντας. Ούτε όταν πάμε εκδρομή λέμε θα πάω στο Δήμο Ροδίων, αλλά στη Λίνδο ή στη Ρόδο ή στο Φαληράκι κλπ.
    Ας αφήσουμε επιτέλους πίσω την προσπάθεια να αναδείξουμε αυτά που μας χωρίζουν, και ας σταθούμε σε αυτά που μας ενώνουν.
    Καθείς έχει δικαίωμα να εκφράζεται, αλλά θεωρώ ότι στο θέμα του ονόματος έχει δοθεί υπερβάλουσα σημασία και βαρύτητα, ειδικά όταν όλοι οι συνδυασμοί είχαν προεκλογικά δεσμευτεί επί αυτού του θέματος, και ειδικά όταν στην συζήτηση του ΔΣ πέρυσι για το θέμα του ονόματος όλοι ήταν προασπιστές της απόφασης και προσπαθούσαν να αντιπαραβληθούν στο ποιός το πρότεινε περισσότερο.
    Να πω ότι η κουβέντα γίνεται γιατί θα έχει κόστος η όλη ιστορία, να το καταλάβω. Αλλά να το βρίσκουμε ως αφορμή για να διχαζόμαστε και πάλι, το θεωρώ μάλλον άσκοπο.

  13. ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΑΝΟΝΥΜΟΥΣ 2.57 Ο ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΩΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ!!!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ.

  14. Να βάλετε και τα Ισθμια κύριε Epikere. Αφού δεν έχει σημασία…να βάλετε και τα Πισια. Οκ;;;; Υπάρχει κανένα πρόβλημα; Όχι βέβαια με την συλλογιστική σας.
    Να μπει και το Καλαμάκι …ο Σχινος…Η βαμβακιές. Να μπουν τα Γερανεια και το Πράθι. Αφού δεν έχει σημασία το όνομα. Βάλε….πράγμα. Τσάμπα είναι.

  15. 2:51, είσαι μεγάλος λόγιος φαίνεται στην γραφή σου… respect για τις ιστορικές σου γνώσεις… τράβα να ρωτήσεις τον Γκιώνη που πούλησε για να πουλήσεις και εσύ μυαλό θα τρελλαθείς στο χρήμα, εξασφαλισμένο !!!!

  16. Όταν ο Γκιώνης έδινε αγώνα για να μην γίνουμε κοινότητα Κορίνθου μερικοί ξεσκονίζατε τα τσαρούχια σας και αλλάζατε πλευρό……
    κάτσε να δεις τι έχετε να φάτε εσείς στην μάπα 6:06, γιατί ο Έλληνας όταν έχει προβλήματα παραμυθιάζεται εύκολα αλλά άμα ξυπνήσει και στραβώσει, τρέχα να κρυφτείς!!!

  17. 6:02-6:06 έχασα την βίλα δίπλα σ'αυτήν των av και Alex και είμαι απαρηγόρητος.
    Ρώτα και τα παιδιά.
    Η δημαρχιακή αυλή όταν χάνει τον έλεγχο εκτρέπεται και παρεκτρέπεται.
    Ακούς εκεί ( θα τον τρως στην μάπα) .
    Που μάθατε τέτοιες εκφράσεις ,εσείς του δημαρχιακού κύκλου?
    Να σας ακούσει το αφεντικό αλίμονό σας .Πιπέρι θα σας βάλει στη γλώσσα ή μήπως όχι…..
    Πάντως όταν ακούγεται η λέξη " ψεύτης" μπροστά του από τον Γκιώνη στο ΔΣ (και πίσω του
    από τους δημότες) απορεί,εξίσταται και ερυθριάζει….

    ΥΓ Αν έστω μία φορά μου απαντήσεις με επιχειρήματα και όχι με την κασετούλα σου, θα σου πω τι ακριβώς έχασα.

    ANONYMOUS

  18. 6.39 εγώ δεν ήμουν αυτός που έβαζε στο προεκλογικό πρόγραμμα το όνομα του Δήμου. Οι 4 υποψήφιοι δήμαρχοι το έκαναν και μετά σκοτωνόντουσαν ποιός θα πρωτοπεί στο ΔΣ ότι το θέλει περισσότερο, το ξεχνάς; Ή ξεχνάς ότι επειδή στο υπουργείο δεν είχε συσταθεί τόσο καιρό η επιτροπή τοπωνυμιών, άρα δεν θα μπορούσε να συζητηθεί η απόφαση του συμβουλίου για το όνομα, έβγαινε η αντιπολίτευση και ρώταγε που είναι το θέμα και γιατί καθυστερούν.
    Μήπως να βάλουμε τον AV να φέρει τα σχόλια τότε; Όλοι κόπτονταν τότε για το όνομα, και σήμερα για το αντίθετο.
    Για αυτό μιλάω περί υποκριτικων συμπεριφορών με το θέμα.

  19. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το "πολιτικό κόστος" είναι το κριτήριο που αποφάσισαν οι αιρετοί και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή τους την απόφαση. Εμπρός λοιπόν αγαπητοί πολιτικοί του τόπου μας με το λάβαρο της ονομασίας του Δήμου να μαζέψουμε κανενα ψηφουλάκι, αλλιώς "μην έρθετε στον τόπο μας να ζητήσετε ψήφο".

  20. Μας λές για υποκριτικές συμπεριφορές των άλλων. Την δική σου άποψη δεν μας την περιγράφεις με σαφήνεια. Εγω δεν εχω καταλάβει την δικη σου θέση. Ως πρόεδρος του τοπικού Λουτρακίου Περαχώρας. Να αλλάξει ή όχι;
    Εσύ τι λές… Δήμος Λουτρακίου ή Δήμος σιδηρόδρομος;
    Αφού άνοιξαν τα σύνορα με τα τοπωνύμια πάρε επίσημα εσύ θέση. Την προσωπική. Για πες μας. Περιμένουμε με αγωνία.
    Και μην αρχίσεις τα πολιτικά…. μα ξέρεις αλλά έτσι και κοκορέτσι. Ξακάθαρα όπως πρέπει να μιλάει ένας manager marketing για το καλο του τοπου του.

    Και όπως λέει ο Κος Παπαγεωργίου….στο Δημοψήφισμα εάν γίνει θα το σεβαστεί …ποιός;
    Για να δούμε θα το σεβαστείτε εσείς που ασχολείστε με τα κοινά;

  21. @10.50 Επαναλαμβάνω: δεν ήμουν εγώ που το έβαλα ως προεκλογικό σύνθημα και έτρεχα να σκιστώ να το υποστηρίζω στις κάμερες.
    Οι απόψεις μου φάνηκαν ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έφερα την εισήγηση που οδήγησε σε απόφαση του τοπικού και μετά του ΔΣ για την "Ιστορική Έδρα του Δήμου". Δικαίως η Περαχώρα πρέπει να τιμηθεί με αυτό.
    Από εκεί και έπειτα, ζούμε στην εποχή της απλότητας. Όσο πιο απλά, τόσο καλύτερα.
    Την στιγμή που ο νόμος περί Καλλικράτη έχει θεσπίσει τις 3 Δημοτικές Κοινότητες και την 1 Τοπική Κοινότητας με τα δικά τους συμβούλια, οι περιοχές και αναφορά έχουν, και αναφαίρετο κομμάτι είναι, και την διοικητική τους περιοχή ορίζουν.
    Με βάση αυτό, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι η θέση μου είναι περί απλούστευσης της ονομασίας (Λουτράκι), περί ανάδειξης της ιστορικότητας της Περαχώρας μέσα από την ιστορική έδρα του δήμου όπως είναι το σωστό ιστορικά, και περί ισχυροποίησης των τοπικών συμβουλίων με τα δημοτικά γραφεία για λόγους αποκέντρωσης.
    Άλλωστε όπως λες είμαι τεχνοκράτης και έχω μάθει να σκέφτομαι και πρακτικά, και στρατηγικά και επί της ουσίας.

    Υ.Γ. Ξέρεις καλά ότι ούτε τα λόγια μου μασάω, ούτε υποκρίνομαι, ούτε φοβάμαι να εκτεθώ, ούτε κάνω κολωτούμπες για τα ψηφαλάκια, ούτε περιμένω τις κάμερες να κάνω δηλώσεις.
    Και ξέρεις καλά ότι είμαι ίσως ο μοναδικός υπογράφων επώνυμα τις δηλώσεις, χωρίς έμμεσες αναφορές και χωρίς δελτία τύπου και παπαγαλάκια. Αν μη τι άλλο, αυτά οφείλεις να τα αναγνωρίσεις, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι επί της ουσίας ή επί της ιδεολογίας.

    Γιώργος Μπάκος

  22. Δεν διαφωνούμε σε αυτά που λές γιατί είναι πραγματικότητα και το αναγνωρίζω. Την επιλογή σου μεταξύ Δήμου Λουτρακίου – Δήμου σιδηρόδρομου δεν μου έχεις απαντήσει με σαφήνεια.
    Δεν σου ρίχνω ευθύνες αφού εσύ δεν είσαι όντως ο εμπνευστής της ονομασίας. Είσαι όμως μέλος της Διοικούσας Δημαρχιακής ομάδας που έχει την πλειοψηφία και είσαι Πρόεδρος της τοπικής κοινόητας.
    Ποια είναι η θέση σου εάν ερωτηθείς επίσημα…
    ΕΦΌΣΟΝ δοθεί η δυνατότητα να αλλάξει η ονομοσία του Δήμου μας…. Δήμος Λουτρακίου ή Δήμος σιδηρόδρομος;
    ιΣΤΟΡΙΚΉ ΈΔΡΑ; Γιατί Ιστορική έδρα; Δεν αμφισβητώ την ιστορία της Περαχώρας αλλά γιατί να γίνει τέτοια τιμή σε μια περιοχή την δεδομένη στιγμη που….που ο κοσμος δεν εχει αποδεχτει την νεα ονομασια του Δήμου ακομη. Και γιατι να συμβαινουν ολα αυτά χωρις τα Ισθμια. Δεν εχουν Ιστορια; Μηπως οι Αγιοι Θεόδωροι έχουν μεγαλυτερη ιστορια; Οπως αναφερει και ο ''απλος πολιτης'' δεν ειναι ιστορικο το θεμα αλλα πληθυσμιακο. Και συμφωνω απολυτα μαζι του. Τωρα γιατι να γινει τετοια πρεμουρα… για να μην γινει αργοτερα κοντα στις εκλογες και φανει περισσοτερο προεκλογικο ή γιατι γνωριζετε ήδη την απαντηση της επιτροπης..που ειναι αρνητικη και χρυσωνετε το χαπι στο διαμερισμα του Δήμου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Γιατι όπως λέει ο Παπαγεωργίου δεν κανετε δημοφηφισμα για την ονομασια; Να μιλήσει ο ΛΑΟΣ όπως λετε.
    Αναφερομαι προσωπικα σε εσας χωρις νασας καταλογιζω ευθυνες αφου δεν σας αναγνωριζω την κυρια υπαιτιοτητα της καταστασης. Ομως ειστε μελος και κυριος μοχλος διαλογου και αμφισβητισης μεσω των δημοσίων θέσεων σας.

  23. Φίλε 12.39 ευχαριστώ για το μήνυμα. Πρώτα από όλα πήρα ξεκάθαρη θέση στο προηγούμενο μήνυμα που μου απαντάς. Αναφέρω "Με βάση αυτό, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι η θέση μου είναι περί απλούστευσης της ονομασίας (Λουτράκι), περί ανάδειξης της ιστορικότητας της Περαχώρας μέσα από την ιστορική έδρα του δήμου όπως είναι το σωστό ιστορικά, και περί ισχυροποίησης των τοπικών συμβουλίων με τα δημοτικά γραφεία για λόγους αποκέντρωσης."
    Είναι τρεις θέσεις που από την αρχή υποστηρίζω. Όμως όταν υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις και από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (όταν ανακοινώθηκε η ονομασία του νέου δήμου το 2010), και από το τωρινό, τότε είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς την καθολικότητα της επιλογής.
    Τα περί δημοψηφισμάτων κλπ του φίλτατου Γ. Παπαγεωργίου, τα θεωρώ ήσσονος σημασίας, αφού οι δημότες επέλεξαν και υποστήριξαν άτομα σε αυτό το ΔΣ που είχαν δεσμευτεί για το όνομα.
    Όσο για το εάν περάσει ή όχι από την επιτροπή ή εάν έχει πληροφορίες, που βρέθηκαν οι πληροφορίες. Σήμερα συνεδρίασε και ήρθε σε σώμα αυτή η επιτροπή. Να σου πω λοιπόν για να βγαίνει και είδηση στα σχόλια, ότι πριν από μια ώρα τελείωσε η συνάντηση Δημάρχου, Πετρίτση και γράφοντος με την επιτροπή τοπωνυμιών, και ακόμα δεν υπάρχει απόφαση (υπάρχει ένδειξη όμως).
    Τέλος, όσον αφορά την ιστορική έδρα, είναι πέρα για πέρα δίκαια. Η εισήγηση μου στην συνεδρίαση στην Περαχώρα (και να σκεφτείς ότι είμαι και ο μόνος μη έχων σχέση ή συγγενείς με την Περαχώρα) είναι σαφή και τεκμηριωμένη από αρχαιότητας (με πρώτη αναφορά στο αρχαίο έπος Τιτανομαχία με την διαμάχη μεταξύ Ποσειδώνα και Απόλλωνα, όπως την κατέγραψε προ 3.000 ετών ο Εύμηλος). Ίσως να άξιζε να την ξανασηκώσω δίκην ενημέρωσης στο L1.
    Τέλος, η ουσία είναι απλή, όπως ανέφερα και στην επιτροπή σήμερα. Ενώθηκαν δυο δήμοι, ο Λουτρακίου – Περαχώρας και οι Άγιοι Θεόδωροι. Το σωστό θα ήταν είτε Λουτρακίου ή ενός ονόματος όπως έγινε αλλού, ή εφόσον υπάρχουν και οι δυο αναφορές, να υπάρχουν σωστά.

  24. 6:06 ama einai na exoume gia xronia aui ti dimotiki arxi pae to Loutraki den tha iparxi se liga xronia autoi ine i kattastrofi tou topou kai na se enimerwsw stis ekloges pou eginan den psifisa kanena gia dimarxo giati iksera ti tha ginei alla apo oloua tous dimarxous pou exoun perasi autos o kwwtsis einai i katastroodi tou topou mas.

  25. Αυτό που κολλάει ρε μεγάλε 6.32 με το κλειστό γυμναστήριο; Είπε κανείς ότι ο Γαλανόπουλος, ή ο Θώδης ή άλλοι δεν ήταν δωρητές; Μήπως έβαλες σχόλιο σε λάθος άρθρο;
    Και για να μην μπερδεύεστε, ο Geo και ο Epikairos είναι το ίδιο και το αυτό, ήτοι ο Γιώργος Μπάκος. Απλά, είναι τα ψευδώνυμα των δυο login αναλόγως που γράφω εκείνη την ώρα(Loutraki One ή Olympia.gr).

  26. Εμενα με καλυψες Κε Μπακο. Ιστορικα δε γνωριζω ουτε εχω το επιπεδο των γνωσεων για να αμφισβητισω τα οσα λες οποτε τα αποδεχομαι.
    οσο για την θεση σου για την ονομασια τωρα ησουν πιο κατανοητος και ξεκαθαρος απο ολους. Μια παρατηρηση…..οι αποφασεις του ΔΣ ειναι για να αλλαζουν. Μην στεκεσαι εκει. Αλλα ποιος εχει τα κοτσια να το ξεστομισει δημοσια; Κανεις τους ή κανεις σας. και ενννοω σε Δημοτικο Συμβουλιο. Εκει ειναι Show time. .Τετοια καταντια.
    Σε ευχαριστω για το διαλογο

  27. Γεια σου ρε Μπακο blogger. Επειδη σε διαβαζουμε καθημερινα και παρατηρουμε οτι συνεχως εχεις αντιθετη γνωμη απο αυτη της δημοτικης αρχης μπορεις να μας εξηγησεις γιατι δεν παραιτεισαι; Αφου δεν συμφωνεις σε τιποτα τι καθεσαι να κανεις εκει; Εκτος αν επειδη βλεπεις οτι μπορει και να μην ξαναψηφιστουν προσπαθεις να εισαι με το εναμισι ποδι εξω για να μη σου λενε μετα καποιοι οτι κανεις κωλοτουμπες

  28. Εγώ τουλάχιστον έχω τα κότσια να βάλω το όνομα μου. Εσύ; Ένας ακόμα θρασύδειλος χωρίς όνομα, παπαγαλάκι του Κώστα ή ένα άτομο που όντως διαφωνείς;
    Όσο για αυτά που λες, είσαι απόλυτα λάθος για 2 λόγους. Πρώτον δεν διαφωνώ με όλα. Συμφωνώ με όσα θεωρώ ότι είναι σωστά και βασισμένα στο πρόγραμμα που μας επέλεξαν οι δημότες ή έχει βάσει λόγω της αντίληψης μου.
    Δεν συμφωνώ με όσα έχουν να κάνουν με την Λουτράκι ΑΕ (και επίτρεψε μου να έχω λίγο εμπειρία σε αυτό), με τα δρώμενα στο τουρισμό και με την υποκριτική στάση ορισμένων. Και δεν συμφωνώ με την αγνωσία, τις λάθος αποφάσεις και όταν προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς. Και εν πάσει περιπτώσει, άλλοι επέλεξαν με ποιόν θέλουν να συνεργαστούν (μυστικοσύμβουλοι και μαθητευόμενοι μάγοι ή άσχετοι σε θέση απόφασης για τουρισμό, αθλητισμό και πολιτισμό).
    Δεύτερον, δεν είναι ούτε επιλογή σου, ούτε επιλογή μου να σηκωθώ να φύγω. Κάποια 350 άτομα συνδημότες με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ και το αποδέχτηκα. Και είμαι εκεί γιατί θεωρώ ότι το έκαναν γιατί πιστεύουν ότι μπορώ να προσφέρω με τη γνώση, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την διάθεση μου. Και θα είμαι εκεί για το καλό των δημοτών, αρωγός των σωστών προσπαθειών ή απέναντι από αυτούς που δεν κοιτούν το καλό του τόπου αλλά της πάρτης τους, ή κάνουν λάθη γιατί είναι ή ανίκανοι ή ασχετοι ή δεν τους βγαίνει.
    Κατάλαβες καλό πολύχρωμο πουλάκι;
    Και στο τέλος της ημέρας, αφού κατά το σκεπτικό σου ενοχλώ, ας με διώξουν αυτοί.

  29. Φίλε 10:40, τι δεν σε κάλυψε και αναγκάστηκες να το ξαναγράψεις; Νομίζω ότι ο κύριος Μπάκος έχει απαντήσει σε προηγούμενο σχόλιο. Οπότε θεωρώ ότι επαναλαμβάνεσαι χωρίς νόημα…

  30. Εγώ λέω να γίνουμε σαν τα Σκοπιά, δηλαδή να έχουμε ένα επίσημο όνομα, ένα που θα μας λέει όλος ο κόσμος & ένα που θα το λένε μόνο οι Περχωρίτες !

  31. Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος
    Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος
    Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος
    Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος
    Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος
    Geo, η επωνυμία του γυμναστηρίου είναι κλειστό γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος

  32. Το Ολυμπιακό Στάδιο ποιος το λέει με την "επωνυμία" του? ΟΑΚΑ το αναφέρουν οι περισσότεροι, το οποίο και πάλι δεν είναι η ονομασία του σταδίου αλλα "Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας" (άσχετα βέβαια αν δε βρίσκεται καν στην Αθήνα, αλλα στο Μαρούσι), μέρος του οποίου είναι και το Ολυμπιακό Στάδιο "??????".
    Π.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog