Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΣΘONΙΑ: Γιατί να βοηθήσουμε τους Έλληνες που πίνουν όλη μέρα ούζο;

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας ήρθε αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή των πολιτών οι οποίοι τον ρωτάνε γιατί να βοηθήσουν τους πλούσιους Έλληνες που πίνουν συνέχεια ούζο…

Ο Εσθονός πρωθυπουργός Άνρτρους Ανσιπ δήλωσε στο CNN ότι πολλοί φτωχοί κάτοικοι της χώρας του αναρωτιούνται γιατί πρέπει να βοηθήσουν εκείνοι οικονομικά μια μεγαλύτερη και πλουσιότερη χώρα όπως η Ελλάδα.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσεις στον φτωχό Εσθονό για ποιο λόγο πρέπει να βοηθήσουμε τον πλούσιο Έλληνα που πίνει πάντα ούζο και χορεύει συρτάκι», είπε και συνέχισε «Αυτή είναι η κοινή γνώμη. Στην πραγματικότητα όμως οι Έλληνες εργάζονται πολύ σκληρά».

Τον Ιανουάριο του 2011 η Εσθονία έγινε το πρώτο μέλος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που άρχισε να χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά ταυτόχρονα εισήλθε και στην ευρωπαϊκή κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη.

Αντιμετωπίζοντας την χρηματοπιστωτική κρίση οι Εσθονοί επικρίνουν τέτοιου είδους μέτρα και θα ήθελαν μεγαλύτερο μισθό αυτή τη στιγμή, προσθέτει ο Άνσιπ. Δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να γίνει όλο αυτό.

Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός της Εσθονίας πιστεύει ότι η είσοδος της χώρας του στην ευρωζώνη ήταν η σωστή απόφαση.

«Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική ήταν για την Εσθονία το ευρώ. Παρόλο που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία και τον πληθωρισμό, το ευρώ μετέτρεψε την Εσθονία σε έναν ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τις εξαγωγές», δήλωσε ο Άνσιπ.

Η Ευρώπη στηρίζει το εμπόριο, 70% των εξαγωγών μας πηγαίνουν σε χώρες της ΕΕ» κατέληξε.

Τέλος επεσήμανε ότι η βοήθεια που έδωσε η Εσθονία στην Ελλάδα είναι με μορφή δανείου, επομένως τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν, δεν είναι χάρισμα.

newscode.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog