Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι συμβαίνει στην Κόρινθο ; Ποιοι παίζουν με την ψυχολογία των πολιτών ;

- Advertisement -

Τον τελευταίο μήνα στην Κόρινθο εξελίσσεται ένα πολύ περίεργο και επικίνδυνο σκηνικό. Λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών το θέμα δεν έχει αναλυθεί επαρκώς γιατί όποιος ξεκινήσει να το ψάχνει χάνεται στη … μετάφραση…

Ανοίγουμε το τεράστιο αυτό θέμα γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει σπέκουλα με την ασφάλεια και την ψυχολογία των πολιτών, κανείς δεν μπορεί για πολιτικούς λόγους να διασπείρει ψεύδη (αν είναι ψεύδη) σαν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Από την άλλη πλευρά, αν όσα διαβάσετε είναι αλήθεια, τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει σκοταδισμό σε μια κοινωνία και να μην ενημερώνει αρμοδίως και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γίνεται και κυρίως δεν μπορούν οι πολίτες μια πόλης να ζουν κάτω από συνεχή τρόμο και φόβο.

Τον τελευταίο καιρό στην Κόρινθο κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα δύο ιστορίες και πλέον έχουν λάβει υπόσταση μη αμφισβητήσιμου γεγονότος καθώς οι ιστορίες έχουν περιλάβει ακόμα και εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας (όσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε κάτι τέτοιο) οι οποίες υποτίθεται (;) ότι αναφέρθηκαν στα “περιστατικά”.

Η πρώτη ιστορία μιλάει για τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης από αλλοδαπούς στην πόλη της Κορίνθου, κάτι που επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά.

Η δεύτερη ιστορία είναι πολύ πιο σοβαρή και αν είναι αλήθεια τότε θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρχές και να ενημερώσουν τον κόσμο.

Λέγεται από στόμα στόμα ότι τον περασμένο μήνα ένα νεαρό ζευγάρι παγιδεύτηκε στην Κόρινθο, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ από ομάδα αλλοδαπών και βιάστηκε. Οι λεπτομέρειες που συνοδεύουν την ιστορία αυτή είναι ανατριχιαστικές. Λίγες μέρες αργότερα “κυκλοφόρησε” ότι η κοπέλα πέθανε λόγω της αιμορραγίας που της προκάλεσε το απεχθές περιστατικό. Πριν από μερικές ημέρες και σε συνέχεια της ιστορίας αυτής κυκλοφόρησε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνα στο σταθμό του ΟΣΕ καθώς ο δυστυχής πατέρας της νεαρής ήθελε να λυτρωθεί για το χαμό του παιδιού του. Για αυτή την ιστορία λέγεται ότι έγινε και αναφορά σε πανελλαδική εκπομπή.

Το πρόβλημα είναι ότι για καμία από αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει ειδησεογραφία ή επίσημη ενημέρωση. Είναι ιστορίες που λέγονται από στόμα σε στόμα, κυκλοφορούν ευρέως και σκορπίζουν τον τρόμο σε μια πόλη που έχει κρατήσει – όσο το δυνατόν – ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για τους κατοίκους της παρά τα υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας.

Νομίζουμε ότι πρέπει δημοσίως και επισήμως να διευκρινιστεί το τί συμβαίνει. Αν όλο αυτό αποτελεί ψέμα, θα πρέπει να εντοπιστεί η πηγή του και οι λόγοι για τους οποίους λέγεται.

Τέτοιου είδους γεγονότα (;) τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να δημιουργήσουν ανάφλεξη σε ένα ήδη ταραγμένο τοπίο. Είναι λογικό ο φόβος των πολιτών να τους στρέφει σε διάφορα “άκρα” και ελπίζουμε να μην είναι αυτός ο στόχος αυτών των φημών.

Αν τελικά πρόκειται για “πολιτικό” παιχνίδι, τότε είναι βρωμερό, τρισάθλιο και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε πλευρά.

Καλούμε κυρίως τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) της Κορινθίας, τις αρχές ή οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνο να διερευνήσει και να δώσει διευκρινίσεις για όσα εξοργιστικά περιγράφονται σε αυτές τις διακινούμενες ιστορίες. Αν τα γεγονότα αυτά είναι αληθινά, τότε θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβληματιστούν για τις αγωνίες των πολιτών που δεν αργούν να μεταφραστούν σε κοινωνική όξυνση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
diaprisios.gr

Σχόλιο Loutrakiblog : Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και επικίνδυνοι,συνιστούμε να διασταυρώνετε τις πληροφορίες που ακούτε. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από λόγια της “πιάτσας” ,τα οποία ,για σκοτεινούς σκοπούς διαδίδονται.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τις πετρες στον δρομο προς την ποσειδωνια(πριν τον γαλαξια στις γραμμες του τρενου) ποιος τις πεταει καθε βραδυ?

  2. εχετε την εντυπωση οτι αν οι αρχες θελουν να κρυψουν ενα γεγονος για να μην ξεκινησει εκστρατια κατα αλλα αλλοδαπων δεν θα το κανει? ή μηπως τωρα που ρωτατε θα σας πουν ' ααααα το μαθατε…. ελατε να σας πουμε την αληθεια' και θα σας την πουνε? ελα ρε παιδια, ελεος πια. οχι αλλες αμυντικες θεσεις. πρωτοβουλιες και κατα μετωπο επιθεση σε ολους αυτους που με τον εναν ή τον αλλον τροπο μας φυμωνουν και μας αναγκαζουν να ζουμε σε στανες σαν προβατα. ολα αυτα ειναι αστεια που ρωτατε. λες και ειναι η πρωτη φορα που φημες και ραδιο αρβυλα κλεβουν την παρασταση. εξαλλου οπου υπαρχει καπνος , υπαρχει και φωτια. οσο για τα μμε η ειδηση περασε στα ψηλα γραμματα με τιτλο ' ΠΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ' με καμμια αλλη πληροφορια να βλεπει το φως της μερας. Βασανισμος ζευγαριου και τα μμε το περασαν στα ψηλα… βρωμαει λιγο. Αλλα ζουμε σε μια χωρα που οι αρχοντες (ΟΛΟΙ) κανουν οτι τους γουσταρει ακομα και προδιδοντας την χωρα τους. Οσον αφορα το τελευταιο μου σχολιο οσοι δουλευουν για τους προδοτες ειναι συνενοχοι, αν νομιζουν οτι δεν ειναι τοτε να παρατησουν τις καρεκλες να βγουνε στο δρομο να δουνε πως ζουν οι Ελληνες σημερα. Μην βιαστειτε να με χρωματισε χρυσαυγιτη ή οτι αλλο γουσταρετε οπως παλιοτερα, αγανακτισμενος ειμαι που προσπαθω να ζησω 2 παιδακια με μισο μεροκαματο. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!!

  3. θεωρώ ότι δικαιούμαι να σου απαντήσω ,δεδομένου ότι εγώ έκανα την ανάρτηση…ωραία και καλά αυτά που λες,αλλά έχουν καμία σχέση με αυτά που διάβασες στην ανάρτηση ;;;…εγώ δεν πρόκειται να σε χαρακτηρίσω χρυσαυγίτη ή ότι άλλο θέλεις (δικαίωμα του καθενός να ψηφίζει ό,τι θέλει,όπως και δικαίωμα μου να διαφωνώ μαζί του…),αλλά καταλαβαίνεις ότι έχεις μπει σε ένα τριπάκι επιθετικότητας,που μπορεί ο κάθε πονηρός (για δικούς του λόγους),να βρει τρόπους και να σου πασάρει "ειδήσεις",που θα σε κάνουν να βγεις στον δρόμο και να επιτίθεσαι σε οποιονδήποτε σου υποδείξουν;;;…κατανοητός ο θυμός σου…αλλά,μην ξεχνάς,κι εμείς θυμωμένοι είμαστε και δεν είμαστε ούτε εξουσία,ούτε μεγαλοδημοσιογράφοι που τα παίρνουμε,ούτε πολιτικοί…απλοί,μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είμαστε,και στην ίδια ,ίσως και χειρότερη κατάσταση από εσένα (εντάξει,εγώ δεν έχω παιδιά,όπως εσύ)..αλλά μερικά πράγματα βρωμάνε,φίλε μου,από μακριά…έχεις αναρωτηθεί ποτέ,για ποιόν λόγο οι ακραίοι εμφανίζονται σαν προστάτες των φτωχών και κυνηγοί των "κακών" (ξένων,μεταναστών,αναρχικών,αναλόγως τί τους βολεύει…),αλλά ποτέ δεν τα βάζουν με του πλούσιους και με αυτούς που πραγματικά μας εκμεταλλεύονται;;;…αν θέλεις,σκέψου το και το συζητάμε,πολύ ευχαρίστως…

  4. συγνωμη αγγελε. ποτε η αγανακτηση εγινε,..,φασιστικη ή η ανοχη ενδειξη συμπαραστασης;
    ο κομπος εχει φτασει στο χτενι και ακομη υπομονη κανουμε…. και υπομενουμε. οι ληστιες και οι παρανομες συμπεριφορες τους δινουν το δικαιωμα σε ολους να διαμαρτυριθουν. εαν εκφραζεται και καμια φορα πιο ακραια δε πειραζει. μην τους τραβας σε ολα…κοκκινη γραμμη.
    φιλικα το λεω.

  5. a.v. δεν νιωθω καμια απολυτως αναγκη να απολογηθω για οτι εγραψα στις 8:24 . αν νομιζεις οτι το εγραψα για σενα τοτε λυπαμαι για αυτα που καταλαβες. παντως εκτος θεματος δεν ειμαι. ολα ανηκουν σε μια πολυ ωραια σκηνοθετημενη ταινια που ολοι ειμαστε κομπαρσοι . υπαρχουν κι αλλες ειδησεις που κυκλοφορουν απο στομα σε στομα αλλα κανενας …. δεν εδωσε σημασια,(κορινθο μενω). οσον αφορα τα σχολια σου για την ιδιοτητα την δικια σου και των συναδελφων σου δεν διαφωνω αλλα ειστε συγγραφεις σε ενημερωτικο ιστοτοπο που σημαινει οτι πριν γραψετε κατι το 'ψαχνετε'. Για το ζευγαρι πιον ρωτησατε πριν γραψετε εδω? ρητορικη ερωτηση ειναι φυσικα. ειναι ξεκαθαρο οτι ουτε την οικογενεια του ζευγαριου βρηκατε αλλα ουτε και την αστυνομια ή εστω τον εισαγγελεα κορινθου. το να ρωτατε τους αρχοντες του τοπου απο ιστοτοπο εφοσον πριν δεν εχετε ζητησει εγραφως ή εστω προφορικως καποια πληροφορια ειναι λαθος πιστευω και ποτιζετε και εσεις της ειδησεις στομα με στομα και τα ραδιο αρβυλα. Υπαρχουν και μαρτυρες , τους ξερετε? Τελος παντων. πολλα ειπα και θα μαλλον θα παρεξηγηθω απο πολλους εστω και ανωνυμα. ρεπορτερ δεν ειμαι αλλα επειδη ειμαι πατερας 'εκανα ρεπορταζ και εμαθα απο εγκυρη πηγη' πραγματα που ακομα και εγω ντρεπομαι να γραψω εδω ή οποδηποτε αλλου. Ενα σας λεω και ας με πειτε και τρελλο, οποτε συμβαινουν τετοια ακραια 'ατυχηματα' (οπως λενε αυτοι) βγαινουν στη φορα τα σχεδια τους και προδιδουν με τις πραξεις τους την καλα οργανωμενη προδοσια της χωρας. ψαξτε το λιγο ρε παιδια, δε μπορω να πω αλλα. πονανε και τα δακτυλα μου….

  6. όπα,μισό λεπτό,ψυχραιμία…εγώτην ανάρτηση την έκανα,επειδή χτες το βράδυ συγκεκριμένα άκουσα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά τα "γεγονότα" περί βιασμού και περί αντιποίνων (συγκεκριμένα ότι ήλθαν μέλη ακραίου χώρου και έκαψαν τρένα,με θύμα κιόλας,που κάηκε ζωντανός)…το μόνο εύκολο,δεδομένης και της δηλωμένης αντιπάθειας μου προς τον συγκεκριμένο χώρο,θα ήταν να ανεβάσω ένα "άρθρο",με ταρατατζούμ και κατηγορίες…θεώρησα,όμως ότι έπρεπε να πράξω το σωστό…επικοινώνησα με άνθρωπο στην Κόρινθο,που ασχολείται με τις ειδήσεις (αξιόπιστο,κατ'εμέ) και μου έδωσε αυτό το link…αν θυμάται κανείς,η ίδια "θεωρία" περί " βιασμού ζευγαριού " ,αιωρούνταν και στην Πάτρα,πριν μερικούς μήνες (μέχρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης την είχε αναφέρει σε πρωινή εκπομπή ειδήσεων "με τα περιβόητα και γω δεν θυμάμαιπόσα δείγματα σπέρματος που βρέθηκαν στο θύμα,το οποίο πέθανε") και σε έρευνα που έγινε,δεν υπήρξε κανένα τέτοιο γεγονός που να καταγράφτηκε…ως προς το θέμα της Κορίνθου,καμία επίθσεη και κανένα κάψιμο τρένων (όπου ,ως γνωστόν,βρίσκουν κατάλυμα οι λαθρομετανάστες) δεν έγινε…αυτό που εννοώ και έλεγα στον φίλο,είναι το εξής : φαντάσου να κυκλοφορούσε αυτή η φήμη,ότι και καλά υπήρχαν άτομα αυτής της παράταξης και έκαναν κάτι τέτοιο,να έρχονταν μέλη παράταξης του άλλου άκρου (ως γνωστόν,τα αντίθετα άκρα,με έναν μαγικό τρόπο έλκονται) και να γινόταν μπάχαλο,ίσως και με θύματα…δεν θα έφερα εγώ (αν το είχα δημοσιοποιήσει) ακέραιη ευθύνη ;;;…εγώ ,νομίζω ,πως ναι…δεν δαιμονοποιώ,ούτε αγιοποιώ κανέναν…παντού υπάρχουν καθάρματα και καλοί άνθρωποι,έτσι έχω μάθει και έτσι πιστεύω…και ειδικά,εμείς,που μπορούμε να ενημερώνουμε και ίσως και να επηρρεάζουμε,πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί σε αυτά που δημοσιεύουμε…και εσείς που διαβάζετε και ενημερώνεστε,να διασταυρώνετε και να μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο…συνήθως,οι κουβέντες του καφενείου,δημιουργούν έριδες και καυγάδες χωρίς ουσία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog