Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βράχια έχουν καταπλακώσει ολόκληρη πόλη!

- Advertisement -

Πολλές κωμοπόλεις και χωριά της Ισπανίας (αλλά και γενικότερα των μεσογειακών χωρών) φημίζονται για την αρχιτεκτονική τους, τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, τη ζωή των κατοίκων, τις γιορτές και τα πρωτότυπα φεστιβάλ που λαμβάνουν μέρος σε κεντρικά σημεία και πλατείες κ.α…

Η κωμόπολη όμως Setenil de las Bodegas της Ισπανίας είναι γνωστή και για κάτι ακόμα, μοναδικό και άκρως παράξενο: ένα μεγάλο μέρος του οικισμού είναι κτισμένο πάνω, κάτω ή μέσα σε… βράχους!

Ναι, καλά διαβάσατε! Τα σπίτια της ιδιαίτερης αυτής κωμόπολης είναι κτισμένα στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού, με μερικά εξ αυτών να βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού, μερικά να έχουν ως οροφή ή πάτωμα κομμάτια βράχων και άλλα που το μπαλκόνι τους αποτελεί προέκταση του εδάφους! Τι πήγε… στραβά λοιπόν σε αυτήν την πόλη;

Ήταν τέλη του 15ου αιώνα, όταν οι πρώτοι κάτοικοι άρχισαν να κτίζουν τα σπίτια τους σε επίπεδο έδαφος. Με τον καιρό όμως ο προσφερόμενος χώρος άρχισε να μειώνεται με αποτέλεσμα τα νέα σπίτια να αρχίσουν να σκαρφαλώνουν στις πλαγιές του παρακείμενου βουνού. Κάπως έτσι, σύντομα δημιουργήθηκε ένας αλλόκοτος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, με ιδιαίτερα σπίτια και κατοίκους να ζουν στην κυριολεξία μέσα στους βράχους!
Σας κινήσαμε την περιέργεια; Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε αεροπορικώς έως τη Μαδρίτη και από εκεί οδικώς να κατευθυνθείτε στη νοτιοδυτική Ισπανία και συγκεκριμένα στην επαρχία Cadiz της Ανδαλουσίας. Εκεί θα βρείτε την παράξενη κωμόπολη της Setenil de las Bodegas! Αν κάπου στο δρόμο χαθείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τοπικό γραφείο τουρισμού στο τηλέφωνο 956134261 (η γνώση της ισπανικής θα σας λύσει τα χέρια). Ιδιαίτερη προσοχή σε πιθανούς σεισμούς, μιας και ενώ στον υπόλοιπο κόσμο οι κατολισθήσεις μεταφέρουν πέτρες στην πόλη αυτή μεταφέρουν σπίτια!

από Δημήτρη Αναστασίου





strangetravellergr.blogspot.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog