Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Google

- Advertisement -

Μπορεί το Google να είναι ο βασιλιάς της αναζήτησης και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν αρκετές κρυφές λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτό. Για παράδειγμα…

Το μινιμαλιστικό του design για το οποίο είναι διάσημο, δεν αποτελούσε σχεδιαστική επιλογή των ιδρυτών του. Απλώς ο Sergey Brin δεν γνώριζε html και εκείνη την εποχή δεν είχαν webmaster να τους φτιάξει κάτι καλύτερο.

Το κόστος μιας διαφήμισης στην κεντρική σελίδα της υπηρεσίας υπολογίστηκε στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Μην σπεύσετε να σπάσετε τον κουμπαρά σας όμως. Ο χώρος αυτός εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμος προς ενοικίαση!

Πολλές σελίδες της υπηρεσίας έχουν μια ειδοποίηση πέρι copyright στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για κάτι απαραίτητο. Προστέθηκε όμως επειδή πολλοί χρήστες περίμεναν να φορτώσουν επιπλέον πράγματα εκτός από το κουτάκι αναζήτησης. Βλέποντας την ειδοποίηση πέρι copyright καταλάβαιναν ότι η σελίδα είχε φορτώσει στο σύνολο της.

Η αντιπρόεδρος της εταιρείας Marissa Mayer, είχε απορρίψει την ιδέα της διαφήμισης με βάση τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες στις επιστολές τους μέσω Gmail. Ο developer του project όμως δεν το έμαθε εγκαίρως και έτσι το προχώρησε. Δεδομένης της επιτυχίας που ακολούθησε η Mayer αναγκάστηκε να αναθεωρήσει.

Η Marissa Mayer είχε εμμονή με τις συσκευές τις Motorola και παλαιότερα έκανε και συλλογή από παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας. Τονίζει όμως ότι η εξαγορά της εταιρείας από τη Google δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog