Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα φουσκωτή ανεμογεννήτρια για αιολική ενέργεια

- Advertisement -

Διπλάσια παραγωγή στο μισό κόστος υπόσχεται η νέα αυτή τεχνολογία. Μια νέα επαναστατική τεχνολογία στο χώρο της ενέργειας. Πρόκειται για τη «φουσκωτή ανεμογεννήτρια», μια γεννήτρια που περιέχει ήλιο και μπορεί να υψωθεί σε ύψος έως και 106 μέτρων…

Οι κατασκευαστές της υπόσχονται διπλάσια σχεδόν παραγωγής ενέργειας σε σχέση με τις συμβατικές ανεμογεννήτριες με το μισό κόστος.

Το «κέλυφος» της ανεμογεννήτριας είναι φουσκωτό και γεμίζει με αέριο ήλιο έτσι ώστε να φτάνει μεγάλα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια έχει πρόσβαση σε ισχυρότερους και συνεχείς ανέμους, σε αντίθεση με τις συμβατικές τεχνολογίες.

Η παραγόμενη ενέργεια μεταφέρεται στο έδαφος με καλώδια, τα οποία επίσης κρατούν σταθερή την ανεμογεννήτρια.

Ο χρόνος εγκατάστασης δεν θα ξεπερνά τις λίγες ημέρες. Μετά την εγκατάσταση, η «φουσκωτή ανεμογεννήτρια» χρειάζεται τη μικρότερη δυνατή συντήρηση και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων στις απομακρυσμένες περιοχές.

Μελλοντικά σχεδιάζεται η ανάπτυξη της ανεμογεννήτριας και σε θαλάσσιες περιοχές, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog