Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι είναι βία τελικά – Του Αναρχικού Μικρού Πρίγκιπα

- Advertisement -

Σκότωσε για 50 ευρώ, έκλεψε για να φάει, τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα γύρω στις εννέα το πρωί ένας άντρας (και δεν είναι ο μόνος) στη μέση της πλατείας Συντάγματος…

Ο άγνωστος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, πάντως, ότι ο άντρας φώναξε  “δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου”

Στο Λεξικό η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα, χρησιμοποίηση της δύναμης για την επιβολή θελήσεως, εξαναγκάζω, παραβιάζω, καταναγκασμός.

Ορισμός της βίας είναι και το φαινόμενο κατά το οποίο κάποιo άτομο ή ομάδα, προσπαθούν με ποικίλους τρόπους καταναγκασμού στο σωματικό, ψυχοπνευματικό, οικονομικό, κοινωνικό ή άλλο επίπεδο να επιβάλλουν τη θέλησή τους και να στερήσουν από τους άλλους την ελευθερία τους ή να επηρεάσουν προς ίδιον όφελος η και για άλλους σκοπούς. Πολλές φορές μάλιστα η βία χρησιμοποιείται κατά τα λεγόμενα τους και ως μέσο για την επίτευξη «καλών σκοπών», επιβεβαιώνοντας έτσι τη παροιμία “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.


Το σύστημα που προκαλεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση προκαλεί και τη βία με άλλους τρόπους όμως όπως: 

  • Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις   10 με 12 ώρες για 500, 600, 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 1000 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο προσωπικού.
  • Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε κάποια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος αλλά και αμόρφωτος!
  • Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από 40 χρονών.
  • Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζείς από την σύνταξη των γονιών σου. 
  • Βία είναι να κόβεις τα παιδιά σου από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά σου ενώ έχεις πληρώσει για δωρεάν παιδεία.
  • Βία είναι να λές στα παιδιά σου ότι το χειμώνα θα παγώσουν γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης έχει 1 ευρώ τι λίτρο και σε λίγο καιρό θα φτάσει στο 1,50.
  • Βία είναι να πληρώνεις 1,70 στους κυρίους του ΚΤΕΛ για να πας Λουτράκι – Κόρινθο, που σε σκλαβώνουν με τη “συμπεριφορά τους” και την “εξυπηρέτηση” που σου προσφέρουν από την ώρα που βγάζεις το εισιτήριο μέχρι να κατέβεις. Όπως και το να πληρώνεις στην αστική συγκοινωνία των Αθηνών 1,40 και της Θεσσαλονίκης 0,90 (αυτοί επιδοτούνται ακόμη από το κράτος) ενώ περιμένεις μία ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού.
  • Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ. και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός. 
  • Βία είναι να στέκεσαι  5 ώρες στη ουρά της εφορίας για να πληρώσεις αυτά που έχεις πληρώσει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.
  • Βία είναι να σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης και παράλληλα να διαβάζεις ότι οι εφορείες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995.
  • Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από ό λ ο υ ς και να μη μπαίνει κ α ν ε ί ς φυλακή.
  • Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται όποτε θέλουν στην δικαιοσύνη και αν τελικά κατά λάθος συλληφθούν και παραπεμφθούν σε κάποιο δικαστήριο στο τέλος αθωώνονται!. Ενώ εσύ έτσι και κάνεις το λάθος να χρωστάς στο κράτος 5.000 πας ολοταχώς στο αυτόφωρο και μετά στην ψειρού.
  • Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας , να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, χρυσαυγίτες, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και να προέρχονται.
  • Βία είναι το παραμύθιασμα από τα «μέσα ενημέρωσης» που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις.
  • Βία είναι να ακούς τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για τη βία μόνο όταν αυτή αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές κατά της βίας στις οποίες κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στη συζήτηση.
  • Βία είναι να σε αναγκάζουν να ζείς την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν θα έχεις χρήματα για μεθαύριο. 

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τα βασανιστήρια.
Σήμερα χρησιμοποιούν τα παραπάνω με σημαιοφόρο τα λαμπερά Μέσα Μαζικής Επιβολής.

Η μη βία είναι ο υπέρτατος νόμος!!!

4-4-2012
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ.

  2. ρε συ α.μ.π μήπως παίρνεις κάτι κ μετά γράφεις; -χα! χα! πλάκα κάνω μη παρεξηγηθείς- Φοβερές οι επισημάνσεις σου μεγάλε όλα αυτά μαζεμένα λίγο κάπως να σε βρούν δε θέλει και πολύ.

  3. ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΝΑΡΧΙΚΕ ΜΙΚΡΕ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ Η ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕ ΛΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΙ "Βία είναι να σε αναγκάζουν να ζείς την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου. Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν θα έχεις χρήματα για μεθαύριο" ΦΟΒΕΡΟ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;
    ΔΑΝΑΗ

  4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΜΑΙ 42 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ;
    ΚΑΙ ΖΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ!Ε! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

  5. Ρε ΔΑΝΑΗ, μας έχεις ζαλίσει. Ρε ΑΜΠ, δώστης το τηλέφωνό σου για να σου αποδίδει τα εύσημα κάθε φορά. Έλεος κορίτσι μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog