Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιώργος Παπαγεωργίου – Πάλι λάθος κύριε Δήμαρχε

- Advertisement -

Είχα στο πρόσφατο παρελθόν επισημάνει αναφερόμενος σε μία πρωτοφανή καταπάτηση της ηθικής και του νόμου από πλευράς του κ Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, στο ζήτημα του περιπτέρου που εδικαιούτο ο Δημότης Αγίων Θεοδώρων κ Ηλίας Σοφίας μόνιμος κάτοικος Αγίων Θεοδώρων, ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάει η πολιτεία από τον Δημότη να είναι νόμιμος όταν ο ίδιος ο Δήμαρχός του παρανομεί….
Και το έγραψα αυτό για τον κ Δήμαρχο μπας και συνετιστεί, μπας και καταλάβει ότι η νομιμότητα που υποσχέθηκε προεκλογικά και επικαλείται σε διάφορα θέματα όταν και όπως τον συμφέρει…, δεν είναι ‘αλά καρτ’ και κατά το δοκούν…

Η νομιμότητα βλέπετε έχει κόστος πολιτικό και ενώ είναι πρόσκαιρα πολιτικά ωφέλιμο να την επικαλείσαι, θέλει μεγάλο πολιτικό και ειδικό βάρος…. να την τηρείς….

Γιατί βέβαια ας μη γελιόμαστε ή είσαι 100% υπέρ της νομιμότητας και λειτουργείς τα Δημοτικά πράγματα με γνώμονα τον νόμο και τη διαφάνεια παντού όπως υποσχέθηκες προεκλογικά ή κοροϊδεύεις τη κοινωνία και αυτούς που σε εμπιστεύτηκαν. ‘Ολίγον νόμιμος δεν υπάρχει’, όπως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υπερισχύουν της νομιμότητας οι προσωπικές αδυναμίες….. του θεσμικού ρόλου που κατέχεις ως ο πρώτος Δημότης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Δυστυχώς όμως η άποψη μου αυτή, αντί να κινητοποιήσει τον κ Δήμαρχο, αντί να τον ξυπνήσει από την συνεχιζόμενη απραξία του, αντί να τον ευαισθητοποιήσει και να του κινήσει το ενδιαφέρον να ερευνήσει ο ίδιος μήπως τελικά η πλευρά Σοφία που διεκδικεί το αυτονόητο, έχει δίκιο, ενοχλήθηκε όπως θα ενοχλείτο κάθε πολιτικά ένοχος πριν την καταδίκη του….

Και πριν ‘αλέκτωρ λαλήσει’ ήρθε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σύμφωνα με την οποία ‘η κα Αγιοταφυτάκη Φωτεινή σύμφωνα με την αριθμ. 17393/2.8.2011 βεβαίωση του Δημάρχου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων είναι Δημότης Αγ. Θεοδώρων αλλά δεν διαμένει στους Αγ. Θεοδώρους την τελευταία πενταετία γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις της παρ. α του άρθρ. 2του Π.Δ. 37/2009, οι οποίες ορίζουν ότι για την παραχώρηση οικήματος εκμετάλλευσης περιπτέρου απαιτείται πως ο αιτών κατοικεί στον τόπο στον οποίο αιτείται την παραχώρηση διαμένοντας σ΄ αυτό για μια πενταετία τουλάχιστον πριν από το χρόνο υποβολής της αιτήσεως’ δικαιώνοντας κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον συνδημότη μας κ Ηλία Σοφία και την οικογένεια του.

Δηλαδή ο Γραμματέας επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ακριβώς έλεγε η οικογένεια Σοφία και μια ολόκληρη πόλη πλην του κ Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων και των συμβούλων του επώνυμων και ανώνυμων θεσμικών και μη….

Και εντάξει, η απόφαση για όλους όσους σκέφτονται ελεύθερα και χωρίς παραταξιακές εμμονές ήταν αναμενόμενη, όπως αναμενόμενη είναι και η καθυστερημένη αποκατάσταση της αδικίας από πλευράς Δήμου.

Όμως εδώ ακριβώς εκτός από το νομικό θέμα μπαίνει και το ηθικό. Και είναι μείζον.

Γιατί ο κ Δήμαρχος πέρα από την νομική καταδίκη του Δήμου για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος, η γενικότερη στάση του εγείρει ποικίλα ερωτήματα ηθικού χαρακτήρα.

Καλά δεν έπρεπε από μόνος του ο κ Δήμαρχος να δικαιώσει τον κ Σοφία ανακαλώντας την προηγούμενη απόφαση του με την οποία έδινε το περίπτερο στην αιτούσα κα Αγιοταφυτάκη? Τι περίμενε αλήθεια? Τι τον σταμάτησε άραγε? Αφού ο ίδιος γνώριζε την αλήθεια γιατί δεν δικαίωσε αμέσως τον κ Σοφία?

Αφού ο ίδιος ο Δήμος εξέδωσε την υπ αριθμόν 17393/2.8.2011 βεβαίωση από την οποία προέκυπτε ότι μόνο ο κ Σοφίας πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, γιατί δεν δικαιώθηκε αυθωρεί και παραχρήμα, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις ο κ Σοφίας και η οικογένεια του?

Νόμιμο είναι. Ηθικό όμως είναι να ταλαιπωρείται ένας Δημότης χωρίς λόγο, να μπαίνει σε κόπο, έξοδα και ψυχική οδύνη, επειδή η Δημόσια Διοίκηση του κ Λογοθέτη, δηλαδή ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων λόγω ‘λάθους’ ή ‘πλάνης’ οδήγησε μια υπόθεση στον Γενικό Γραμματέα?

Αυτό εννοούσε άραγε ο κ Δήμαρχος όταν έλεγε στις 8/11/2012 ότι ‘Δεσμεύομαι ………..απέναντι σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις δυνάμεις, που μαζί θα γυρίσουμε τη σελίδα για το δήμο μας, ότι η κάθε ημέρα θα δικαιώνει την ψήφο τους, το όραμά τους για ένα δήμο ξεχωριστό, για ένα δήμο πρότυπο’?.

Και καλά θα πείτε λόγια είναι αυτά και υπερβολές που σήμερα φαντάζουν συνώνυμα της φαρσοκωμωδίας, αλλά ειλικρινά δεν οφείλει η Δημοτική Αρχή έστω μια δημόσια συγνώμη στην οικογένεια Σοφία για την ηθική ταλαιπωρία που υπέστη?

Και με ποιο δικαίωμα κάποιος έστω και αν είναι Δήμαρχος μπορεί να λειτουργεί εξοντωτικά απέναντι σε έναν συνδημότη μας παραβιάζοντας μάλιστα τη κείμενη νομοθεσία?

Και έπειτα αν υποθέσουμε ότι δεν είχε χρήματα η οικογένεια Σοφία να προσλάβει έναν νομικό για να συντάξει την προσφυγή κατά της απόφασης του Δήμου, τι θα γινόταν?

Θα υπερίσχυε ελέω Δημάρχου η παρανομία αντί της νομιμότητας και της ηθικής και θα έχανε η οικογένεια Σοφία κάτι που νόμιμα και ηθικά εδικαιούτο? Είναι δίκαιο αυτό και ηθικό?

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ Δήμαρχος έχει κυριολεκτικά ‘χάσει τη μπάλα….’ και ακροβατεί πλέον μόνιμα μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Προσωπικά το μόνο που ελπίζω και εύχομαι πλέον, είναι τουλάχιστον οι ζημιές που θα κάνει στο Δήμο και στους Δημότες σαν Δημοτική Αρχή στο υπόλοιπο της θητείας του, να είναι τουλάχιστον πάντα αναστρέψιμες….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΡΩΠΟ.
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ
    ΣΤΠ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
    ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

  2. ΑΣΤΕΙΟ?Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΗ ΜΑΘΗ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΩΝΟΣ ΜΙΥΧΑΟΥΖΕΝ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΘΑ ΠΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΙΩΤΑΤΟΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΜΕΡΙΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΑ ΣΟΦΙΑ.[Κε ΓΚΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΥΡΩΝΗ]

  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΡΙΜΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ
    ΕΓΩ Λ0ΙΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΙΦΙΣΑ
    ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ
    ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΗ
    ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ
    ΤΩΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΤΙΑΧΤΑ ΟΛΑ Η ΦΥΓΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog