Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ !!! H αλλιώς όταν κάθε νοικοκυριό χρωστά 92.115 €

- Advertisement -

Τελικά ποιός πραγματικά κινδύνευε να “χρεοκοπήσει” ;;;

“Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει”.
François de La Rochefoucauld ( 1613-1680 , Γάλλος συγγραφέας)

Το 1497 ο Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα ή Ιερώνυμος Σαβοναρόλα και οι οπαδοί του, έκαψαν καθρέφτες, καλλυντικά, μουσικά όργανα, γυναικεία καπέλα, βιβλία αρχαίων συγγραφέων, πίνακες και γλυπτά, αντικείμενα τα οποία θεώρησαν ακατάλληλα για την “κουλτούρα” των κατοίκων της Φλωρεντίας, στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, στην αποκαλούμενη “Φωτιά της ματαιοδοξίας”.

Τον 14ο αιώνα η Φλωρεντία ήταν μια ηγεμονία όπου η τάξη των εμπόρων είχε το προβάδισμα στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Οι Μέδικοι, οι πρώτοι Τραπεζίτες, η φλωρεντινή οικογένεια των εμπόρων-Τραπεζιτών, απεδείχθησαν ικανοί διαχειριστές του χρήματος, δημιουργώντας με κέντρο την πόλη τους, το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της Ευρώπης.

Ο Λαυρέντιος ο Μεγαλοπρεπής, γίνεται ο μαικήνας των τεχνών, αναθέτοντας σε ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς και ποιητές, έργα που εξυμνούν τη διακυβέρνησή του. Το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλοι έμποροι αστοί, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αναγεννησιακή τέχνη.

Για να μη διαλύσει την τράπεζα των Μεδίκων, εξ αιτίας της χρηματοδότησης των τεχνών, καταχράται χρήματα από το Ταμείο της Κοινότητας της Φλωρεντίας, υπέρ των απόρων κορασίδων. Είναι η χρονική στιγμή κατά την οποίαν, ο φραγκισκανός μοναχός Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα αρχίζει να επιτίθεται με τα κηρύγματά του σε όλους τους εκπρόσωπους της εξουσίας, ειδικώτερα στον Πάπα και στους Μεδίκους. Μετά το 1494 πήρε την εξουσία από τους Μεδίκους.

Ο τόκος και το υπερβολικό κέρδος είναι αμαρτία για τους χριστιανούς. Έχουμε την εμφάνιση των πρώτων ενεχειροδανειστήριων, και την δημιουργία των Monti di Pieta.
Στον αντίποδα, της συσσώρευσης πλούτου, της στυγνής εκμετάλλευσης του ανθρώπου, βρίσκονται οι “αγώνες” των αγίων, όπως ο Αγιος Αντώνιος της Φλωρεντίας, που στα κηρύγματά τους, μιλάνε εναντίον της τοκογλυφίας, και της στυγνής εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο.
Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει όσα γνωρίζει απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου»….

Η επιδίωξη για αναγνώριση, προκαλεί στην ψυχική ζωή ενός ανθρώπου, μια αυξημένη ένταση, μία αγωνία για την αναγνώριση των πράξεών του, η οποία επενεργεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε, ο άνθρωπος να συλλαμβάνει σαφέστερα τον σκοπό της δύναμης και της υπεροχής του και να αποβλέπει να τον εκπληρώσει.

Η ζωή του γίνεται αναμονή ενός μεγάλου θριάμβου. Ένας τέτοιος άνθρωπος γίνεται υποκειμενικός, γιατί χάνει τη συνάφεια με τη ζωή, γιατί πάντα ασχολείται με το ζήτημα, του τι είδους εντύπωση προξενεί και τι σκέπτονται οι άλλοι γι` αυτόν.

Η ελευθερία δράσης του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, παρεμποδίζεται εξαιρετικά και εμφανίζει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, τη ματαιοδοξία.

Εάν η ματαιοδοξία υπερβεί έναν ορισμένο βαθμό, γίνεται αλαζονεία και οπωσδήποτε εξαιρετικά επικίνδυνη. Εκτός του ότι εξαναγκάζει τον άνθρωπο να κάνει διάφορες ανώφελες εργασίες και δαπάνες, οι οποίες αφορούν περισσότερο το “επιφαινόμενο” παρά την ύπαρξη, δηλ την ουσία των πραγμάτων, και τον οδηγεί να λαμβάνει υπερβολικά υπ` όψη την κρίση των άλλων για το άτομό του, τον οδηγεί επίσης σε μια κατάσταση που χάνει εύκολα την επαφή με την πραγματικότητα.

Η ματαιοδοξία είναι σε θέση, περισσότερο από κάθε άλλο ελάττωμα, να εμποδίσει κάθε ελεύθερη εξέλιξη του ανθρώπου. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμο ένα μεγαλοφυές επίτευγμα, χωρίς την συνεργασία πολλών ατόμων, πράγμα αντίθετο με την ματαιοδοξία ενός ανθρώπου.

Συχνά οι άνθρωποι εξυπηρετούνται με το ότι, αντί για τη λέξη ματαιοδοξία ή αλαζονεία, χρησιμοποιούν τη λέξη φιλοδοξία, η οποία ηχεί πιο ευχάριστα.

Η ματαιοδοξία ώς ανθρώπινο ελάττωμα (αυτός που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του), τελικά αποτελεί εμπόδιο σε κάθε υγιή δραστηριότητα του ανθρώπου.

Η ελληνική κυβέρνηση με πολιτικό πραξικόπημα και κατάφωρη παραβίαση του Ελληνικού συντάγματος, υπέγραψε μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με την οποία παραχωρήθησαν άνευ όρων στις τράπεζες, ξένες και ντόπιες, για πρώτη φορά στην ιστορία των πολιτισμένων λαών, τα κυριαρχικά δικαιώματα μιάς χώρας, καθώς και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι η δανειακή αυτή σύμβαση, ούτε καν επικυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως προβλέπει το σύνταγμα. Η αναζήτηση της άμεσης δημοκρατίας σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχει τούς λόγους ύπαρξής της, στο ότι η άμεση δημοκρατία, δεν έχει αντιπροσώπους ή εκπροσώπους του λαού για την υλοποίηση των αποφάσεων του, αλλά μεταφορείς των αποφάσεών του. Έτσι αποκλείεται ο “παραγοντισμός”, η στρέβλωση της βούλησής του λαού, και τελικά η ανάπτυξη πολιτικής ελίτ διαχείρισης της βούλησής του.

Η δημοκρατία έλκει την καταγωγή της, στην αθηναϊκή δημοκρατία, κατά την οποία, οι αποφάσεις του δήμου δεν ελαμβάνοντο από ειδικούς και εμπειρογνώμονες αλλά από όλους τους πολίτες. Οι ειδικοί ή οι πρόθυμοι σωτήρες του δήμου, ήταν ασήμαντοι, γι’ αυτό και οι άρχοντες έβγαιναν με κλήρωση και όχι με εκλογές.

Κυρίαρχος θεσμός λήψης των αποφάσεων ήταν η λαϊκή συνέλευση. Η αρχή της δημοκρατίας ήταν, ο κάθε πολίτης να γίνεται εκ περιτροπής άρχων και αρχόμενος έτσι ώστε να εμποδίζεται η συγκέντρωση εξουσίας σε μια πολιτική ελίτ διαχείρισης της εξουσίας.

Δέν μπορώ να ξεχάσω τίς κυνικές και ξεδιάντροπες, αλλά και αλαζονικές ομολογίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γεωργίου Α. Παπανδρέου, για την εκούσια παράδοση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ, και την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Στόν “αντίποδα”, έχουμε δήλωση τού κ. Βενιζέλου, ύστερα από συνάντηση μιας ώρας με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, «Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη αίσθηση και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές».

Πρόσθεσε δε, πως η «οριοθέτηση όχι μόνο της υφαλοκρηπίδας αλλά και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και όλων των άλλων θαλασσίων ζωνών είναι πράξη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.

Απαράβατος κανόνας και αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο πλήρης σεβασμός αλλά και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας, καλής πίστης και διάθεσης συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής….Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ τώρα που συζητούμε για την αναγέννηση και αναβάθμιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την επανακεφαλαιοποίηση και την εξυγίανσή του, να δούμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε τους δικούς μας σχεδιασμούς με τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

“Το ποσό των 48 δισ. ευρώ επιπλέον, θα δώσει φέτος (2012) η ελληνική κυβέρνηση για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με τα 25 δισ. εξ αυτών να είναι άμεσα διαθέσιμα”. Αυτό ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός αυτός στήριξης της Ευρωζώνης έχει επίσης δώσει ομόλογα αξίας 35 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να ανεβάσει το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να αντλούν από τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους της ΕΚΤ.

Όσο περνά ο καιρός “φαίνεται” πλέον και το σώμα, εκτός της κορυφής, απο το “παγόβουνο” της απάτης είς βάρος του Ελληνικού λαού με την σχεδιασμένη και προμελετημένη “χρεοκοπία” του απο ξένους και ντόπιους “εφιάλτες”.

Τελικά ποιός πραγματικά κινδύνευε να “χρεοκοπήσει”;;;

Και για ποιόν, έγινε όλο αυτό το “πανηγύρι” της προμελετημένης “πτώχευσης” της Ελλάδος κ. Βενιζέλο;;;

Μήπως για τούς “συνομιλητές” σας Τραπεζίτες;;;

Και εσείς κ. Βενιζέλο, ποιούς εκπροσωπείτε;;; τους Τραπεζίτες ή τον εντολέα σας, δηλ τον Ελληνικό λαό;;; 


Εσείς, ένας πρόεδρος σοσιαλιστικού κόμματος (λέμε τώρα !!!), στηρίζετε αναφανδών τούς αποτυχημένους στυλοβάτες ενός συστήματος στυγνής εκμετάλλευσης του ανθρώπου απο άνθρωπο, τους Τραπεζίτες, τούς επίσημους τοκογλύφους του συστήματος, και κατά τα άλλα δηλώνετε ότι έχετε συναίσθηση των ευθυνών σας απέναντι στίς επόμενες γενιές των Ελλήνων ;;;

Aνακαλύψατε προσφάτως, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες της περιοχής ;;;

Οι πολιτικοί οι οποίοι ποντάρουν στη λήθη του ελληνικού λαού, και συνεχίζουν να τον εξαπατούν, είναι καταδικασμένοι στην συνείδησή του.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να παγώσουν εδώ και τώρα οι συμβάσεις για τα δύο γερμανικά υποβρύχια που παρήγγειλε η κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου αναφέρει και σας ερωτά κ. Βενιζέλο :

«Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει “σήμερα”, το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα…ναί ή όχι ;;;

Χρησιμοποιήσατε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για να παγώσετε την αγορά των δύο γερμανικών υποβρυχίων, να γλιτώσει η χώρα το 1 δισεκατομμύριο;

Χρησιμοποιήσατε αυτήν την καταδίκη για να επαναδιαπραγματευτείτε την πανάκριβη τιμή του 1 δισεκατομμυρίου, που είχε μέσα και τις μίζες;
Κάνατε κάποια αγωγή για να πάρετε χρήματα ώς αποζημείωση;

Στείλατε κανέναν φυλακή;

Κάνατε καμία δήλωση ότι αργοπορεί η ελληνική δικαιοσύνη;
Αυτή είναι η πολιτική σας;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, επικαλούμενος την, “με γερμανική δικαστική βούλα”, αποδεδειγμένη τακτική της εταιρίας Ferrostaal να “λαδώνει” αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα καθώς και το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία αλλά και την καταδίκη δυο αξιωματούχων της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επισημαίνει:

«Η υπόθεση των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων είναι μια αμαρτωλή υπόθεση.
Αγοράστηκαν πανάκριβα και η αγορά τους στην Ελλάδα συνδέεται με μίζες.
Στη Γερμανία για αυτήν την αγορά η FERROSTAAL, που τα πούλησε στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 140 εκατομμυρίων ευρώ και δύο Γερμανοί αξιωματούχοι πήγαν φυλακή.
Στην Ελλάδα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στη FERROSTAAL, ούτε καν έχετε ζητήσει ένα ευρώ. Κανείς ακόμα δεν έχει κάτσει στο εδώλιο, πόσο μάλλον, να πάει φυλακή, και επιπλέον προχωράτε κανονικά στην προμήθεια των αμαρτωλών υποβρυχίων”.

Την πιο ενδεδειγμένη λύση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναζητά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, μας πληροφορεί η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της, αφήνοντας όμως, αναπάντητα ερωτήματα αντίστοιχα, περί των μισθών, συντάξεων κτλ.
Άραγε κάνει προσπάθεια να αναζητήσει την πιό ενδεδειγμένη λύση για την επανακεφαλαιοποίηση του χαμένου κοινωνικού κράτους, του κράτους δικαίου, της λαικής κυριαρχίας και της Εθνικής κυριαρχίας;;;

Την αίσθηση των ευθυνών σας την ακούω, δια των δηλώσεών σας, την προσπάθεια την οποίαν πρέπει να ενέχει η απαιτούμενη πράξη σας, δεν βλέπω, κύριοι της κυβέρνησης, ακριβώς το αντίθετο μάλλον!!!

Σήμερα το αντιστοιχούν χρέος, απο το συνολικό Δημόσιο χρέος, είναι για κάθε νοικοκυριό 92.115 €, και για κάθε Έλληνα πολίτη και για κάθε νέο παιδί που γεννιέται είναι 32.875 €.

Για αυτά τα χρωστούμενα, και για αυτήν την πολιτική σας, μας ζητάτε να σας ξαναψηφίσουμε Κύριοι ;;;

Το θράσσος σας δεν έχει όρια !!!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog