Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Γερμανοί… ξέφυγαν – Απειλούν ότι θα κλείσουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα!

- Advertisement -

Προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκαναν ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γιόχιμ Χέρμαν, μέλη του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CSU) απειλώντας τους Έλληνες ακόμα και με απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, με αφορμή το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, γράφει η Deutsche Welle…

Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί…
σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ζήτησε να υπάρξει δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν.

«Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών», είπε χαρακτηριστικά.

Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας. «Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία» δήλωσε. «Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».

Οι δηλώσεις των δύο συντηρητικών πολιτικών προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κόμματος των Πρασίνων, κάνοντας ρόλο για «λαϊκισμό» και ότι ο υπουργός Εσωτερικών ονειρεύεται την επιστροφή στην εποχή της «μεθοριακής μπάρας». «Αντί να προκαλεί φόβο ο υπουργός για τους λαθρομετανάστες, καλύτερα θα ήταν να βελτιώσει πρώτα την κατάστασή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ρισκάρουν τη ζωή τους για πλάκα, στην προσπάθεια να εισέλθουν στην Ε.Ε».

Ο επικεφαλής της οργάνωσης  Pro Asyl, Γκύντερ Μπούρχαρντ είπε για την Ελλάδα ότι δεν έχει αποτύχει στον τρόπο προστασίας των συνόρων της, αλλά στο επίπεδο προστασίας των μεταναστών. «Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 55.000 δήθεν λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία, που ήταν όμως από το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες, όπου παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από newpost

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και απόλυτο δίκαιο έχουν.Η Γερμανία είναι σοβαρό κράτος που σέβεται τον εαυτό του,δέν είναι μπουρδέλο και η χαρά του κάθε λαθρομετανάστη που ονειρεύονται να μας κάνουν οι διάφοροι αναρχοπυροβολημένοι, Συριζαίοι και λοιποί μπάσταρδοι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog