Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ – Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0-1

- Advertisement -


Και οι 14 ήταν υπέροχοι.



Αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός επίλογος σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Το σημερινό παιχνίδι στο Σολωμό απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο αφενός γιατί η ομάδα της Κλένιας ήταν πρωτοπόρος στο μεγαλύτερο μέρος του φετινού πρωταθλήματος αφετέρου γιατί η νεανική ομάδα των οράνιε είναι μια ομάδα που χαίρει άκρας υγείας και η δυναμική, τα περιθώρια βελτιωσής της δεν έχουν ταβάνι.  

Το μεγάλο ντέρμπι μπροστά σε 300 περίπου θεατές είχε τα πάντα που μπορούν να διαφημίσουν το άθλημα και να συγκινήσουν όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Δραματική εξέλιξη,πάθος για τη νίκη, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν,έναν 15χρονο τερματοφύλακα στο δεύτερη επίσημη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα,χαμένο πέναλτι,δοκάρια, ακυρωθέν γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, 13 κίτρινες κάρτες, 3 αποβολές,μια σύγκρουση εμπειρίας εναντίον νιάτων, ένα -μάλλον- χαμένο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν περιθώρια στραβοπατήματος. Ήθελαν απεγνωσμένα τους τρεις βαθμούς της νίκης για να διατηρήσουν τη διαφορά του ενός βαθμού από τον Πέλοπα Κιάτου και να σφραγίσουν τον τίτλο στα επόμενα δύο παιχνίδια τους με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

Οι οράνιε που δεν χαρίζουν τίποτα σε κανέναν και αγωνίζονται πάντα για τη νίκη έχουν την τύχη να ανδρώνουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους μέσα από μεγάλα παιχνίδια και μεγάλες νίκες όπως η σημερινή.

Ο κ. Νούλας παρέταξε την ομάδα με έξι ανήλικους ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα και προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τους  έμπειρους Μπέκο, Χρυσαφίδη και Τσουμάνη. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε φανερώνοντας τους σαφείς στόχους της κάθε ομάδας. Οι γηπεδούχοι με βαθιές μπαλιές στους επιθετικούς τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του άπειρου Νικολόπουλου. Οι οράνιε, με τον Αποστολάκη στην κορυφή της επίθεσης και τους Πανταζή, Μίχα στα άκρα, προσπαθούσαν να απλώσουν το παιχνίδι και να ανοίξουν τη -κατά γενική ομολογία- βαριά άμυνα των γηπεδούχων. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στο πρώτο 25λεπτο. Εκείνη τη στιγμή, ο κ. Νούλας βλέποντας τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων, προχώρησε σε μια σειρά εσωτερικών αλλαγών, φέρνοντας τον Μίχα σε θέση κεντρικού χαφ, ανεβάζοντας τον Αντωνίου στη θέση του δεξιού χαφ και μετατοπίζοντας τον Μαυρέλη σε θέση στόπερ, με τον Βουτσινά να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο θωράκισε περισσότερο την άμυνά του, αν και οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους έδειξαν να υπερισχύουν ελαφρώς στο χώρο του κέντρου. Ανεβάζοντας την άμυνά τους πιο ψηλά, οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερους χώρους στους οράνιε για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ανακτώντας τον έλεγχο του αγώνα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με τα πόδια των γηπεδούχων να βαραίνουν από το άγχος ο κ. Νούλας έριξε στη μάχη και τους Χρυσαφίδη – Τσουμάνη με καθαρό σκοπό να κρατήσει την πίεση μακριά από τα καρέ της ομάδας του και να προσπαθήσει να επιτύχει γκολ. 

Οι οράνιε έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 9ο λεπτό, όταν ο Καλλάς, με εξαιρετική μπαλιά – τρύπα έβγαλε τον Αποστολάκη απέναντι από τον Γκίκα, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με το πόδι απέκρουσε σωτήρια στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στο 13ο λεπτό, ο Μπαλάφας Π.Μ. έκανε τη σέντρα, αλλά ο Νικολόπουλος εγκαίρως μπλόκαρε μπροστά από τον Λέπεντζη που δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά. 

Στο 21ο λεπτό, ο Λέπεντζης έκανε το γύρισμα, αλλά το μονοκόμματο δυνατό σουτ του Κλαδάκη μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νικολόπουλου.

Στο 27ο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Λέπεντζης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Γεώργαρη Χρ. που μέσα από την περιοχή προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να κρεμάσει τον Νικολόπουλο, ο οποίος εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπαλάφας Π.Μ., η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία με τον Μίχα πάνω στη γραμμή να διώχνει με το κεφάλι.

Στο 33ο λεπτό, ο Γκαρμίρης τροφοδότησε στα πλάγια τον Αποστολάκη, ο οποίος απέφυγε το τάκλιν του Μπαλάφα Π.Β. και από τη γωνία της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Γκίκα. Το φαλτσαριστό σουτ όμως πέρασε εκατοστά δίπλα από τη συμβολή των δοκών.

Στο 34ο λεπτό, ο Γεώργαρης Σπ. εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κλαδάκης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Νικολόπουλος έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 39ο λεπτό, ο Γκαρμίρης έκανε τη σέντρα, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Μίχα έξω από τη μικρή περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκίκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι στο 48ο λεπτό σε ανατροπή του Μίχα από τον Μπαστούνη.

Το παιχνίδι άνοιξε, απέκτησε έναν τρελό ρυθμό, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά στις δύο εστίες. 

Στο 55ο λεπτό, ο Αποστολάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χρυσαφίδης δεν έπιασε καλά στην κίνηση το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα βγήκε εκτός περιοχής, όπου ο Γκαρμίρης σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Γκίκα.


Στο 60ο λεπτό, στη σέντρα του Αντωνίου, ο Γκίκας την τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε μπροστά από τον Αποστολάκη. 

Στο 67ο λεπτό, ο Μπαλάφας Π.Μ. βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Αντωνίου έκανε το καθαρό τάκλιν διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ, ο Μπαλάφας Π.Μ. έπεσε έξυπνα και ο κ. Δασκαλόπουλος υπέδειξε τη βούλα του πέναλτι, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των οράνιε.


Ο Γεώργαρης Χρ. εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Νικολόπουλο να πέφτει στη σωστή γωνία και τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να απομακρύνεται προσωρινά στα πλάγια.

Ο Παπαιωάννου από το πλάγιο άουτ θα επαναφέρει τη μπάλα που με τη σέντρα θα πάρει πολύ ύψος και στην κάθοδό της πάνω στη γραμμή, θα καταλήξει στα δίχτυα, μέσα από ένα πλήθος παικτών. Ο κ. Δασκαλόπουλος θα υποδείξει επιθετικό φάουλ του Λέπεντζη στον Νικολόπουλο και θα ακυρώσει το γκολ, ενώ παράλληλα θα αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων λόγω των έντονων διαματυριών του.

Στο 70ο λεπτό, ο Αντωνίου θα βγει στην αντεπίθεση, θα κάνει τη σέντρα και ο Χρυσαφίδης με εξαιρετικό γυριστό μονοκόμματο σουτ από το σημείο του πέναλτι θα στείλει τη μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκίκα.

Στο 74ο λεπτό, νέα αντεπίθεση, αυτή τη φορά με τον Αποστολάκη να τροφοδοτεί τον Χρυσαφίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπαλάφας Π.Β. με αυτοθυσία θα ρίξει το σώμα του πάνω στο μονοκόμματο σουτ του Χρυσαφίδη και θα αποκρούσει.

Στο 75ο λεπτό, πάλι ο Αποστολάκης θα ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο και με φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, θα αναγκάσει τον Γκίκα να σηκωθεί στο Γ της εστίας του και με την άκρη των δακτύλων του να διώξει σε κόρνερ.

Στο 77ο λεπτό, νέο σουτ του Αποστολάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκίκα.

Στο 80ο λεπτό, ο Τσουμάνης θα βρει τον Αποστολάκη σε πλάγια θέση με τον επιθετικό των οράνιε να ανοίγει τη μπάλα με το κεφάλι, να ξεπερνάει με την ταχύτητά του δύο αντίπαλους αμυντικούς και προλαβαίνοντας την έξοδο του Γκίκα, με ψηλοκρεμαστό σουτ να σημειώνει το γκολ που έκρινε τη σημερινή αναμέτρηση.

Στο 82ο λεπτό, παραλίγο αυτογκόλ για τους οράνιε, αλλά ο Νικολόπουλος ήταν πάλι παρών. Μετά από μια επικίνδυνη σέντρα στην καρδιά της άμυνας των οράνιε, ο Μίχας στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του. Ο Νικολόπουλος όμως σε ετοιμότητα, έπεσε εντυπωσιακά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 84ο λεπτό, θα αποβληθεί ο Μίχας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση, ενώ στο 87ο λεπτό οι οράνιε θα χάσουν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα.

Ο Αντωνίου θα βγει στην αντεπίθεση και θα κάνει τη συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τσουμάνης με υπερένταση θα κάνει την προβολή χωρίς όμως να βρίσκει για εκατοστά  τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 89ο λεπτό, ο Μακρής θα κάνει τη σέντρα, ο Μπαστούνης από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει την καρφωτή κεφαλιά, ο Νικολόπουλος θα βρει ελάχιστα τη μπάλα, που θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα σκάσει έξω από τη γραμμή. Ο Μπαλάφας Π.Μ. θα προσπαθήσει να τη σπρώξει στα δίχτυα, αλλά ο Νικολόπουλος θα προλάβει το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων και ο Αντωνίου θα διώξει σε κόρνερ.

Στο 91ο λεπτό, οι οράνιε θα μείνουν με 9 παίκτες, αφού θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω καθυστέρησης και ο Γκαρμίρης.

Στο 95ο λεπτό, ο Μπαστούνης θα βρεθεί απέναντι στον Νικολόπουλο στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο μικρός για άλλη μια φορά θα εξουδετερώσει τον κίνδυνο, αποκρούοντας με τα πόδια.

Η λήξη του αγώνα στο 97ο λεπτό βρήκε τους οράνιε να πανηγυρίζουν και σχεδόν τη μισή ομάδα των γηπεδούχων ξαπλωμένη απογοητευμένη στο χορτάρι.

Ο Κώστας Αποστολάκης σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έφτασε με το σημερινό τα 21 γκολ και προπορεύεται στη λίστα των σκόρερ του Πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του. Ακολουθούν οι Μπασιώτης (Παννεμεατικός) με 20 και οι Πετρόπουλος (Πέλοπας),Αμπαδιωτάκης (Σαρωνικός Γαλατακίου) με 19.


Παρά την πίκρα και την  απογοήτευση για την έκβαση του αγώνα η φιλοξενία των γηπεδούχων ήταν άψογη.

07.04.2012 at 17:00 ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΛΩΜΟΥ
Εισιτήρια: 300
Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ 0 – 1 Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος
Α Κορινθίας / 28η Αγωνιστική-αγώνας
Σκόρερς
Κώστας Αποστολάκης (80)
Αρχική Ενδεκάδα ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ:
Γκίκας, Παπαιωάννου, Μακρής, Μπαλάφας Π.Β, Λέκκας, Μπαστούνης, Λέπεντζης, Κλαδάκης, Μπαλάφας Π.Μ, Γεώργαρης Χρ., Γεώργαρης Σπ.
Αναπληρωματικοί: Μπίτζιος, Κουρελιάς, Παπαχρήστου, Ρουμελιώτης, Διγαλάκης, Ρουμελιώτης, Σεννής.
Αλλαγές:
61 Κλαδάκης – Σεννής
Κίτρινες Κάρτες:
23 Λέπεντζης, 45 Παπαιωάννου, 62 Μπαλάφας Π.Β, 71 Λέκκας, 84 Γκίκας, 86 Μπαλάφας Π.Μ, 94 Μπαστούνης.
Κόκκινες Κάρτες:
69 Λέπεντζης
Αρχική Ενδεκάδα Π.Α.Ο. Λουτράκι:
Δημήτρης Νικολόπουλος, Κώστας Γκαρμίρης, Γιάννης Μίχας, Παναγιώτης Ανδρεατίδης, Γεράσιμος Βουτσινάς, Κώστας Αντωνίου, Δημήτρης Μαυρέλης, Παντελής Πανταζής, Κώστας Αποστολάκης,  Θανάσης Γιαννακούλης, Θανάσης Καλλάς,
Αναπληρωματικοί:
Φάνης Τσώκος, Ηλίας Κουλουμέντας, Γρηγόρης Κρίκας, Χρήστος Μπέκος, Δημήτρης Τσατσόπουλος, Γιώργος Τσουμάνης, Δημήτρης Χρυσαφίδης
Αλλαγές:
Δημήτρης Τσατσόπουλος -> Γεράσιμος Βουτσινάς (47)
Δημήτρης Χρυσαφίδης -> Θανάσης Καλλάς (49)
Γιώργος Τσουμάνης -> Παντελής Πανταζής (76)
Κίτρινες Κάρτες:
Κώστας Γκαρμίρης (11), Παναγιώτης Ανδρεατίδης (25), Γιάννης Μίχας (32), Παντελής Πανταζής (58), Κώστας Αντωνίου (67), Κώστας Αποστολάκης (80)
Κόκκινες Κάρτες:
Γιάννης Μίχας (84), Κώστας Γκαρμίρης (91)





πηγή:
www.aoloutraki.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog