Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το «περιέργο παιχνίδι» με τις εκλογές

- Advertisement -

Ένα «περίεργο παιχνίδι» που κρίνει την ακριβή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες φαίνεται ότι δημιουργούν μια σειρά από όρους και προθεσμίες που θέτει ο εκλογικός νόμος…

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάλυση της Βουλής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας – με πιθανότερες ημέρες την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη – όμως η ακριβής ημέρα ενδεχομένως να καθορίσει εάν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 6η ή την 13η Μαΐου.

Το πρόβλημα προκύπτει από μια σειρά προθεσμιών που θέτει ο εκλογικός νόμος όπως το χρονικό όριο που απαιτείται μεταξύ κήρυξης και τέλεσης εκλογών καθώς και διάφορες προθεσμίες προς τα κόμματα μέσα στις οποίες καλούνται να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στο πρωτοδικείο.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Επικρατείας έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να του απαντήσει επι συγκεκριμένων ερωτημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί «αν κλείσει η Βουλή την Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου αν μπορούν να γίνουν οι εκλογές την 6η Μαΐου;».

Πάντως, πέραν τούτων, τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και οι στενοί του συνεργάτες ξεκαθάρισαν εχθές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση των εκλογών περαν της 13 Μαΐου, βάζοντας με τον τρόπο αυτό «φρένο» στην έντονη φημολογία περι αναβολής λόγω εμπλοκής στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδήμος από την Κύπρο ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει την ακριβή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες. Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν την 6 Μαϊου εκτός αν υπάρξει μικρή καθυστέρηση» ενώ με διευκρινιστική του δήλωση επισήμανε ότι οι μόνες ημερομηνίες που συζητά η κυβέρνηση είναι «η 6 και 13 Μαίου» γεγονός που επανέλαβε με δηλώσεις του και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog