Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Κόλλιας: «Πρέπει να διαχειριστούμε ορθολογικά την παράταση ζωής που κερδίσαμε για τη ‘Λουτράκι Α.Ε.’»

- Advertisement -

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενσωματώθηκε τροπολογία που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με την οποία αναστέλλεται για τρία χρόνια η λειτουργία της «Λουτράκι Α.Ε.» του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:…

«Θεώρησα χρέος μου να υπερασπιστώ την έκκληση της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων στη «Λουτράκι Α.Ε.» για διάσωση της εταιρείας, καταθέτοντας τροπολογία σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι, με τη βοήθεια του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αποστολάκου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την πρότασή μας, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, η τροπολογία μου έγινε δεκτή από τον κ. Υπουργό και υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την κρίση μου ήταν μία απολύτως επιβεβλημένη ενέργεια προκειμένου η δημοτική επιχείρηση να διαφύγει τον κίνδυνο κατάργησης και να προστατευθεί έτσι η περιουσία του Δήμου και των δημοτών, καθώς και οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Ο Δήμος συμμετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Καζίνο Λουτρακίου και τυχόν υποχρεωτική λύση της θα σήμαινε απώλεια σημαντικότατου κεφαλαίου, το οποίο έχει ήδη επενδυθεί, αλλά και μελλοντικών εσόδων. Η παρέμβασή μου είχε σκοπό να συμβάλει στο να υπάρξει μία παράταση ζωής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, να ανακάμψει και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Οφείλω ωστόσο να επισημάνω σε όλους τους τόνους ότι αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Όλοι οι φορείς και ιδιαίτερα όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της «Λουτράκι Α.Ε.» πρέπει να δούμε με σοβαρότητα το μέλλον της εταιρείας. Πρέπει να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις πολιτικές και ηθικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους δημότες, αλλά και στις επιχειρηματικές προκλήσεις που προβάλει το σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σε αυτό το περιβάλλον δεν υπάρχει χώρος για επιχειρήσεις, η οποίες μένουν πίσω στο σχεδιασμό, στους στόχους και στην υλοποίησή τους. Η ορθολογική διαχείριση, με σύγχρονο επιχειρηματικό πνεύμα και με αποτελεσματικότητα, είναι απαρέγκλιτος όρος επιβίωσης. Η προσήλωση στο κοινό συμφέρον πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την προσπάθεια να επανέλθει η «Λουτράκι Α.Ε.» στην κερδοφορία και να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή, τόσο αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη, όσο και σε σχέση με την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία διότι είμαι πεπεισμένος ότι η κατάργηση της «Λουτράκι Α.Ε.» θα ήταν καταστροφική για την τοπική κοινωνία. Είναι όμως δεδομένο ότι καμία πολιτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να λύσει οριστικά ένα επιχειρησιακό πρόβλημα. Η θετική έκβαση της παρέμβασής μου δίνει στην εταιρεία τον αναγκαίο χρόνο για να εκπονήσει τα απαραίτητα προγράμματα εξυγίανσης, να καταστρώσει τα επιχειρηματικά της πλάνα και, βοηθούντος και ενός καλύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, να ορθοποδήσει. Από εδώ και στο εξής είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και σε τρία χρόνια να διαθέτουμε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών.»

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ βρε κύριε Κόλλια, το μαύρο δεν το γλυτώνεις ούτε εσύ ότι και αν κάνετε την τελευταία στιγμή.
    Φούμο κι εσύ όπως και οι άλλοι!

  2. ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ?
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?
    ΠΟΣΟ ΑΦΙΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
    ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ
    ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog