Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουρτσίστε τα δόντια σας με… τα δάχτυλα

- Advertisement -

Στο συμπέρασμα ότι το τρίψιμο λίγης οδοντόκρεμας στα δόντια μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της τερηδόνας κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Gothenburg…

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Dr Anna Nordstrom η διαδικασία αυτή αυξάνει την προστασία που παρέχει το φθόριο κατά 400%.

Οι ερευνητές θέλοντας να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα μια ενισχυμένης φθοριούχου οδοντόκρεμας ζήτησαν από 16 εθελοντές να βουρτσίσουν αρκετές φορές την ημέρα τα δόντια τους, καθώς και να τρίψουν απευθείας με τα δάκτυλά τους οδοντόκρεμα στα δόντια τους και διαπίστωσαν ότι το τρίψιμο της οδοντόκρεμας με τα δάκτυλα ήταν εξίσου αποτελεσματικό με ένα τρίτο βούρτσισμα των δοντιών, εκτός από το πρωινό και το βραδινό.

Σύμφωνα με την Dr Nordstrom αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να υποκαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών, αλλά να εφαρμόζεται συμπληρωματικά με αυτό. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια καλό είναι να μην ξεβγάζουμε εντελώς την οδοντόκρεμα από το στόμα μας μετά το βούρτσισμα, αν και αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς.

ygeia.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog