Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βάνα του λαού και του ΛΑ.Ο.Σ. – Του Πέτρου Κωστόπουλου

- Advertisement -

Πιστός στη λογική του «οι γνωστοί κάνουν τη διαφορά» ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε αυτές τις εκλογές θα έχει δίπλα του (και) το sex symbol των ‘90s…

Ο ΛΑ.Ο.Σ. κουβαλούσε ανέκαθεν μια μικρή διαστροφή σε επίπεδο πολιτικών υποψηφίων. Από τον Γιώργο Ανατολάκη, τον βουλευτή που κάνει ορθογραφικά λάθη στον προφορικό λόγο, μέχρι το άλλοτε προεδρικό πουλέν, Ηλία Ψινάκη και από την «σταυρώστε με/σταυρώστε με/στα χέρια σας σηκώστε με» Έφη Σαρρή μέχρι την Άντζυ Σαμίου και τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης διατηρούσε ακέραια την πεποίθηση «δεν έχει σημασία ποιος είναι ο υποψήφιος, αρκεί να γίνει λίγο μπούγιο».

Πιστός και τώρα στην ίδια θέση, «στρατολόγησε» χωρίς πολλές σκέψεις στον θεάρεστο αγώνα του τη γυναίκα-happy hour των ‘90s, το θηλυκό που επαναπροσδιόρισε την έννοια «εξώφυλλο», τη μία και μοναδική Βάνα Μπάρμπα. Παρότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχει πλήρης ταύτιση πολιτικών θέσεων και απόψεων, το σίγουρο είναι ότι η Βάνα πείστηκε για το εξής: Ο πρόεδρος δεν την θέλει ως «γλάστρα» στο ισόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας, αλλά ως αγωνίστρια του νέου κοινωνικού πολιτισμού που ευαγγελίζεται ο ΛΑΟΣ.

Κοινώς, δύσκολοι αγώνες περιμένουν το πονηρό θηλυκό, η οποία παρεμπιπτόντως εγκαταλείπει οριστικά τον σοσιαλισμό (τον ταλαιπωρούν «εργολαβικά» άλλοι) και προσχωρεί σε μια μικρότερη παράταξη που ιδεολογικά έχει τόση σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όσο η πρέφα με το μπαλέτο. Σύμφωνοι, λεπτομέρειες.

Ερωτηθείσα, τώρα, για το γεγονός ότι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη έχει αναγάγει τον  λαϊκισμό σε πολιτική τέχνη, η Βάνα δεν δίστασε να πει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον λαϊκισμό. Άλλωστε ως έννοια έχει αναφορές στο λαό». Οπότε λογικά καλό θα ‘ναι.
Τόσο καλό, όσο και η υποδοχή της από τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος αφού πρώτα μας ενημέρωσε ότι θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών, έκλεισε την παρουσίαση με την φράση «Καλό βόλι». Απλή σύμπτωση ή ο πρόεδρος στην προσπάθεια να αγγίξει χορδές νοσταλγίας θυμήθηκε μέχρι και τη φράση τοτέμ του Έλληνα περιπτερά κάθε φορά που αγοράζαμε περιοδικό με εξώφυλλο τη Βάνα;

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog