Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όχι άλλα κλισέ για άντρες και γυναίκες

- Advertisement -

Αλήθεια ή ψέμα; Έξι στερεότυπα για τα δύο φύλα καλούνται να αποδείξουν την ορθότητά τους…

Έξι στερεότυπα για τα δύο φύλα καλούνται να αποδείξουν την ορθότητά τους, τη στιγμή που οι ειδικοί διαχωρίζουν την αλήθεια από την υπερβολή. Τι ισχύει τελικά;

Οι γυναίκες μιλούν περισσότερο ΨΕΜΑ
Παραδοσιακά οι γυναίκες κρατάνε τα σκήπτρα της πολυλογίας, ενώ αντίθετα οι άντρες θεωρούνται πιο λακωνικοί. Οι ειδικοί, ωστόσο, διαφωνούν, τονίζοντας ότι και τα δύο φύλα αρθρώνουν κατά μέσο όρο 16.000 λέξεις την ημέρα.

Οι άντρες έχουν χαμηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη ΑΛΗΘΕΙΑ
Συγγνώμη αγόρια, αλλά τα ευρήματα της επιστήμης δεν είναι με το μέρος σας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι γυναίκες αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου των άλλων και τις συσχετίζουν με τα συναισθήματά τους καλύτερα.

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης ΨΕΜΑ
Υποτίθεται ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό τους, γνωστής και ως «ορμόνη της ευτυχίας». Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουν διαγνωστεί περισσότερες γυναίκες με κατάθλιψη, απλά γιατί παραδέχονται στον γιατρό τους με μεγαλύτερη ευκολία ότι έχουν τα συμπτώματα της.

Οι άντρες έχουν ισχυρότερη σεξουαλική παρόρμηση ΑΛΗΘΕΙΑ
Κατηγορούμε τους άντρες επειδή αδυνατούν να κάνουν και τα πιο απλά πράγματα χωρίς να σκεφτούν το σεξ, όπως να αγοράσουν έναν καφέ χωρίς να κάνουν πονηρές σκέψεις για την όμορφη υπάλληλο που θα τους τον σερβίρει. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο εγκέφαλός τους. Ο βρεγματικός φλοιός, το κομμάτι δηλαδή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα μηνύματα που του στέλνουν τα αισθητήρια όργανα, είναι μεγαλύτερος στους άντρες, με αποτέλεσμα τα ερεθίσματα που φτάνουν σε αυτόν να είναι πιο έντονα.

Οι γυναίκες διακόπτουν τους άλλους περισσότερο από τους άντρες ΨΕΜΑ
Οι άντρες θέλουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν διαρκώς, υποστηρίζουν οι κοινωνιολόγοι. Αντίθετα, οι γυναίκες κάνουν πολλές ερωτήσεις για να εμπλουτίσουν τη συζήτηση και όχι για να την μονοπωλήσουν.

Οι άντρες έχουν καλύτερο προσανατολισμό ΑΛΗΘΕΙΑ
Όσο κι αν θέλουμε να το αρνηθούμε, όσον αφορά στην αίσθηση του χώρου και στην αντίληψη της απόστασης οι άντρες έχουν το προβάδισμα και οι λόγοι είναι οργανικοί. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τεστοστερόνη, η κυριότερη ανδρογόνος ορμόνη, επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη του μέρους του εγκεφάλου που ελέγχει την αντίληψή μας ως προς τον χώρο και καθορίζει την ικανότητα του οπτικού και κινητικού προσανατολισμού.
www.glamourmag.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog