Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς μοιράζονται οι έδρες στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Στην τρίτη έδρα θα παιχτεί η μάχη στις τριεδρικές της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Ηλία Νικολακόπουλο, που επιχειρεί μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για τις εκλογές της 6ης Μαΐου…

Όπως σημειώνει ο κος Νικολακόπουλος σε ρεπορτάζ της Νικολέττας Μουτούση, που δημοσιεύεται στα «Νέα», στις τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) τα δύο πρώτα κόμματα είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσουν από μια έδρα, ενώ η μάχη θα δοθεί για την τρίτη έδρα μεταξύ του τοπικά πρώτου κόμματος (κατά πόσο θα υπερβεί το εκλογικό μέτρο, δηλαδή το 33%) και του ισχυρότερου τοπικά τρίτου (άγνωστο ποιο θα είναι κατά περίπτωση).

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται ο ενδοπαραταξιακός εμφύλιος στη Λακωνία, όπου Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν τη δεύτερη έδρα της ΝΔ, χωρίς πάντως πολλές ελπίδες, αφού το διαχρονικά χαμηλότερο ποσοστό της ήταν 47,3% το 2009.

Όπως σημειώνουν τα «Νέα», τελείως διαφορετική είναι όμως η κατάσταση στην τετραεδρική Κορινθία και την πενταεδρική Μεσσηνία, όπου το ΠΑΣΟΚ για να είναι βέβαιο πως θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση θα πρέπει να συσπειρώσει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων του το 2009. Σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, από ένα ακραίο 4-0 υπέρ της ΝΔ στην Κορινθία, έως την εκπροσώπηση κάποιου μικρού κόμματος στη Μεσσηνία, παρόλο που το ποσοστό του θα υπολείπεται αισθητά από το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο κ.Νικολακόπουλος. Άκου 4-0 υπέρ της Ν.Δ στην Κορινθία!!! Ας βγάλει 2 έδρες η Ν.Δ και να είναι ευχαριστημένη!

  2. Παιδιά, με τις "καραμπόλες" των εδρών λόγω εκλογικού νόμου και τα σχετικά μικρά ποσοστά που θα πάρουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όλα τα σενάρια, ακόμα και τα πιο ακραία είναι πιθανά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog