Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΠΟΔΑ που λέει και το τραγούδι … Χώσιμο με το μπαμπάκι σε πρώτη φάση …

- Advertisement -

Κάθισα πολλές φορές και διάβασα το κείμενο της ένστασης και της άρνησης (εδώ), απέναντι στο κείμενο της Τόνιας Μ. που διαβάσατε εδώ, στο Loutrakiblog.gr. Προσπάθησα να μπω πίσω από τις λέξεις και μέσα στο μυαλό του συντάκτη. Μετά έκανα 3-4 κλικ πίσω στο blog του για να δω τις δικές του αναρτήσεις …
περιμένοντας να συναντήσω κάτι το ακηδεμόνευτο ή τουλάχιστον ανατρεπτικό. Στο 2ο κλικ στις “παλαιότερες” αναρτήσεις υποψιάστηκα, στο 3ο πια είχα συλλάβει όλη την εικόνα. Ξεκάθαρα και απλά τα πράγματα.

Είχα σκεφτεί να γράψω απλώς “Φτάνει πια !” αλλά μάλλον δεν θα είχε νόημα. Εδώ το πράγμα θέλει λίγο ανάλυση παραπάνω γιατί αυτή η υποκουλτούρα της “νεοαριστερίστικης αφέλειας” και της “αβάσταχτης ελαφρότητας” των “ανένταχτων” που “παίζουν” ΣΥΡΙΖΑ ζητά απεγνωσμένα τις απαντήσεις εδώ και χρόνια και είναι καιρός να πάρει μερικές, με το μπαμπάκι για αρχή. Ας με συγχωρήσει το ΚΚΕ που με αυτό τον τρόπο το αποκαλώ “παλαιοαριστερό”, αλλά μάλλον είναι τιμή καθώς και το ΚΚΕ για τους ίδιους λόγους τα χώνει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τα πούμε σε άλλη κουβέντα αυτά.

Ξεκινάω από το γενικό πλαίσιο. Οι περισσότεροι “νεοαριστεριστές” θεωρούν εκ των προτέρων ότι εκείνοι είναι οι “έξυπνοι” και όλοι οι άλλοι οι ξύλινοι, που έχουν παρωπίδες, που δεν αφήνουν το μυαλό τους ελεύθερο και δεν μπορούν τελικά να πιάσουν το “νόημα” της ανώτερης φυλής των “συριζιακών” όντων. Εκείνοι είναι εκείνοι που διακρίνουν, οι άλλοι δεν μπορούν, δεν ξέρουν.

Θεωρούν ότι “τα 16χρονα παιδιά μας είναι εντελώς αφύσικο και εξωπραγματικό” το να σκέφτονται κάτι άλλο εκτός από τη νεοαριστερά και αν το κάνουν, τότε υποχρεωτικά ή πρέπει να έχουν μπει σε υποβολείο ή να έχουν υποστεί προπαγάνδα. Τι λέτε κύριε ; Ποιοι τα λέτε αυτά ;

Τα λένε λοιπόν αυτά οι άνθρωποι που έχουν στην κυριολεξία “ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ” το οτιδήποτε έχει κάνει ποτέ η νεολαία ή ακόμα και διάφορες ομάδες πολιτών. Και ακριβώς επειδή τα έχουν καπελώσει, λίγο καιρό μετά τα έχουν σβήσει. Να πούμε για τις κατά καιρούς κινήσεις που έχουν γίνει στα σχολεία, να πούμε για τις πλατείες, να πούμε για τα κινήματα πολιτών που στην αρχή ζητούσαν να μην πληρώνουν διόδια στο Σπαθοβούνι και μόλις μπλέχτηκαν αυτοί κόντεψε να βγει προς τα έξω ως αίτημα ότι δεν θέλουν να πληρώνουν ούτε το ποπ-κορν στο σινεμά ; Τι να πρωτοπούμε και τι να πρωτοθυμηθούμε δηλαδή …

Προσέξτε σε άλλη ανάρτηση στο ίδιο blog ότι ενώ είναι ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ένα νέο παιδί, και όχι ένα “ανήλικο” όπως προσπαθεί ο συντάκτης να υποβαθμίσει την Τόνια Μ., να σκέφτεται κάτι διαφορετικό από τη νεοαριστερά, είναι τιμή και δόξα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει με καμάρι το ότι ήταν “πρόεδρος των 15μελών μαθητικών συμβουλίων” με ό,τι σημαίνει αυτό για τους ψηφοφόρους της εν λόγω παράταξης. Είναι κάτι σαν περγαμηνή, σαν γαλόνι. Καταλαβαίνετε τί εννοώ φαντάζομαι.

Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα … καταλάβατε τι εννοώ.

Λοιπόν κύριοι, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Ο ελληνικός λαός έχει δει μαθητές 13 ετών να κάνουν κατάληψη και να βγαίνουν στις τηλεοράσεις για να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και να απαντούν σαν μηχανάκια παραγωγής ανακοινώσεων του Περισσού και της Κουμουνδούρου. Έχει δει μικρά παιδιά να κάνουν πορεία στο Σύνταγμα και να τους “δίνουν συνθήματα” οι μπαμπάδες τους. Έχει ακούσει, μέσα στα σχολεία, ξύλινη γλώσσα της ΚΝΕ (άλλωστε όλοι από εκεί ξεκινούν) να εκφέρεται επί παντός επιστητού ακόμα και για ζητήματα καθημερινά, απλά, πραγματικά προβλήματα των παιδιών μέσα στα 15μελή συμβούλια. ‘Έχει δει φυλλάδια μέσα στα σχολεία και έχει βιώσει να καπελώνονται τα πάντα χάριν ενός άκαμπτου, απόκοσμου, δήθεν προοδευτικού αριστερισμού που διδάσκει ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή την ανυπακοή και την ασυδοσία.

Με πόση ευκολία στηλιτεύετε ένα νέο παιδί που απλώς μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά από εσάς ;

Για να μην γράψω περισσότερα και ξεφύγω, φανταστείτε απλώς η Τόνια Μ. να τα έγραφε ανάποδα … Τότε θα ήταν για όλους αυτούς ένα φυσιολογικό παιδί, “προοδευτικό” και “δημοκρατικό” με “κουλτούρα” και επίγνωση της ανάγκης “ανατροπής”. Θα ήταν ένα παιδί, συνυφασμένο με την ηλικία του που απλά όταν θα μεγαλώσει, θα κάνει καλά να “ρίχνει” Τσίπρα.

Πρέπει να καταλάβουν άνθρωποι σαν τον συντάκτη του επιθετικού κειμένου εναντίον της Τόνιας Μ. ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη που νεολαίοι κατευθύνονται προς τα άκρα. Γιατί τα πραγματικά ελεύθερα παιδιά δεν μπορούν να τα βάλουν χωρίς “κρυφό σχολειό” με τα εκπαιδευμένα κομάντο της ελαφρονεοαριστεράς. Τους φαίνεται τόσο αφύσικο ότι μπορούν νέα παιδιά να θεωρούν σήμερα επανάσταση το να μην ακολουθούν τα πρότυπα αυτά που έχουν μερίδιο ευθύνης για εδώ που φτάσαμε σήμερα. Αποκλείουν το γεγονός κάποια από αυτά να ακούνε και καμιά κουβέντα στο σπίτι, και καλά κάνουν, γιατί οι “άλλοι” δεν ασχολούνται και τόσο πολύ με την πολιτική “προετοιμασία” που δεν πρέπει να υπάρχει και καθόλου κανονικά.

Ας αφήσουν λοιπόν την τόσο μεγάλη τους έκπληξη που ένα νέο παιδί μπορεί και γράφει εκείνα που δεν τους αρέσουν. Ας αρχίσουν να το συνηθίζουν.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω γιατί αυτό ήταν με το “μπαμπάκι” …

Φλογίδας

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog