Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Κόλλιας: «Ευχολόγιο οι στόχοι που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»

- Advertisement -

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αγροτικό τομέα, ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:…

«Η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης με τους στόχους που θέτει το Υπουργείο για τον αγροτικό τομέα μόνο πικρά γέλια μπορεί να προκαλέσει. Πρόκειται για σχεδόν επί λέξει επανάληψη των στόχων που είχαν δημοσιοποιηθεί και το 2011, και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα προεκλογικό ευχολόγιο το οποίο τόσο ο Υπουργός όσο και ο κύριος Βενιζέλος αναμασούν χωρίς να έχουν ούτε την πρόθεση ούτε τα μέσα για να το εφαρμόσουν.
Και οι δύο μίλησαν για δεύρυνση του πρωτογενούς τομέα, τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και ως προς την ποσότητα της παραγωγής. Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος είχε το θράσος να αναφερθεί στους νέους αγρότες – τους ίδιους νέους αγρότες που η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε, τους περιέκοψε την επιδότηση, τους άφησε χωρίς ρευστότητα και σήμερα κινδυνεύουν με χρεοκοπία και απένταξη από το πρόγραμμα εγκατάστασης.
Μίλησε για αύξηση της παραγωγής, αλλά όχι για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η δασοκομία αποτελεί το πολύ το 4% του ελληνικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Το 2011 το ποσοστό αυτό παρουσίασε μία μικρή αύξηση, η οποία όμως δεν έχει αντιστοιχία και στο αγροτικό εισόδημα, που μειώθηκε κατά 5,3%. Το ερώτημα λοιπόν είναι: πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και θα επεκταθεί ο αγροτικός τομέας, εάν δεν υπάρχει καμία προοπτική για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν να έχουν στοιχειώδη εισοδήματα;
Στο ΠΑΣΟΚ θρηνούν επίσης για τις αθρόες εισαγωγές, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα ούτε για την προώθηση, αλλά ούτε για την προστασία των ελληνικών προϊόντων από τις παράνομες εισαγωγές, τις ελληνοποιήσεις και τις στρεβλώσεις της αγοράς. Μιλούν ακόμη για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής» και του τραπεζικού συστήματος. Το τραπεζικό σύστημα βεβαίως είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει οτιδήποτε στην ελληνική οικονομία. Όσο για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ, το εξαγγέλλουν εδώ και δυόμιση χρόνια και τώρα ο κύριος Βενιζέλος λέει ότι θα «προικοδοτηθεί» – αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε – από το «Αλ.Μπαλτατζής» με 150 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος δεν πρόκειται να βάλει επιπλέον χρήματα στον αγροτικό τομέα. Απλά θα τα πάρει από το ένα μέρος και θα τα ρίξει στο άλλο. Θα κόψει κονδύλια από το «Μπαλτατζής» για να εμφανίσει χρήματα στο «Αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης».
Για μία παράταξη που μέχρι χθες κυβερνούσε, οι λέξεις «στρατηγικός στόχος» δεν είναι τίποτε άλλο από μια υπεκφυγή. Το ζητούμενο για μία πρώην Κυβέρνηση δεν είναι να επαναλαμβάνει τους «στρατηγικούς στόχους», αλλά να περιγράψει τα εξειδικευμένα μέτρα που πήρε και που θα παρει. Τέτοια μέτρα δεν υπήρξαν ποτέ από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ γι’αυτό και οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Βενιζέλος δεν έχουν τι να πουν, παρά αόριστα ευχολόγια. Τα ίδια ευχολόγια που έλεγε και ο κύριος Παπανδρέου το 2009, τα ίδια που ο Έλληνας αγρότης ακούει κάθε φορά που ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο του.»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog