Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Δικαιοσύνη άρχισε τις έρευνες για το ΜΤΣ.Κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Ε.Σαρτζετάκης.

- Advertisement -

Άρχισαν τα όργανα”,λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ αναφερόμενος στις έρευνες της Δικαιοσύνης σχετικά με τη κατάρρευση του ΜΤΣ! Ήδη κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Εμμανουήλ Σαρτζετάκης κι όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δικαστικές εξελίξεις και για το θέμα του ΜΤΣ…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ:

Με αφορμή τα υπ΄ αριθμ. πρωτ. 9/10-11-2010, 34/14-12-2010 και 2/3-1-2011 έγγραφά μας, αναφορικά με την κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με κάποιους φερόμενους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση αυτή, αλλά και τα πρακτικά της υπ΄ αριθμ. 175/26-10-2010 επίκαιρης ερώτησης, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2010 και απεστάλησαν από το Σύνδεσμό μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 46/23-2-2011 έγγραφό μας, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, διατάχθηκε (από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε (από Πταισματοδίκη Αθηνών) η διερεύνηση αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών φυσικών προσώπων που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ενεπλάκησαν στην κατάρρευση ή σε φερόμενη κακοδιαχείριση των εισφορών των “εν ενεργεία” Ελλήνων στρατιωτικών – μετόχων του Ταμείου αυτού, σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ. 34/20-12-2010 εγγράφου μας.

Στη συνέχεια έγγραφο απέστειλε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), επικουρώντας την προσπάθειά μας να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν τυχόν υπαίτιοι. Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται και αισιοδοξούμε ότι η δικαιοσύνη θα ξεδιαλύνει την άκρη και θα αποδώσει αυτά που πρέπει.

Την Παρασκευή 27/4 ο πρώην Πρόεδρος του Προσωρινού ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ Ε. Σαρτζετάκης εκλήθη και κατέθεσε στην αρμόδια Πταισματοδίκη ως μάρτυρας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για το ΜΤΣ, σε αναφορά της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Η προκαταρκτική εξέταση έχει συνδυαστεί με παλαιότερη αναφορά του ΣΥΣΜΕΔ για το ίδιο θέμα.

onalert.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog