Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση Σαμαρά στο τελεσίγραφο Τσίπρα

- Advertisement -

Σκληρή απάντηση έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο τελεσίγραφο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για απόσυρση της υπογραφής του, καθώς και του Ευάγγελου Βενιζέλου από το δεύτερο μνημόνιο…

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, μιλώντας για «επικίνδυνους πειραματισμούς», καθώς όπως είπε «η χώρα βρίσκεται στα όρια της και δεν αντέχει άλλα παιχνίδια με τη φωτιά».

Επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου… Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο», αλλά όπως είπε «να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…».

Όπως είπε, «αυτά που αναφέρει περί ‘λογιστικής έρευνας του χρέους’ κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα. Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση.

Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της.

Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…
Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας – στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε – εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της.

Όμως, ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση!

Εμείς σεβόμαστε τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές.

Ακούγοντας, όμως, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος.

Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!

Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο.

Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ;
Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν.

Το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που αυτά θα κάνει, σε αυτά θα δώσει προτεραιότητα, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση.

Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!
Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…

Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει.

Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου… Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…

— Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα.
–Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της».

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. pes oti perneis tin ipografi sou pisw stin paranomi pou stisate me to filaraki sou ton venizelo kivernisi papadimou, tou monou MH eklegmenou prothipourgo stin istoria tis xwras, katargiste kai ton nomo peri euthinis upourgwn gia na mas pite pou ine ta klemena kai meta ante sta tsakidia koproskila. pote ksana ND-PASOK psifiste otidipote allo ektos apo afta ta duo komata, ine I moni lush!

  2. O Συριζα,υποστηρίζει ως κομμα,εκτος ολων των αλλων,πως τα Σκοπια εχουν δικαιωμα να λεγονται Μακεδονία,και πως πρεπει να καταργηθεί ο στρατός της Χωρας μας !! και βγηκε 2ο κομμα……εδω να δεις ποσο βλάκας ειναι ο Ελληνας πλεον….Συριζα απαράδεκτος,για να το πω διακριτικά.(για να προλαβω τις παρερμηνιες,η βγαινει καποιος με λυσεις πραγματικές και τις κανει εργα ή ξανα εκλογές..)

  3. Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

    Η λογιστική έρευνα του χρέους είναι ακρότητα κατά τον πατριώτη Σαμαρά… Δηλαδή να μην ψάξουμε την σύσταση του χρέους να το πληρώσουμε ως είναι κ ως έχει χωρίς να ρωτάμε κ πολλά…

    Φοβούνται κάτι;

  4. s-spinos:
    Αν φοβούνται λέει;;;
    Ας δούμε ποίοι είναι οι 5 αδιαπραγμάτευτοι όροι του ΣύΡιΖα:

    1. Η ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.

    2. Η ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.

    3. Η προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με πρώτες την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    4. Το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα παρ’ ότι έχει πάρει κοντά στα 200 δις σε ρευστό και εγγυήσεις σε δημόσιο χρήμα, παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν. Ζητάμε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. Να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Και τέλος πέμπτος άξονας διαλόγου,

    5. Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να διερευνήσει το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.

    Τώρα εσύ 7:17 από ποιό καμένο μυαλό αλίευσες αυτά που λες, το λόγο έχει η ψυχιατρική επιστήμη.

    Ξέρετε πολλές από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις των επτά κομμάτων που αποτελούν τους εκλεγμένους βουλευτές που να συμφωνούν ακριβώς με αυτά τα ελάχιστα;;;

    Άμα τους βρείτε, να τους δείξουμε στον Τσίπρα να φτιάξει Κυβέρνηση.

  5. Για την Μακεδονία όμως και τις ανθελληνικές θέσεις του Σύριζα s-spinos το κάνεις γαργάρα και δε μιλάς!.Αρα συμφωνείς και εσύ.Ετσι για να πέφτουν οι μάσκες….

  6. αυτα ειναι οι αιτιες του προβληματος; στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζουμε s-spinos;;;
    ολα κρατικα;;;;;
    να δεσμευτουν οι κατεθεσεις…. αφου καταγγείλουμε το μηνμονιο και μας βγάλουν παο το ευρω…εχει σημασια…δεν βγηκαμε…μας εβγαλαν…. τοτε τα υπαρχει ισοτητα….ολοι φτωχοι!!!!
    Ψαξτε δράκους…. αυτα που σου λεμε ειναι θεμα πολιτικης…ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog