Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε στην πόλη της Κορίνθου η τελετή υποδοχής της Φλόγας που άναψε χτες το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία και θα φωτίσει τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, το καλοκαίρι του 2012…

Η Ολυμπιακή Φλόγα, που έφτασε με καθυστέρηση στην Κόρινθο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου, που είχε συρρεύσει από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην παραλία του Φλοίσβου, και το βωμό άναψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα Ολυμπιακά ιδεώδη και τόνισε πως η Φλόγα αποτελεί σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών, ενώ εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής χαιρέτισε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς, ενώ παραπλεύρως στο δημοτικό θέατρο της πόλης εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Αντώνη Νάτσιου, με θέμα «ενθύμια Ολυμπιακών αγώνων».
Η Ολυμπιακή Φλόγα εν μέσω χειροκροτημάτων έφυγε από την Κόρινθο για το μεγάλο ταξίδι της ως το Λονδίνο, και σε λίγη ώρα θα φτάσει στον Πειραιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog