Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκυταλοδρομίας μπάχαλο!του αναρχικού μικρού πρίγκηπα

- Advertisement -

Τι έγινε ρε παιδιά, χαμός;! Γλιστράει η σκυτάλη;! Τελικά κανείς τους δεν θέλει τις εκλογές και ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους. Δεν το λένε δημόσια και προσπαθούν να φανούν στον κόσμο Rambo ή Jack Norris! Αλλά μήπως είναι άλλη η αλήθεια;…
Γνωρίζουν ότι το πολιτικό σύστημα είναι χρεοκοπημένο(φαλιμέντο που έλεγε και ένας φίλος μου) και φοβούνται ότι η επόμενη μέρα θα τους ξεπεράσει…

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς είναι οι δύο μ ε γ ά λ ο ι χαμένοι των εκλογών, γνωρίζουν όμως ότι τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών σε ένα μήνα μπορεί να τους πάει Α Τ Α η ιστορία.

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ του κ. Βενιζέλου με δέος διαπιστώνουν τις διαρροές προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μεγαλοστελέχη, τα στελέχη και τα υποστελέχη που ερωτοτροπούν και βρίσκονται σφιχταγκαλιασμένοι με το κράτος, αλλάζουν ταμπέλα όχι όμως και τις αντιλήψεις τους και καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον σαν πιο καθαρό ιδεολογικό φορέα και ένα πιστό σύμμαχο στη μάχη τους για να μείνουν στην εξουσία και να μη χάσουν τα οφέλη τους από την σχέση τους με το Δημόσιο.

Στη πολυκατοικία της Ν.Δ τα ασανσέρ ανεβοκατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα και κάποια στιγμή από το πολύ πάνω-κάτω να κοπούν οι ιμάντες και τα στελέχη μπορεί να απαιτήσουν την παραίτηση του κ. Σαμαρά για να επιλέξουν μια άλλη κεντροδεξιά λύση, πολλοί οι όροφοι!
Επιπλέον και οι δυο τους έχουν έντονη εσωκομματική αντιπολίτευση και μια νέα ήττα θα τους κάνει δύσκολη τη προσπάθεια να κρατήσουν τη σφραγίδα των κομμάτων τους.

Κι ερχόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι ανεξάρτητα το τι λένε δημόσια, δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, το ποσοστό που πήραν αιφνιδίασε και τα πιο αισιόδοξα μέλη του κόμματος.
Αν κατέβουν τα κόμματα όπως είναι τα πράγματα τώρα με την ίδια μορφή όπως και στις προηγούμενες εκλογές θεωρείται βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα (κατά τη γνώμη μου με μ ε γ ά λ η διαφορά από το δεύτερο), αυτό ανοίγει τον δρόμο του κ. Τσίπρα για την Πρωθυπουργία. Το Θέλει!!! Μεγάλη πιθανότητα να αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πολύ τα ποσοστά του και να γίνει ο αναμφισβήτητος διάδοχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς όμως να υποχρεωθεί να Κυβερνήσει άμεσα, γιατί οι άλλοι θα συγκροτήσουν απέναντι του ένα ισχυρό φιλοευρωπαϊκό μπλοκ και φυσικά θα κάνουν Κυβέρνηση.

Τότε ναι μπορεί να ευνοήσει το σενάριο των εκλογών, γιατί θα είναι σίγουρα ισχυρός και στην αντιπολίτευση και όχι υποχρεωμένος να εκτεθεί στην Κυβέρνηση (όπως του ζητούν τώρα).

Όσο για το Κ.Κ.Ε είναι το μόνο που θέλει τις εκλογές και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των εκλογών και αυτό γιατί φοβάται την κατάρρευση του συστήματος κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από μία Κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αυτό θα μεταφέρει την ένταση στο πεζοδρόμιο, εκεί όπου οι ισσοροπίες κινδυνεύουν να ανατραπούν και τα πράγματα να γίνουν ανεξέλεκτα.

Όλοι οι άλλοι όχι. Και αυτό διότι φοβούνται ότι δε θα υπάρξει στο μέλλον άλλη ευκαιρία σαν εκείνη της 6 Μαΐου για τα λεγόμενα μικρά κόμματα.

14-5-2012
Σας χαιρετώ Ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑΤΟΥ!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΛΑΘΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

  2. Αν το ζήσουμε και αυτό (Τσίπρας πρωθυπουργός) θα δούμε τόσο επικές κωλοτούμπες που "το ΕΟΚ και Νατο, το ίδιο συνδικάτο", ή "Εξω οι βάσεις" θα ωχριούν μπροστά τους.
    #Loizos

  3. Αυτή η ανάρτηση έγινε πριν τις εκλογές , παραθέτω μόνο μια παράγραφο για ανάγνωση που είναι σχετική με το θέμα , όποιος θέλει ας την ξαναδιαβάσει ολόκληρη μέσα από το παρακάτω σύνδεσμο .

    όλοι κρίνονται …αν είναι κατώτεροι της ιστορικής στιγμής που διαβαίνουν .

    http://www.loutrakiblog.gr/2012/05/blog-post_9779.html#more

    "Και συνεχίζω , ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν μερικοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν , ο κόσμος τους και η ιστορικά κρίσιμη στιγμή θα τους αναγκάσει , οι ώρες είναι κρίσιμες για το μέλλον όλων μας , σκεφτείτε καλά όσοι διαβάσατε το παραπάνω κείμενο πολιτευτές και πολίτες και κάντε μια αναδρομή στην μνήμη σας όσοι είστε από 35 και πάνω , οι μικρότεροι απλά ρωτήστε τους μεγαλύτερους.

    Είμαστε σε πόλεμο και η ιστορία μας λέει ότι δεν είμαστε λαός που συνηθίζει να παραδίνεται .

    Όχι στους τοκογλύφους που μεταλλάσσουν το αίμα των ανθρώπων σε χρήματα για αυτούς .

    Όχι στα τσιμπούρια που πίνουν το αίμα μας και λιώνουν τις ψυχές μας .

    Αποδυναμώστε τους υπαλλήλους τους …πολεμήστε !"

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  4. s-spinos:
    Ακριβώς μικρέ μας αναρχικέ πρίγκηπα!
    Γλιστράει η σκυτάλη από τα χέρια της εξουσίας του δικομματισμού.
    Και ξέρουν ότι γι΄αυτό είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι, που με τις πολιτικές τους οδήγησαν το σύστημά τους στη σήψη.
    Και επειδή τώρα που ο λαός με την ψήφο του τους ανάγκασε να δουν το μέγεθος της καταστροφής,
    Τ ρ ό μ α ξ α ν.

    Και προσπαθούν σαν τον ναυαγό να πιαστούν από τα μαλλιά τους.
    Και βγήκαν λυτοί και δεμένοι να τα βάλουν- (επί της ουσίας) -με το λαό γιατί δεν τους άφησε να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
    Άρχισαν λοιπόν να μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση – λες και έγινε ποτέ διαπραγμάτευση- απαγκίστρωση και άλλους εύηχους νεολογισμούς, στην απέλπιδα προσπάθειά τους μήπως και καταφέρουν να εγκλωβίσουν και πάλι το λαό στη στρούγκα τους.

    Γνωρίζουν πολύ καλά τα κόμματα που μας φόρτωσαν και στήριξαν τον Παπαδήμο ότι δεν μπορούσαν να κάνουν καμία διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, γιατί τους κρατούσαν στο χέρι (μίζες – λαδώματα – προμήθειες, κλπ).

    Αν λοιπόν κοιτάξουμε τι εξυφαίνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, με όλα τα υπόγεια ρεύματα, εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι, ο μόνος που μπορεί να κάνει ΔΙΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (και όχι αναδιαπραγμάτευση), όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό, είναι ο Μικρός.
    Και όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει συνάψει ούτε έχει πάρει δάνεια από κανέναν, ούτε μίζες από προμήθειες όπλων κλπ. επομένως δεν μπορεί να τον εκβιάσει κανείς.

    Τι συμβαίνει με τον ΣυΡιΖα που οι πάντες προσπαθούν να του φορτώσουν την ευθύνη της προσφυγής για νέες εκλογές, το χάος, την ακυβερνησία;
    Εκείνο που συμβαίνει είναι η συνέπεια των λόγων του με τις πράξεις του. Ακόμα η προσπάθεια που κάνει ο ΣυΡιΖα να πιστέψει ο ίδιος ο λαός στη δύναμή του. Να δει ο κόσμος ότι υπάρχουν και άλλου είδους πολιτικές δυνάμεις που είναι ειλικρινής για αυτά που λένε στο λαό, στο γήπεδο της πράξης.

    Η αμφιβολία υπάρχει, και δικαιολογημένα ο κόσμος ανησυχεί. Τόσα χρόνια τον κορόιδευαν σαν κουρεμένο ασκί, δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να εμπιστευτεί κάποιον επειδή το λέει. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να δοκιμαστούν στην πράξη λόγια με έργα, οι διακηρύξεις με τη συνέπεια. Γιατί αυτό είναι που έχει ουσία και σημασία.

    Εκείνο που χρειάζεται είναι εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε στη δική μας δύναμη και να αναγκάσουμε τον οποιονδήποτε ΣυΡιΖα να ακολουθήσει το δρόμο των λαϊκών συμφερόντων, και θεωρώ ότι αυτό επιδιώκει και ο ΣυΡιΖα.

  5. ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΝΤΗΤΑ ΤΗΣ.

    ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΒΙΟΛΑΚΙ ΣΑΣ…..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog