Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με τι να μελαγχολήσω; – Του αναρχικού μικρού πρίγκιπα

- Advertisement -

Δεν ξέρω με τι να μελαγχολήσω πιο πολύ…

Με τον καιρό πρωί-πρωί (υγρασία, βροχή και μαύρος ουρανός), με την κατάντια της καθημερινότητας, με την απέραντη ψευτιά και υποκρισία που κατακλύζει χρόνια τώρα την Ελλάδα, με την ανυπαρξία κάθε έμπνευσης και οράματος, με τις βρισιές και τις κατάρες εναντίον των πολιτικών που εξακοντίζει ο κόσμος; (ανέξοδες είναι).
Δηλαδή πως έβγαιναν χρόνια τώρα, Πρωθυπουργοί, Βουλευτές ή Βολευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και οι σύμβουλοί τους και τώρα δεν τους αρέσουν;!
Με τη ψήφο της πλειοψηφίας έβγαιναν.
«Αυτούς ξέρουμε αυτούς εμπιστευόμαστε» το σλόγκαν χρόνια τώρα.
“ Ήταν κεφάτοι που γύριζαν από το Βερόπουλο μέχρι που έφαγαν τα βλήτα που (εξ)αγόραζαν”.
Τόσα χρόνια θυμάμαι όλες τις μεγάλες υποσχέσεις που δίνονταν κάθε φορά.
Θυμάμαι που οι άνθρωποι ξεχνούσαν όλα όσα τους είχαν υποσχεθεί και δεν είχαν πραγματοποιηθεί μέσα στον πυρετό της φανατισμένης ποδοσφαιρικών διαστάσεων προεκλογικών εκστρατειών. Θυμάμαι τον κόσμο να φωνάζει στους δρόμους, να διαδηλώνει, να γκρινιάζει για τα προβλήματά του, που λύση δεν έβρισκαν και λύση αναζητούσαν.
Αλλά ανακυκλωνόντουσαν μέσα σε κύκλο πολιτικών ναρκωτικών υποσχέσεων που πολύ έξυπνα διαχέονταν στις φλέβες του (πλαστικό χρήμα, δάνεια για εξοχικά, κότερα, διακοπές, πολυτελή αυτοκίνητα κ.α).

Όμως η Ελλάδα ίδια και ο Έλληνας ίδιος!

Τώρα τους φταίει o Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης, ο Καμμένος, η Παπαρήγα και το που βγήκε η Χ.Α,
“Συνέχεια μου έρχεσαι από πίσω
δεν έχω πια το σάλιο να σε φτύσω
πώς γίνεται στον ένα παλαβιάρη
εξήγησέ μου
κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν”
Aυτούς ψήφιζαν τόσα χρόνια και με τον τρόπο τούς έβγαλαν και την Χ.Α στη βουλή τους. Αυτή η ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον της Δημοκρατία δείχνει το μέγεθος της άγνοιά σας, «Αγανακτισμένοι» του δεκαήμερου στις πλατείες! που βγάλατε τη Χ.Α στη βουλή σας για να κάνετε χαβαλέ στο κανάλι της Βουλής .

Χωρίς περιστροφές οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τη μέθοδο του κατ΄ αποκοπή ψεύτη, εφάρμοζε τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των αδυνάτων, τη στιγμή μάλιστα που, στις προεκλογικές τους καμπάνιες υπόσχονταν ακριβώς το αντίθετο!. Κανείς όμως δεν αντιλαμβανόταν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που χτύπαγε σιγά-σιγά το σύνολο της κοινωνίας. Ευημερούσε το «μακριά από το κώλο μας και οπού θέλει ας είναι!».
Μέσα σε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης τόσα χρόνια, οπού οι ανισότητα αυξάνονταν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στους κατέχοντες και μη κατέχοντες, ήταν φυσικό θα έλεγα, να αναπαράγονται φαινόμενα παθητικότητας και αδιαφορίας τόσο απέναντι στον Άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.
Καθισμένοι μπροστά στην οθόνη του μικρόκοσμού τους είχαν την δυνατότητα να αλλάζουν το κακό με το χειρότερο (reality, κουτσομπολίστικες εκπομπές κ.α) και

να ανακουφίζονταν, ενώ κοιτούσαν ως παρατηρητές ακραίες καταστάσεις που συνέβαιναν σε ανθρώπους σαν και εμάς αλλά μακριά!
Ενοχλεί που η εικόνα της χώρας είναι μιας μίζερης εσωστρεφούς κοινωνίας μπλεγμένης σε αδιέξοδα τα οποία διεκδίκησε και κέρδισε η ίδια; Γιατί; Αυτή δεν είναι η εικόνα; {της ζηλιάρας μάνας της οποίας το παιδί δε χρειαζόταν Gamper παπουτσάκι για να το καταστρέψει στο κυνηγητό, αλλά έσφιγγε τον κώλο της και του το έπαιρνε διότι Gamper είχε και το γειτονόπουλο, οι γονείς του οποίου με τον ε ν α  η τον ά λ λ ο  τ ρ ό π ο είχαν πολλαπλάσιο εισόδημα από την μαντάμ, του εικονικά νεόπλουτου Νεοέλληνα που είχε τζιπ, Αλβανή για το καθάρισμα του σπιτιού, Φιλιππινέζα για τα παιδιά και Ουκρανή για να πηδάει, του αγρότη που είχε πολλούς Αλβανούς, Πολωνούς,  Πακιστανούς για τη συγκομιδή των καρπών και το όργωμα των χωραφιών}.
Τα παραδείγματα είναι και δεν είναι τυχαία, αλλά καταδεικνύουν τον κοινωνικό κατήφορο που διαβαίναμε χρόνια ολόκληρα τώρα. Οι νοοτροπίες που κάποιοι καλλιέργησαν και με τις οποίες πότιζαν το μυαλό του Έλληνα έγιναν βίωμα, βρήκαν τρόπο έκφρασης και αποτελούσαν το άλας της ζωής!.
Διότι η σύγχρονη Ελλάδα είναι κατώτερη της σύγχρονης Ευρώπης.
Όποιος ανατρέχει στο παρελθόν για να παραδειγματίσει για το ρόλο που δικαιούται η Ελλάδα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τόσο καλά όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι διαθέτει, αλλά που τόσο εύστοχα χρόνια τώρα φροντίζουν να μένουν στο ράφι, για το ένδοξο παρελθόν, για το ελπιδοφόρο μέλλον και για το παρόν του ξεπεσμού, για το Στεφάνι που πρέπει να έχει στο κεφάλι της και για άλλα τέτοια είναι εγκάθετος, ψεύτης και χυδαίος υποκριτής.
Βαρέθηκα χρόνια τώρα να ακούω τι διαθέτει, τι διεκδικεί, σε τι ελπίζει αυτή η χώρα. Το χειρότερό μου είναι όταν ακούω τι δικαιούται αυτή η χώρα. Τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει πάρει, παίρνει ή θα πάρει.
Αδικίες και τα κούφια μπλα μπλα μόνο εκ του πονηρού λειτουργούν.
Αστείοι τύποι που κατακεραύνωναν ή κατακεραυνώνουν τους εκάστοτε Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους, τον υφέρποντα φασισμό, την οπισθοδρόμηση, τη μιζέρια, την έλλειψη ιδεών και προτάσεων. Ζουν και αυτοί ανάμεσά μας. Κάθε μέρα κάνουν παρέλαση στα Μέσα Μαζικής Επιβολής. Τώρα θυμήθηκαν πού καταντήσαμε; Τώρα που πλέον η κατάσταση είναι μάλλον μη αναστρέψιμη; Καλέ κύριοι η Ελλάδα έχει δυναμικό! Αλλά αυτό το δυναμικό είναι μειονότητα, διότι κάποιοι σαν κι εσάς φρόντισαν  γι’ αυτό!
Όλα αυτά ήταν γνωστά και όλοι φρόντιζαν να σηκώνουν και από λίγο το χαλί και να ρίχνουν από κάτω σκόνη που ο καθένας συνεισέφερε. Το χαλί απλά τώρα σηκώθηκε πολύ πια και βλέπουν όλοι τη σκόνη μας.
Δε γίνεται τίποτα για να σωθεί η χώρα! Όχι σε επίπεδο υποδομών, αλλά νοοτροπίας. Θέλουν να μείνουμε στάσιμοι αν δεν μπορούμε να πάμε πίσω.

Ε, οι πιο πολλοί κερδίζουν! Δημοκρατία έχουμε!

Τόσα χρόνια τα προβλήματα μας άφηναν αδιάφορους επειδή ακριβώς δεν μας άγγιζαν.
Η ταυτότητα θα πρέπει πρώτα να είναι ξεκάθαρη ως προς το ποιοι είμαστε πραγματικά ως άτομα, ως προσωπικότητα και τι πρεσβεύουμε ως σύστημα αξιών και συμπεριφορών, και μετά η κοινωνική (ταυτότητα). Και έπειτα μπορούμε να βρούμε εύκολα τι είναι αυτό που μας αξίζει.
Αλλά αυτή η μορφή σκέψης δεν προωθείται από την κορυφή της πυραμίδας γιατί φοβάται μήπως τρίξουν τα θεμέλιά της.

Όσο ανθίζουν τα λουλούδια ακόμα υπάρχει ελπίδα!

15-5-2012
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρεις κάτι; μου αρέσουν πολύ τα ειρωνικά σου σχόλια και όπως χλευάζεις τις υπάρχουσες καταστάσεις. Δεν έχεις όμως άδικο, έχεις ενα μοναδικό τρόπο, μπράβο σου.

  2. exeis dikio! i ellada idia kai o ellinas idios!
    aganaktismenoi tou dekaimerou kai apergoi tou 24-48orou. exo diabasi kai alla sxolia sou,einai diaforopoiimena apo ta alla, koubalas xexoristi trela megale!apo pou eisai;

  3. Αγαπητε s-spinos τυχαία είδα την ερώτησή σου, σου απαντώ λοιπόν, να μην αμφιβάλλεις ποτε γιαυτό!!! Οτιδήποτε ψεύτικο κάποτε πεθαίνει από την δύναμη της αλήθειας!
    Σε χαιρετώ, καλό σου βράδυ
    Α.Μ.Π

  4. Αναρχικέ μικρέ πρίγκιπα χαίρομαι πολύ που βλέπω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να εκθέσει την αλήθεια εντελώς γυμνή και όχι τυλιγμένη στον νεουφασμένο μανδύα της δήθεν αθωότητας και περηφάνιας. Ήταν επιτέλους καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί, όμως δεν είναι πραγματικά υπέροχο που ανθίζουν ακόμη λουλούδια; Ίσως αν βγούμε από την λήθη μας και καταφέρουμε να ξαναθυμηθούμε ποιοι πραγματικά ήμαστε, μπορέσουμε τελικά να φτιάξουμε έναν υπέροχο κήπο.

  5. Μικρέ Πρίγκιπα σε χαιρετώ.Πικρά μα αληθινά τα λόγια σου.¨Ολοι μας όμως μπήλαμε στο παιχνίδη που με ωραίο τρόπο έστησαν,μόνο λίγοι γραφικοί,ρομαντικοί επαναστάτες της ζωής που εμείς χλευάζαμε γιατί δεν είχαν καινούργιο 'οχημα,κινητό,μπλουζάκι φίρμας και τόσα άλλα που καθημερινώς μας βομβάρδιζαν τα Μέσα Μαζικής Επιβολής.Κάναμε όμως τίποτα εμείς Μικρέ Πρίγκιπα? όταν διέλυαν την παιδεία?τον πολιτισμό?τον κοινωνικό ιστό? την οικογένοια? ΤΙΠΟΤΑ. Από τις μικρές τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρη την επικράτεια ρεμβάζαμε τα ηλιοβασιλέματα το κύμα που έσκαγε στον γιαλό η στα βράχια, περιμέναμε το τέλος,το οποίο ήρθε με γρήγορους ρυθμούς.Τα λουλούδια ανθίζουν και θα συνεχίζουν να ανθίζουν,σ΄εμάς εχει μείνη ένας σπόρος για να ανθήσουμε ξανά?BOMP-FIS

  6. Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως στην αλλαγή της νοοτροπίας μας και το φωνάζω και θα το φωνάζω.
    Μερικοί θεωρούν ακόμη ότι τα πολιτικά κόμματα θα μας σώσουν και θα μας αγκαλιάσουν ξανά με την κομματική τους ασυλία και θα μας μοιράζουν υποσχέσεις και θα αντλούν χρήματα από τους ισχυρούς για τον δοκιμαζόμενο λαό. Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία εμείς δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.
    Δεν αντιλαμβάνονται ότι από την εποχή του Σημίτη η Ελλάδα μας πέρασε σε μια τροχιά από διαχειριστές της πολιτικής ζωής και όχι από πολιτικούς που ορίζουν την πολιτική.
    Έχει τεράστια διαφορά. Έχουμε αρχηγούς πλέον που είναι συνεπέστατοι στον λόγο τους.
    Έχουμε πολιτικούς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Που χτυπάνε το χέρι στο γραφείο για το καλό του λαού και μετά χτυπάμε το κεφάλι μας, όλοι μαζί στον τοίχο.
    Έχουμε πολίτες που σκέφτονται με θυμό και οργή…. Γιατί τους έκοψαν τα επιδόματα τυφλότητας… τα επιδόματα βοσκοτόπων…. Τις συντάξεις των νεκρών συγγενών …… τους διπλοθεσίτες στο Δημόσιο…. Τα επιδόματα τυφλότητας σε παιδιά….. την ασυλία των συντεχνιών και των συνδικαλιστών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους…. Στις παράνομες οικονομικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις που δεν υπήρχαν… στην μαύρη εργασία στα μαγαζιά… στην μαύρη παραοικονομία της βραδινής ζωής… στο λαθρεμπόριο…. Στους λαθρομετανάστες και στο παράνομο εμπόριο….. στους δικηγόρους με μηδέν φορολογικές δηλώσεις είχαν περιουσίες εκατομμυρίων…. Στους λογιστές …. Στους Μηχανικούς….. στους Γιατρούς…. Σε Δημόσια ιδρύματα που εργάζονται ως διευθυντές οι αποτυχημένοι πολιτικοί… στις ανεγέρσεις των οικοδομών με παράνομους μετανάστες… με πόσα και πόσα ακόμη. Οικονομική εκτίμηση σε ετήσια βάση …. 65 δις Ευρώ. Το 10% να ελέγχαμε θα είχαμε ετησίως 6,5 δις ευρώ επιπλέον έσοδα το άμοιρο αυτό Κράτος!!! Δεν τους αφήνουν οι συντεχνίες. Δεν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι με την συμπεριφορά μας να το αλλάξουμε.
    Και όλοι οι παραπάνω είναι οι δυσαρεστημένοι γιατί τους έκαναν έλεγχο.
    Επειδή δεν μπορεί να το ελέγξει το υπαρκτό αυτό ποσό της φοροδιαφυγής βάζει πολύ απλά φόρους φόρους φόρους.
    Έπρεπε η Ελλάδα να φτάσει στο σημείο μηδέν ή κοντά στο σημείο μηδέν για να αρχίσει λειτουργεί αυτόκλητα και νόμιμα.
    συνέχεια…

  7. Όλοι οι παραπάνω κρύβονται πίσω από τους πραγματικά ανέργους και δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.
    Όλοι οι παραπάνω είναι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου γύρω μας που δεν είχαμε ιδέα για το μέγεθος της όπως και για το μέγεθος της κατασπατάλησης του Δημοσίου Χρήματος.
    Αλλά η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι η δεδηλωμένη. Κανείς δεν ευθύνεται. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όλα τυχαία συνέβαιναν. Όλα τυχαία γενιές και γενιές μεγάλωναν με το σκεπτικό να μπούμε στο Δημόσιο.
    Η δική μου αλήθεια θα έρθει να αθροιστεί με την αλήθεια του ΑΜΠ.
    Με την αλήθεια του S-Spinos. Με την αλήθεια του ΑV. Με την μοναδική αλήθεια όλων μας.
    Και τότε θα δημιουργηθεί μια εικόνα από αλήθειες που μας αφήνει άφωνους.
    Μια χώρα εξαθλίωσης με κύριο χαρακτηριστικό την ανομία και την χειραφέτηση των κοινωνικών ομάδων από τα ΜΜΕ και την ασυλία ΟΛΩΝ των συντεχνιών και όλων όσων συμμετέχουν μέσα σε αυτό.
    Δυστυχώς τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν και την ευθύνη των πολιτικών μας απέναντι σε ανεύθυνους πολίτες.
    Η δική μας ανευθυνότητα έχει εκλέξει ανεύθυνους πολιτικούς.
    Σας το είχα ξαναπεί. Εάν θέλουμε ως λαός να λεγόμαστε υπεύθυνοι θα έπρεπε το αποτέλεσμα των εκλογών να μην έχει κανέναν ίδιο Βουλευτή από την προηγούμενη Βουλή.
    Εκεί να δεις συμπεράσματα που θα έβγαιναν. Όποιος θέλει να κάνει επανάσταση μπορεί να την κάνει. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η ψήφος είναι μια μορφή δημοψηφίσματος ή μια έκφραση δυσαρέσκειας ή μια ψήφος διαμαρτυρίας. Προσπαθούν να την απαξιώσουν και αυτή και να της ορίσουν αξίες που δεν της αναλογούν. Η ψήφος είναι ΙΕΡΗ και χρειάζεται υπευθυνότητα. Είμαστε ικανοί να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας στην χώρα μας ή είμαστε έρμαια των πολιτικών επιδιώξεων των κομμάτων;
    Η δημοκρατία βασίζεται στην πλειοψηφία. Ποια πλειοψηφία;
    Του πρώτου κόμματος… που δικαιωματικά είναι πρώτο από τις περισσότερες ψήφους; Ή από το άθροισμα του 2ου του 3ου του 4ου και πάει λέγοντας.
    Το κυριότερο είναι να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα από μόνοι μας και όχι αυτή που τους συμφέρει. Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.
    Δεν πίστευα ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασπαζόταν την αμερικάνικη θεωρία ότι ο Πρώτος είναι Πρώτος και ο Δεύτερος τίποτα.
    Τα λουλούδια ανθίζουν πάντα φίλοι μου και θα συμφωνήσω με τον συντάκτη. Η αξία της παρουσία τους στην ζωή μας είναι ότι μας αλλάζουν την διάθεση. Βάζουν λίγο χρώμα στην άχρωμη πραγματικότητα μας.
    Και πολλοί δεν το θέλουν αυτό. Δεν θέλουν να αλλάξουν πολλά πράγματα γιατί ολόκληρο σύστημα έχει σταθεί επάνω στην δημαγωγία και στο ψέμα που σήμερα όλοι το βαφτίζουν ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Μας έφαγε η αλήθεια μας.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  8. s-spinos:
    Αγαπητέ μου Μικρέ Αναρχικέ Πρίγκιπα.
    Η αλήθεια υπάρχει, δεν κατασκευάζεται. Και τα λουλούδια πάντα θα ανθίζουν. Είμαι βέβαιος.
    Εκείνο που δεν μπορώ να δω, είναι το αν κάποτε θα επιτρέψουν/με στα ανθισμένα λουλούδια να καρποφορήσουν. Γιατί συνήθως η ύβρις μες στην αλαζονεία της τα κόβει πριν δέσουν τον καρπό τους, πριν ωριμάσει ο καρπός, και αν γλιτώσει και κανένα ταΐζει εμάς τους διαβατάρηδες σπίνους.
    Την καλημέρα μου.

  9. s-spinos:
    Αγαπητέ Απλέ Πολίτη,
    για όλα όσα τόσο κατακάθαρα καταγράφονται από τον Αναρχικό Μικρό Πρίγκηπα και από σένα (παρ΄ότι σε κάποια σημεία έχω διαφορετική άποψη και κάτι δεν κατάλαβα από αυτά που λες, αλλά αυτό άλλη φορά θα το συζητήσουμε) είχαν πάντοτε πολιτική κάλυψη και ασυλία η οποία δικαιωνόταν από την πολιτική ατιμωρησία και ανισονομία του συστήματος, οπότε, δινόταν η ευκαιρία στον κάθε κατεργάρη να κάνει του κεφαλιού του, φτάνει να λιβάνιζε τον πολιτικό του προϊστάμενο.

    Ε! με τέτοιες συνθήκες δεν ξέρω πολλούς που να μην βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Σύμφωνοι. Μα, δυστυχώς, κατά την γνώμη μου αυτό είναι ακόμα ζητούμενο. Οι πολλοί δεν ξέρουν ακόμα τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει. κάποτε πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι, και πως.

  10. Εν αρχή… αγαπητέ S-spinos,
    Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι να μην τα περιμένουμε απο το Κράτος. Πρέπει να αλλάξει αυτό το status ότι θα πρέπει να είναι το Κράτος πάνω απο όλα και όλους.
    Το Κράτος χρειάζεται για να ορίζει κανόνες και να ελέγχει και όχι για να παζαρεύει και να συναλλάσετε.
    Πρέπει να δημιουργεί συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης. Να υπάρχει νομικό καθεστώς που να μην αλλάζει ανά χρόνο.
    Πρέπει να σπάσει ο χρόνιος δεσμός με τις συντεχνίες και τα συνδικάτα. Όλα τα επιδόματα που σήμερα κόβονται είναι έργο των συντεχνιών και των συνδικαλιστών. Γιατί το επίδομα έγκαιρης παρουσίας στα λεοφωρεία…παράδειγμα αναφέρω.. δεν το πήρα εγώ και εσύ ώς απλοί εργαζόμενοι;
    Γιατι ο Κος Φωτόπουλος να παίρνει δωρεάν ρεύμα και δωρεάν ταξίδια αναψυχής; Επειδή είναι έξυπνος και εγώ κορόιδο;
    Σε δίκαιους πολίτες ανήκει ένα δίκαιο Κράτος.
    Σε άδικους και βουτηγμένους στο μέλι μέχρι την τελευταία τρίχα τους…πολίτες αυτής της χώρας τι Κράτος του ανήκει; Δίκαιο;
    Και αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας.
    Ότι ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ τέτοιους πολιτικούς ψηφίζουμε.
    Πρέπει να απεμπλακούμε από το κράτος όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Να συσπειρωθεί ο κόσμος σε κοινές αξίες και αρχές, σεβασμού και νομιμότητας.
    Να σταματήσει το ωχ ρε αδερφέ…. Εντάξει αυτός είναι δικός μου ..είναι γνωστός μου… είναι ξάδελφος μου και παρκάρει επάνω στην διάβαση πεζών!!! Σου λέω κάτι απλό.
    Αυτή η κοινωνία είμαστε. Φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα.
    Τήρηση κανόνων και εφαρμογή των νόμων σε όλα τα σημεία της καθημερινότητας μας.
    Αυτό είναι νοοτροπία.
    Πηγαίνουμε στο εξωτερικό και σεβόμαστε. Πηγαίνουμε στο εξωτερικό και περπατάμε στις διαβάσεις των πεζών και όχι όπου μας καπνίσει. Πηγαίνουμε στο εξωτερικό και δεν καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους ή βγαίνουμε έξω. Εδώ γίνεται της εκδιδομένης της γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα… εγέρθητω…. χαχαχαχαχαχαχαχαχα πλάκα κάνω!!
    Πηγαίνουμε στο εξωτερικό και βλέπουμε ότι μας σέβονται οι οδηγοί και σταματάνε και ερχόμαστε εδώ και τους βρίζουμε τους πεζούς ακόμη και όταν βρίσκονται στην διάβαση.
    Αυτοί είμαστε. Χρειάζεται ένα Κράτος που να εμπνέει σεβασμό. Χρειάζεται το Κράτος πολίτες που να σέβονται πρώτα οι ίδιοι τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Χρειάζεται έναν πολιτικό σύστημα που να σέβεται και να τηρεί τους νόμους και να μην παροτρύνει τους πολίτες να αυθαιρετούν και να αντιστέκονται…. Γιατι είναι μορφή πάλης.
    Θα έρθουν με οριζόντιες μορφές φορολόγησης σε όλους μας αργά ή γρήγορα.
    Ο καθένας πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο και να μην περιμένει να αλλάξει πρώτα ο διπλανός του.
    Και τότε ίσως στην επόμενη γενιά…. Ίσως δούμε και απολαύσουμε μια κοινωνία καλύτερη από την δική μας.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  11. ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ Κ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΑΠΛΑ! ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ… ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ(ΟΙ) ΑΥΤΗ(ΟΙ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ.

  12. Εχεις καταφέρει να είσαι ένας ανθρωπος-από τα γραφόμενά σου το συμπερένω- που δεν αλλοιώθηκε για να αρέσει… για να επιβιώσει ως άλλο. Αλλά θα έχεις κόστος μεγάλο φίλε!
    Να είσαι καλά.

  13. Καλημέρα αγαπητέ 7:06,
    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Ένας Απλός Πολίτης..

    υ.γ.
    Aγαπητέ AV…αυτό το σχόλιο είναι το πιο μικρό. Να το κρατήσουμε στο αρχείο, να το επικαλούμαι όταν με κατηγορούν για σεντόνια.
    Τελικά μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς πολλά λόγια όπως ο φίλος μου 07:06.
    Με μια πρόταση με αφορίζει.Δεν μου εξηγεί το λάθος μου. Απλά με αφορίζει.
    Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ και πάλι.

  14. Πως τα καταφέρνεις να λες άλήθειες που πονάνε και να χλευάζεις με τον τρόπο σου! Παράλληλα όμως -εδώ είναι που ξεχωρίζεις!- δίνεις πάντα μια αισιοδοξία που λείπει! όπως:"Καθισμένοι μπροστά στην οθόνη του μικρόκοσμού τους είχαν την δυνατότητα να αλλάζουν το κακό με το χειρότερο"
    "Αλλά αυτή η μορφή σκέψης δεν προωθείται από την κορυφή της πυραμίδας γιατί φοβάται μήπως τρίξουν τα θεμέλιά της."
    Και το κορυφαίο!
    Όσο ανθίζουν τα λουλούδια ακόμα υπάρχει ελπίδα!
    Τι κουβαλάς μέσα στο μυαλό σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog