Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοι είναι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας

- Advertisement -

Μετά την κατάρρευση των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές 2012, η χώρα οδεύει εκ νέου στις κάλπες…

Μέχρι να γίνουν όμως εκλογές η Ελλάδα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση και τρία είναι τα ονόματα που μπορεί να αναλάβουν καθήκοντα πρωθυπουργού.

Είναι αυτά των: Ρένας Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένου (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Όσον αφορά την ορκωμοσία όσων εξελέγησαν βουλευτές στις 6 Μαΐου έχει διατυπωθεί πάντως και η άποψη ότι μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές και χωρίς σύγκληση της Βουλής και ορκωμοσία των νέων μελών της.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι αν γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών από τις προηγούμενες, τότε δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές.

Πάντως, το Σύνταγμα ορίζει ότι αν διεξαχθούν εκλογές μετά τον Μάιο, τότε πρέπει να διενεργηθούν με βάση την τελευταία απογραφή, δηλαδή εκείνη που έγινε μόλις ένα χρόνο πριν (Μάιος 2011), τα αποτελέσματα της οποίας, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog