Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

Πολυπληθής ομάδα τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στα πλαίσια των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη με τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους των ΜΜΕ ξένων χωρών για την προβολή της Κορινθίας και την αναβάθμιση της τουριστικής κίνησης του Νομού μας…

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε σε ερωτήματα των Ρώσων σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού Κορινθίας και τους ενημέρωσε για τις διάφορες πτυχές της τουριστικής ανάδειξης του Νομού (πολιτιστικός, αρχαιολογικός, οινικός και θρησκευτικός τουρισμός).
Στη συνέχεια, ο κ. Δέδες ανέφερε πως η Κορινθία είναι ένας από τους λίγους Νόμους με ταυτόχρονη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, καθώς και με παροχή πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικά, ενημέρωσε πως εδώ βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές και επιχειρηματικές μονάδες της χώρας, ενώ ανέφερε ακόμη ότι στο προσεχές διάστημα θα περνά από την Κορινθία και θα κατευθύνεται προς την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ο αγωγός φυσικού αερίου που θα αλλάξει το τοπίο στον τομέα της ενέργειας. Σχετικά με τον αγροτικό τομέα της παραγωγής, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ποιοτικά και παγκοσμίου φήμης αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και στις εξαγωγικές μονάδες της Κορινθίας, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με την παραγωγή κρασιού, λαδιού, σταφίδας, βερίκοκου, εσπεριδοειδών κλπ.
Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν με τις ερωτήσεις τους τα μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας για τις τουριστικές υποδομές της Κορινθίας, για τον οινικό τουρισμό και τις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας που προωθούνται μέσω αυτού, για το κέντρο υδροθεραπείας στο Λουτράκι, καθώς και για τα χαρακτηριστικά του Θρησκευτικού τουρισμού (δρόμος Απ. Παύλου, Βυζαντινές Εκκλησίες – Μοναστήρια κλπ.) που αναπτύσσεται στην Κορινθία.
Τέλος, ο κ. Δέδες, επεσήμανε δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, την εγγύτητα της Κορινθίας με την πρωτεύουσα και τη γρήγορη πρόσβαση σε επιβατικούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο, σύγχρονα οδικά δίκτυα) και τις εναλλαγές του τοπίου της Κορινθίας που δίνουν τη δυνατότητα μετάβασης από τις όμορφες παραλιακές του ζώνες σε ελκυστικά ορεινά τοπία σε πολύ σύντομο χρόνο.
Πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση, οι τουριστικοί πράκτορες δέχτηκαν όπως συνηθίζεται σε όλες τις περιπτώσεις, αναμνηστικά λευκώματα στη μητρική τους γλώσσα για την Κορινθία και ορισμένα από τα τοπικά μας προϊόντα. Στα πλαίσια της φιλοξενίας τους από τον Αντιπεριφερειάρχη, ακολούθησε η επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τέλος στα οινοποιεία της Νεμέας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog