Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ.Φαρμάκη:Πρακτικώς αδύνατον

- Advertisement -

Η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές, μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον. Οι πολιτικές ηγεσίες απέτυχαν να μετουσιώσουν σε πράξη τη σαφή λαϊκή εντολή για συνεργασία, αλλά οι ευθύνες δεν βαρύνουν όλους αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά η αποτυχία του πολιτικού συστήματος έχει υπογραφή. Την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ…
Με αδιαλλαξία και πρωτοφανή διγλωσσία ο ΣΥΡΙΖΑ:

Επαγγέλεται την καταγγελία του μνημονίου, χωρίς όμως μονομερείς ενέργειες . Πρακτικώς αδύνατον. Η καταγγελία μιας οποιασδήποτε σύμβασης, χωρίς προηγούμηνη εξοντωτική διαπραγμάτευση, αποτελεί εκ φύσεως μονομερή ενέργεια. Όταν μάλιστα η σύμβαση είναι μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων, όπως το μνημόνιο, είναι σαφώς εχθρική ενέργεια.

Υπόσχεται παραμονή στο ευρώ με παράλληλη διαγραφή του χρέους. Πρακτικώς αδύνατον. Η χώρα δεν θα εκδιωχθεί ποτέ από το ευρώ. Θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει εθελουσίως προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που θα φέρει η στάση πληρωμών. Και θα το κάνει τυπώνοντας ένα ακραία πληθωριστικό εθνικό νόμισμα.

Υπόσχεται ανάπτυξη χωρίς βοήθεια από το εξωτερικό. Πρακτικώς αδύνατον. Καταγγελία του μνημονίου θα σήμαινε και άμεση διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ). Το πλήγμα για την οικονομία θα ήταν τεράστιο. Παράλληλα το εχθρικό περιβάλλλον που θα διαμορφωνόταν για τη χώρα στο εξωτερικό θα είχε άμεση αρνητική επίδραση στον τουρισμό, βυθίζοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και αυξάνοντας την ανεργία κατακόρυφα.

Ισχυρίζεται ότι τιμά τη λαϊκή εντολή που έλαβε και θα αγωνιστεί από τη …θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πρακτικώς αδύνατον. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ένα οποιοδήποτε κόμμα, που εμφανίζει μάλιστα δυναμική στην κοινωνία, να επαίρεται για την κατάληψη των εδράνων της αντιπολίτευσης αντί να μάχεται και να διεκδικεί την εξουσία, ώστε ουσιαστικά να τιμήσει την εντολή που έλαβε από το λαό.

Η όλη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει πολιτική απρέπεια απέναντι στους θεσμούς, μικροκομματική ως και τυχοδιωκτική συμπεριφορά, αλλά στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ανεύθυνη στάση απέναντι στην κρίση που πλήττει τη χώρα, ενώ παράλληλα περιφρονεί βαθιά το λαό και την ξεκάθαρη επιλογή του η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρώπη.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΛΙΟΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ , ΤΟ ΑΓΛΑΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ …ΘΕΛΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ….ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ ,ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ.ΦΑΡΜΑΚΗ …ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ….ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog