Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όσα δεν λέει δυνατά ο Τσίπρας …

- Advertisement -

Με τη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας κόντεψε να πείσει όσους δεν ξέρουν την πολιτική “ιδιομορφία” αυτής της περιόδου στην Ελλάδα, ότι ο ίδιος πρόκειται περί ενός κοινωνικοπολιτικού φαινομένου που σε μια νύχτα θα οδηγήσει τη χώρα στο νέκταρ και την αμβροσία. …

Ξαφνικά, έγινε ο επίσημος “αγαπημένος” του Κούλογλου που έφυγε από την ΕΡΤ επί ΝΔ, την εποχή που είχε ξεκινήσει μια τουλάχιστον περίεργη σειρά εκπομπών προσπαθώντας να τορπιλίσει τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (κάτι που κατάφερε τελικά σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ), γύρισε επί ΠΑΣΟΚ μετά βαΐων και κλάδων και μάλιστα στο ΔΣ της ΕΡΤ και τώρα “παίζει” αβέρτα ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας τα όσα του καταλόγιζαν δυνάμεις από το ΚΚΕ (συγκεκριμένα το ΟΑΚΚΕ) για “προπαγάνδα τύπου ΚΚΕ Εσωτερικού”.

Ο Αλέξης αν και “αριστερός” όπως επαναλαμβάνει συνεχώς μπας και το πιστέψει, πέρασε με ευκολία στα διεθνή στούντιο των “κακών” Αμερικάνων με εμφανίσεις – χαδάκια στο CNN, στο NBC και σε άλλα διεθνή μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά, αμερικανικής επιρροής (θα τα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο).

Αν όλα αυτά δεν σας αρκούν για τον ρόλο που φαίνεται τελικά να παίζει, διαβάστε και μερικά στοιχεία από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα τύχει να τα δείξει ο Κούλογλου :

Αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης.

Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι ταξικό χρέος. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι.

Να αλλάξει η φορολογική κλίμακα με σημαντική αύξηση των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα μέχρι 75% για εισοδήματα πάνω από 500000 ευρώ τον χρόνο (Πόσοι Έλληνες δηλώνουν αυτό το ποσό ;).

Χρειάζεται να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς).

Νέες δομές συνεταιριστικές, κοινωνικοποιημένες, συμμετοχικές με στόχο την πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη (Νέα συνεταιριστική ασυδοσία δηλαδή …).

Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις που αποσκοπούν στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Να απαγορευθεί η οπλοφορία και η παρουσία μυστικών αστυνομικών σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.

Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται.

Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται.

Παρά ταύτα και παρά τον αναγκαστικό περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών, η παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η ιδιαίτερα ευπειθής στάση της μέσα στη Συμμαχία συντηρούν τον κίνδυνο της εμπλοκής σε πολεμικές περιπέτειες. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του.

Τα παραπάνω είναι από το ΦΕΤΙΝΟ προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον να ξέρετε περί τίνος πρόκειται για να μην έχουμε μετά “αδιάβαστους” τύπου Χρυσοχοΐδη …

Για τις διευκρινίσεις,

Φλογίδας

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει ρε Φλογίδα, μαζί σου κ εγώ..

    ''Χρειάζεται να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς).''

    Αυτό τι σε πείραξε μου λες; Δηλαδή έχεις ένα μαγαζί (ΔΕΚΟ) και παίρνεις τα νοίκια και επειδή ο μαλάκας ο ενοικιαστής το έχει γ…σει η λύση είναι να το πουλήσεις; Όχι να το πάρεις να το δουλέψεις καλύτερα; Όχι να βάλεις καλύτερη διοίκηση και ταυτόχρονα φυλακη το Δ.Σ που έκανε την απόλυτη μονοπωλειακή εταιρία ζημιογόνα; Γιατί να μην είναι δημόσια τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας όπως νερό, ρεύμα κλπ; Μήπως η πτώχευση των εν λόγω εταιριών είναι για να πουληθούν για ψίχουλα; Μήπως η ΔΕΗ ετοιμάζεται να πουληθει σε τιμή μικρότερη από μια μόνο μονάδα παραγωγής;

    Προσωπικά θεωρώ τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ αλλά το συγκεκριμένο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

  2. s-spinos:
    Από ότι ξέρω μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό του πρόγραμμα δεν το φυλάει σαν εφτασφράγιστο μυστικό όπως κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το έχει δώσει στον κόσμο και εκτός από τις δικές του ιστοσελίδες, το έχουν αναρτήσει και κάμποσα βλογκ.
    Μήπως ο κ. φλογίδας μπορεί να μας πει ποιο είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ;

  3. Ωπα S-spinos, εδώ είσαι φάουλ. Στις ιστοσελίδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπάρχουν τα προγράμματα. Ενότητα ΘΕΣΕΙΣ και ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και θα βρεις ό,τι θέλεις.
    Πάντως για να κάνω και λίγο το συνήγορο του διαβόλου, αν τα κόμματα εφάρμοζαν αυτά που έγραφαν στα προεκλογικά τους προγράμματα θα ζούσαμε σε ένα παράδεισο τώρα και ο πολιτικός διάλογος θα γινόταν σε πιο πολιτισμένο επίπεδο.
    #Loizos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog