Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Smartphones και laptop σκοτώνουν το πρόσωπο

- Advertisement -

Τα smartphones βλάπτουν σοβαρά την ομορφιά μας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ενωση Πλαστικών Χειρουργών, η πολύωρη χρήση smartphones και laptop προκαλούν απώλεια της σφριγηλότατης του προσώπου…

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, καθώς οι χρήστες κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με το κεφάλι σκυμμένο προς τα κάτω, χάνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας και των μυών του προσώπου.

Πιστεύεται μάλιστα ότι το νέο αυτό φαινόμενο, που ονομάζεται «πρόσωπο smartphone», βρίσκεται πίσω από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για θεραπείες σύσφιξης και εμφυτευμάτων στο σαγόνι.

Η κακή στάση του σώματος συμβάλλει στην εμφάνιση διπλοσάγονου και των λεγόμενων «ρυτίδων μαριονέτας», δηλαδή των πτυχώσεων που ξεκινούν από τις άκρες του στόματος και καταλήγουν στο πηγούνι.

«Αν κάθεσαι με τις ώρες έχοντας το κεφάλι ελαφρά σκυμμένο μπροστά και κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού ή του λάπτοπ, οι μύες του λαιμού κονταίνουν και η βαρύτητα μετατοπίζεται στο σαγόνι, κάνοντάς το να “κρεμάσει”» εξηγεί ο καθηγητής Μέρβιν Πάτερσον.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί επισημαίνουν και τα «οφέλη» της τεχνολογίας αναφορικά με την εμφάνισή μας, λέγοντας πως η χρήση video chat κάνει τους χρήστες να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση να προχωρούν γρήγορα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Espressonews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog