Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πανελλήνιες 2012-Τι πρέπει να τρώτε

- Advertisement -
Οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις να ξεκινάνε αύριο και πολλά παιδιά πρέπει για δύο εβδομάδες να τα δώσουν όλα κυνηγώντας την επιθυμητή επίδοση. Οι υψηλές απαιτήσεις, το στρες και το δύσκολο πρόγραμμα χρειάζονται μια πιο ισορροπημένη διατροφική καθημερινότητα…


Διαβάστε μερικές συμβουλές όπως έχουν διατυπωθεί από έμπειρους διατροφολόγους:
Πρωινό: Είναι αποδεδειγμένα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς παρέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο νους για να λειτουργήσει μέσα στην ημέρα. Ένα «καλό» πρωινό προϋποθέτει ισορροπία στην κατανάλωση και όχι υπερβολές. Ενδεικτικά γεύματα: Γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί και φρούτο ή μαρμέλαδα.
Ενδιάμεσα συχνά γεύματα: Μικρότερα γεύματα βοηθούν στην αποτελεσματική πέψη και απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό μειώνοντας την πιθανότητα κορεσμού και της «βαρυστομαχιάς».
Προτείνεται η κατανάλωση 1-2 φρούτων εποχής ή ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπλέον, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.
Μεσημεριανό-Βραδινό: Από πλευράς θερμίδων, τα δύο αυτά γεύματα είναι τα βασικότερα καθώς παρέχουν το 50% με 60% των ημερήσιων θερμίδων που λαμβάνουμε. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες. Προσοχή χρειάζεται απλά στο βραδινό το οποίο θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ, προκειμένου να μην παρουσιάζονται δυσκολίες στην πέψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γενικότερες συμβουλές: Σε κάθε περίπτωση η σωστή μάσηση και το πολύ νερό βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης.

*neolaia.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog