Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η λιχουδιά που σκοτώνει!

- Advertisement -

Η πορσελάνινη πιατέλα φθάνει στο τραπέζι. Οι μικρές φέτες του ψαριού είναι τόσο λεπτές που μόλις και μετά βίας διακρίνονται, ανάμεσα στα περίτεχνα, πολύχρωμα σχέδια του πιάτου. Κι όμως, πίσω από αυτό το «κομψό» έδεσμα, κρύβεται… ο θάνατος!…
Οι λεπτές φετούλες προέρχονται από το ψάρι φούγκου, ένα πλάσμα που κρύβει μέσα του ένα δηλητήριο 200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο. Το παραμικρό λάθος του σεφ μπορεί να στείλει τον πελάτη… στα θυμαράκια.

Όπως είναι φυσικό, ο άνθρωπος αγαπά τον κίνδυνο και γι’ αυτό, το φούγκου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τα εστιατόρια που το σερβίρουν στην Ιαπωνία, κάνουν χρυσές δουλειές. Οι σεφ που το ετοιμάζουν έχουν ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας και η προετοιμασία γίνεται με ακρίβεια και προσοχή που θυμίζει χειρουργείο.

Τα μαχαίρια είναι πάντοτε αποστειρωμένα και ο σεφ δεν πρέπει να ακουμπήσει τίποτε άλλο, πριν και μετά το καθάρισμα του ψαριού. Αφού ανοίξει το ψάρι, αφαιρεί τα μέρη του που φέρουν το δηλητήριο: τα έντερα, το συκώτι και κυρίως τις ωοθήκες.

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Τόκυο, ο σεφ εξηγεί τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά: «όποιος φάει τμήμα του ψαριού που περιέχει δηλητήριο, αισθάνεται αρχικά ένα μούδιασμα στα χείλη. Στη συνέχεια, ο οισοφάγος του πρήζεται και, μέσα σε λίγα λεπτά, πεθαίνει από ασφυξία. Δεν μιλάμε απλώς για δηλητηρίαση, αλλά για έναν επώδυνο, άμεσο θάνατο!».

Προφανώς, το φούγκου δεν είναι για τους άτολμους, αλλά ούτε και για τους… άφραγκους, καθώς μια «μερίδα» του δηλητηριώδους ψαριού κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog