Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχόλιο του Κώστα Κόλλια για τις πολιτικές εξελίξεις

- Advertisement -

Με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν στις πολιτικές δυνάμεις σαφή εντολή συνεργασίας, στην κατεύθυνση της αλλαγής των πολιτκών της ύφεσης και της λιτότητας… 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς σταθήκαμε εξαρχής ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, η οποία θα διασφάλιζε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα διαφύλασσε τη χώρα από την απομόνωση και τη χρεοκοπία.

Δυστυχώς, απέναντί μας βρήκαμε αλαζονεία και μαξιμαλιστικές προτάσεις, οι οποίες καταδίκασαν κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Ο κύριος Τσίπρας επέλεξε το δρόμο του διχασμού και των ακραίων θέσεων, διότι είδε μικροπολιτικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του παραδόθηκε. Ουδέποτε είχε υπ’όψιν του ο κ. Τσίπρας τη συνεργασία. Μοναδικός του στόχος εξαρχής ήταν να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, με την ελπίδα να αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη.

Όσα ακούστηκαν αυτό το διάστημα από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν την ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί στις συνιστώσες αυτής της παράταξης. Και είναι αυτονόητο ότι μία παράταξη η οποία καλά καλά δεν έχει αποφασίσει εσωτερικά τις βασικές της θέσεις, δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι προτάσεις που διατυπώνονται από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα είναι άκρως επικίνδυνες για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, για τη θέση και την εικόνα της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μίλησε για καταγγελία του μνημονίου, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν εάν δεν πληρούνται ορισμένοι ήδη συμφωνημένοι όροι. Μίλησε απαξιωτικά για κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα προσέβαλε μέσα στην ίδια του τη χώρα τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, τον κύριο Ολάντ, ο οποίος έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη χώρα μας. Επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι στο ευρώ, σε μια στιγμή που οι Έλληνες με συντριπτικά ποσοστά επαναβεβαιώνουν σε κάθε δημοσκόπηση την πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αυτή η άκρως επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει απέναντί της συσπειρωμένο όλο τον κεντροδεξιό χώρο. Η κυρία Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και στελέχη του ΛΑΟΣ ανταποκρίθηκαν στο κρίσιμο κάλεσμα των καιρών και στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά και ενώθηκαν με τη μεγάλη μας παράταξη σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην ακυβερνησία και την ανευθυνότητα. Πρόγραμμά μας η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας, η έμφαση στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας και την ανάκτηση της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας.

Η ενότητα και η σύμπνοια μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δύναμη να αγωνιστεί και να κερδίσει το μέλλον. Σε αυτή τη συμμαχία καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ενώσει τη δική του φωνή. Οι πατριωτικές δυνάμεις, όλοι όσοι πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική που οραματίστηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να είναι η χώρα μας ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ Κώστα μου, διάλεξες τον δρόμο του οσιομάρτυρα όπως και ο Στέλιος, λάθος. Άντε να δούμε την ανακοίνωσή σου τώρα. Απ' το τέλος που είναι για μένα και η ουσία, τα υπόλοιπα περί Σύριζα, εξυπηρετούν μόνο κομματικούς αναπόδεικτους σκοπούς.
    Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα όντως σε ένα οργανισμό ως ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος. Η ισοτιμία προκύπτει από τον καταστατικό της χάρτη, δεν αγωνίστηκε ΚΑΝΕΙΣ να την πετύχει.
    Σήμερα μπορείς να ισχυριστείς ότι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, ιδίως της ευρωζώνης είναι ισότιμες με την Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Αυστρία;
    Έχεις σκεφθεί ποτέ, μήπως ο Σύριζα διεκδικεί αυτό που επί αειμνήστου ήταν αυτονόητο κεκτημένο και μόνο με την συμμετοχή μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα έχει καταστήσει χώρες όπως η Ελλάδα να είναι οι φτωχοί συγγενείς;
    Κώστα μου, σχετικά με την αναδιαπραγμάτευση που όντως ο Σαμαράς ανέφερε, στην κατάπτυστη κατά τα άλλα επιστολή του προς την κ. Μερκελ και κ. Λαγκάρντ με την παρένθεση ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – η επιστολή στην διάθεσή σου – σε τι μπορεί να βοηθήσει τον Ελληνικό λαό;
    Τα περίφημα ισοδύναμα της ΝΔ δεν είναι ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
    Οι οψίμως νεοεσελθόντες στη ΝΔ, Μπακογιάννη και λοιποί δεν αποτελούν από μόνοι τους ισχυρές εστίες διαφορετικών συνιστωσών, από την τελευταία – για τώρα – κατασταλαγήσα πολιτική θεώρηση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ;
    Εκφράστε πολιτικές θέσεις, η μονότονη επιμονή απαξίωσης του πολιτικού αντιπάλου, τις περισσότερες φορές επιτυγχάνει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

    Ένας πρώην ΝΔτης και πραγματικός σου φίλος.

  2. κ.ΚΟΛΛΙΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.Ο ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ;
    ΥΠΟΨΙΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ.

  3. Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Δε θέλουμε άλλη σωτηρία από σας.
    ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    Αν δεν διαβασες τα υπογραφεντα Μνημονια, εδω ειναι μια απλη περιγραφη των

    τεσσαρων βασικων όρων των Μνημονιων Ι και ΙΙ που υπέγραψαν οι πολιτικές

    ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

    – Πρώτος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα

    εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε

    κάθε κράτος για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

    – Δεύτερος Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των

    δανειστών.

    – Τρίτος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται

    υποχρεωτικά στο Αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα

    εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα. (…) Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται

    το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:

    (α) Δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που

    παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος.

    (β) Το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους

    δανειστές του ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το Ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια

    όλων των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη οφειλέτη, γιατί δεν τα

    αναγνωρίζει το Αγγλικό δίκαιο.

    – Τέταρτος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα

    δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο

    κράτος ή πρόσωπο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

    ——-

    (Σημ: Τουρκια, Αλβανια, Σκοπια δεν εξαιρουνται)
    =====================================================================
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΗΤΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟΙ !!!

    ΑΝ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,
    ΤΟΤΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

    Καιρός να αποχωρήσετε ….

  4. Kωστα?
    αϊντε καμμια βολτα συον αη-γιαννη να φας καμμια γκιοσα, κ χ@στα τα πολιτικα.
    βγηκες στη συνταξη σου λεω.

    TaliBan

  5. Ο κ ΚΟΛΙΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η LOUTRAKI ΑΕ ΣΩΘΗΚΕ ΧΑΡΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ κ ΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ κ ΠΑΥΛΟΥ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

  6. προς 11:10,
    Πρώτος Όρος: Δικαίωμα του κάθε Δανειστή να βάζει όρους σε αφερέγγυους πελάτες.
    Να μάθεις να πληρώνεις τα χρέη σου και να τακτοποιείς και την κοινωνική σου πολιτική με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και όχι με Δανεικά.

    – Δεύτερος Όρος:
    Δικαίωμα του κάθε Δανειστή να προστατεύσει τα χρήματα του με την δέσμευση της περιουσίας του ακινήτου. Το ίδιο έχεις υπογράψει και εσύ με την τράπεζα σε όποιο δάνειο έχεις πάρει. Είσαι προδότης;

    – Τρίτος Όρος: Δικαίωμα των Δανειστών να ορίζουν τα δικαστήρια που θέλουν αυτοί. Δεν έχεις δει ποτέ σου τιμολόγια ή δεν σε έχουν ενημερώσει οι φίλοι σου οι δημοκράτες ότι κυκλοφορούν τιμολόγια που χωρίς να μου το έχουν αναφέρει αναγράφουν επάνω… αρμόδια δικαστήρια επίλυσης διαφορών είναι τα δικαστήρια… Αθήνας… Κορίνθου… Ναυπλίου… Θεσσαλονίκης.

    (α) Δικαίως δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένας δανειολήπτης άλλους όρους από εκείνους που έχει υπογράψει.

    (β) Καλά κάνει ο Κάθε Δανειστής να έχει εμπιστοσύνη σε ένα δίκαιο που είναι πολύ πιο σκληρό και δεν έχει και παραθυράκια. Δίκαιο μπορεί να μην είναι…. είναι όμως σκληρό με τους τυχοδιώκτες. Και έχει βάση πολλούς αιώνες χρήσης και όχι όπως το δικό μας που είναι μπείτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.

    – Τέταρτος Όρος: Είναι δυνατόν άλλο κράτος να αναλάβει τις δικές μας υποχρεώσεις;
    Να μεταβιβάσουμε δηλαδή σε άλλο κράτος να πληρώνει για εμάς τις δικές μας μαλακίες;

    Όλα όσα περιγράφεις δεν είναι από απλές παρατηρήσεις νομικής φύσης μεταξύ Δανειστών και Δανειοληπτών.

    Αυτό δεν είναι προδοσία. Είναι μια απλή σύναψη δανειακής υποχρέωσης απέναντι στους κανόνες που σου όρισε ο ίδιος ο Δανειστής.
    Εάν ήθελες να μην τα έπαιρνες. Δεν σε υποχρέωσε κανείς.

    Προκειμένου να καλύψεις συντάξεις …μισθούς και υποχρεώσει σου…. Το έλαβες το δάνειο με την υποχρέωση να μεταλλαχτείς ως Κράτος και ως κοινωνία σε παραγωγικές μονάδες και όχι ως κηφήνες και μουργιέλες που πίνουν το αίμα των πολιτών για να διαφημίζουν κοινωνική πολιτική με ΔΑΝΕΙΚΑ.

    Προδότης είναι εσύ που δεν αντιλαμβάνεσαι την κρισιμότητα της στιγμής και της δύσκολης θέσης της χώρας μας.
    Που προτάσεις το κομματικό σου συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

  7. Αγαπητέ ανώνυμε 11.10
    Το δικό σου κομματικό συμφέρον σε αναγκάζει να υποβαθμίζεις το σύνταγμα της Ελλάδος σε επίπεδο αστικού κώδικα. Σε προτρέπω να το ξαναδιαβάσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει κράτος που έχει Εθνική κυριαρχία. Προφανώς δε μπορεί να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργούν οι ιδιώτες.
    Έεπιτα ο ιδιώτης παίρνει μια απόφαση και αποδέχεται αυτούς τους όρους. Για θύμισέ μου σε παρακαλώ πότε ο Ελληνικός λαός πήρε απόφαση να αποδεχτεί τους όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Εκτός αν θεωρείς όλους τους Έλληνες πρόβατα τα οποία πρέπει να ακολουθούν το βοσκό τους έστω και αν τα πηγαίνει στο σφαγείο.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    Καιρός να αποσηρθείτε….

  8. "Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,
    αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει"
    ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ.

    "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" Η Νεοελληνική αντίληψη της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

  9. 10:35 ….πες τα χρυσόστομε. Αλλού είναι τα τεράστια λάθη τους (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ κ.λ.π).

    Τα "αντιμνημονιακά" (αλλά και συγχρόνως δανειολάγνα)κόμματα καλλιέργησαν ένα λαικισμό αισχρό και διχαστικό (δωσίλογοι,νενέκοι,Τσολάκογλου,τοκογλύφοι κ.λ.π).Δεν ξέρουν όμως ότι αυτός δεν θα σταματήσει εύκολα και ίσως να γυρίσει σαν μπούμερανγκ εναντίον τους.

    Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη:Λεφτά δεν υπάρχουν,Λεφτά δεν υπάρχουν,Λεφτά δεν υπάρχουν,Λεφτά δεν υπάρχουν,Λεφτά δεν υπάρχουν.

  10. s-spinos:
    Ανώνυμε των 10:35 μήπως μπερδεύεις τις π#@&*#ς με τις βούρτσες;
    Δηλαδή "εθνικό συμφέρον" είναι η υποταγή στις ορέξεις των τοκογλύφων και των τραπεζιτών;;;
    Και δεν αποτελεί εθνική προδοσία το "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" των κ.κ. Βενιζέλου, Σαμαρά, και των υπολοίπων 201 κυρίων που χωρίς αιδώ βγαίνουν και μας ζητάν να τους ξανά στηρίξουμε ώστε νόμιμα πλέον να μας οδηγήσουν εκ΄του ασφαλούς στον αργό θάνατο;;;

    Και για το ότι και εσύ με αυτά που διατυπώνεις συγκαταλέγεσαι στους προδότες, δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις, "Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει"

  11. Αγαπητέ βουλευτά μας γιατί δε συνεργάζεστε με την Χρυσή Αυγή που είναι και πατριώτες? Δύσκολα να ψηφίσουν οι αγνοί δεξιοί τη ΝΔ του κου Σαμαρά της ΠΟΛΑΝ.

  12. Ξεχάσατε τη Ντορα της ΔΗΣΥ και τους υπόλοιπους του ΛΑΟΣ. Έτσι όπως έχει γίνει η ΝΔ σήμερα έχει περισσότερες συνιστώσες από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog