Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο δυόσμος πάει παντού!

- Advertisement -

Το άρωμά του είναι χαρακτηριστικό. Η γεύση του ιδιαίτερη.

Γι’ αυτό και τον χρησιμοποιούμε σε πολλά, πάρα πολλά φαγητά και ποτά, αλλά και σε φαρμακευτικά σκευάσματα προκειμένου να βελτιώσει την οσμή και την γεύση τους.

Δε θα σας δώσω συνταγές για κεφτέδες ή σάλτσες με δυόσμο…
όχι γιατί δεν είναι ωραίες, αλλά επειδή ανυπομονώ να καλοκαιριάσει επιτέλους! Έτσι, σας κερνάω ένα… μοχίτο. Την συνταγή του δηλαδή, για να το φτιάξετε μόνοι σας.

Θα χρειαστείτε:

5-7 φύλλα δυόσμο

6 κομμάτια lime

60 ml λευκό ρούμι Κούβας

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη

Θρυμματισμένο πάγο

Βάλτε σε ψηλό ποτήρι 4 κομμάτια lime, τα φύλλα δυόσμου και την ζάχαρη. Προσθέστε λίγες σταγόνες ρούμι και συνθλίψτε με το γουδοχέρι. Στη συνέχεια γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και συμπληρώστε με ρούμι μέχρι να φτάσετε δύο δάχτυλα από το χείλος του ποτηριού. Γεμίστε με σόδα και ανακατέψτε ελαφρά.
Διακοσμήστε με φύλλα δυόσμου και τα 2 κομμάτια λάιμ, που περίσσεψαν.
Συμβουλές για τον φρέσκο δυόσμο:
Διατηρείται σε κλειστή πλαστική σακούλα στο ψυγείο.
Χάνει μέρος του αρώματός του όταν κόβεται με μαχαίρι. Είναι προτιμότερο να κόβεται με τα χέρια.
Αν προστεθεί λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, έχει εντονότερο άρωμα.

www.ipop.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog