Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκπρόσωπος Τσιπρα-ρέου στο ΜEGA CHANNEL – Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα λεπτά στο δελτίο του MEGA ρωτήθηκε τι θα γίνει αν οι ευρωπαίοι μας πουν: εντάξει θα διαπραγματευτούμε μαζί σας αλλά μέχρι τότε δεν έχει λεφτά…

 Τι απάντησε ? Ναι θα χρειαστούν μέτρα 4 δις διότι τα λεφτά της δόσης καλύπτουν κατά 90 με 92% τόκους και τα υπόλοιπα λειτουργικές δαπάνες .

Μέχρι εχθές μας έλεγαν ότι τα λεφτά φτάνουν και είχε πιαστεί το χέρι μου στο πληκτρολόγιο να λέω ότι δεν φτάνουν διότι έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και διάφοροί πολιτικοί απατεώνες ή στην καλύτερη περίπτωση πολιτικά ανάπηροι μου έλεγαν πχ τι βλάκας θεέ μου, Μπετόβλακας και διάφορα άλλα κοσμητικά.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε που θα βρεθούν τα 4 δις και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: Από ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ και βραχυχρόνιο δανεισμό. Ρωτήθηκε τότε τι εννοεί ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ και είπε έκτακτη φορολογία στις επιχειρήσεις. Το πώς βέβαια θα φορολογήσεις ζημιογόνες επιχειρήσεις το μελετά η επιστήμη και το πώς θα εισπράξεις το μελετά η NASA σε ευρεία σύσκεψη με εξωγήινους . Βέβαια δεν είπε λέξη για την ΕΚΤΑΚΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ και τι σημαίνει βραχυχρόνιος δανεισμός.

Εγώ πάντως έχω να πω στο αξιότιμο κύριο Βουλευτή : και ποιος δανείζει το Ελληνικό δημόσιο; ΚΑΝΕΙΣ!!! Από πού θα κόψεις δαπάνες όταν το 90% του προϋπολογισμού πάει σε μισθούς και συντάξεις και ΗΔΗ το δημόσιο δεν πληρώνει κανένα προμηθευτή του ούτε επιστρέφει τον ΦΠΑ? Και για να μην δω ανόητα σχόλια ότι θα κόψει από την Άμυνα να σας πληροφορήσω ότι οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πλην μισθών και λειτουργικών δαπανών ανέρχεται σε 390 εκ. €.

Μπετόβλακας

- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενώ να δανείζεσαι για να αποπληρώνεις χρέος και έτσι να δημιουργείς μεγαλύτερο είναι η λύση στο πρόβλημα κατά τη γνώμη σου.
    Εγώ πάντως δεν είδα τη Τρέμη και τον κάθε μισθοφόρο δημοσιογράφο να επιμένουν τόσο πολύ στις ερωτήσεις τους όταν ρωτάν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Ενώ πολλάκις ρωτούνται εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνετε αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση, δεν ερωτούνται με τέτοια επιμονή οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων που θέλουν επαναδιαπραγμάτευση , τι θα κάνετε αν σας πουν "έτσι είναι το πακέτο και δεν αλλάζει"?

  2. Ψιλά γράμματα μπετοβακα. Είπαμε…η εξυπνάδα έχει όρια, η Βλακεία τους δεν έχει.
    Αλλα θα στην πέσουν οι θυμωμενοι kαι οι αγανακτισμένοι. Με επίθετα και ταμπέλες.

  3. Το χρέος μεγαλώνει απο τον άκρατο ΚΡΑΤΙΣΜΟ. ΠΌΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΚΌΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ. και ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το Κράτος ως λύση.

  4. Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι αν και κατά πόσο πιέζουν οι δημοσιογράφοι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ? και όχι οι απαντήσεις τους? Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σε αυτή την χώρα και ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με τα δεδομένα που υπάρχουν….Οι εποχές που οι πολιτικοί των κομμάτων υπόσχονταν λαγούς με πετραχείλια έχουν περάσει…Το ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και στελεχών του και ψηφοφόρων του…Μία ματιά στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ της 6 Μαίου θα σας πείσει

  5. Άκου μπετόβλακα και αν θες σε παρακαλώ απάντησε:

    Τα προσδοκόμενα έσοδα του κράτους είναι γύρω στα 40-45 δισ. Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι γύρω στα 25.
    α.Πως είναι ρε παιχταρά αυτό 90%;
    β.Από που αντλείς τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζεις;

  6. Δυό θα είναι οι υποψηφιότητες για το βραβείο Νόμπελ οικονομίας.
    Του μπετόβλακα και του φλογίδα.
    Όποιος ενδιαφέρεται για απάντηση των παραπάνω διλημμάτων ας διαβάσει:
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7946:teo-misthoi-syntaxeis&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λες και βγήκαν από παρθενογένεση , υποδυόμενοι τον ρόλο των εθνοσωτήρων παίρνουν θέση στα τηλεοπτικά panels και μας μιλούν για τις"ανανεωμένες"θέσεις τους θέτοντας μας τους εκβιασμούς των ευρωπαίων συν-εταίρων τους.
    Με τέτοιου τύπου εκβιασμούς 2 χρόνια η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην εξαθλίωση. Ας θυμηθούμε το ίδιο ερώτημα που μας έθεταν οι ίδιοι πριν από 2 χρόνια «που θα βρείτε τα 110 δις» και που τελικά οδηγηθήκαμε.
    Κάτω από την τρομοκρατία για το τι θα γίνει τον επόμενο μήνα έχει υποθηκεύτει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας για παρά πολλά χρόνια.
    Κάθε μήνα που υποκύπτουμε στον βραχυπρόθεσμο εκβιασμό καθιστούμε πιο δύσκολη την ανατροπή της καταστροφικής πορείας της χώρας, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια, και έτσι αποδυναμώνονται οι προϋποθέσεις για την ανατροπή.

    Το ερώτημα αυτό υποκρύπτει και εκβιάζει την πλήρη υποταγή των κοινωνιών στις επιταγές των αγορών. Κάτω από τη θηλιά της παροχής ρευστότητας από τους κατόχους χρήματος (των αγορών παλιότερα, του ΔΝΤ σήμερα, ένα καθεστώς που δεν είναι φυσικός νόμος αλλά αποτέλεσμα της επικράτησης νεοφιλελεύθερων δυνάμεων) οι κοινωνίες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τη δημοκρατική λειτουργία απόφασης για την πορεία τους. Επιχειρείται η ακύρωση της δυνατότητας συζήτησης και απόφασης για το πού οδεύουν οι λαοί κάτω από την πίεση της βραχυπρόθεσμης εξυπηρέτησης τρεχουσών αναγκών.

    Η Ελλάδα δεν φύτρωσε ξαφνικά στον χάρτη χρεωμένη .
    Το ένοχο παρελθόν-παρών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας οδήγησαν στην καταστροφή και όσο θράσος αυτοί διαθέτουν να το αποποιούνται τόσο μεγαλύτερο θα είναι το χαστούκι που θα φάνε από τον ελληνικό λαό.
    Πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε τηΝΔ όταν ισχυρίζεται πως δεν είχε αντιληφθεί σε τι καταστροφή οδηγούσε η πολιτική που ακολουθούσε εδώ και δεκαετίες αλλά κυρίως τα 2τελευταία χρόνια και περίμενε τη σφαλιάρα του εκλογικού αποτελέσματος για "να πάρει το μήνυμα" και να ανακόψει την πορεία προς τον γκρεμό?
    Πρόκειται είτε για χυδαίους ψεύτες ,είτε για πωρωμένους με την εξουσία πολιτικάντηδες,απολύτως αποκομμένους από την κοινωνία ,απολύτως ανίκανους να αφουγκραστούν τις ανάγκες της και να αγωνιστούν για την ικανοποίηση τους.

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  7. Ένοχο παρελθόν ΝΔ ΠΑΣΟΚ εναντίον ακρατου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
    Εγω θα προτιμησω ΝΔ ΠΑΣΟΚ.και ο λόγος ειναι ένας. Καλυτερα κάποιους που έχουν αντιληφθεί τις μαλακιες τους παρα άλλους που δεν αντιλαμβάνονται τις δικές τους μαλακιες.
    Και μην μου πει κανένας ότι υπάρχει κάποιο κόμμα αλάνθαστο.
    Ολα έχουν τις αδυναμίες τους και θα κανουν λάθη.
    Ο σκοπός ειναι να διαλέξεις κάποιον που θα κάνει τα λιγότερα.
    Και το ερώτημα ειναι… Αυτούς που έχουν κάνει λάθη και έχουν την δεδομένη στιγμη κατεβασμένα τα κεφαλια ή κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη.
    Και η στιγμη ειναι χρονικά ….κρίσιμη.

  8. Ένοχο παρελθόν ΝΔ ΠΑΣΟΚ εναντίον ακρατου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
    Εγω θα προτιμησω ΝΔ ΠΑΣΟΚ.και ο λόγος ειναι ένας.

    Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑΡΟΣ ΕΞΑΡΧΗΣ:ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ-ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΠΕΙ…ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

  9. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ

  10. πολύ τσαμπουκάς είσαι ρε μεγάλε 5:57.Βάλε και τη κουκούλα σου τωρα και τρέχα στο Συνταγμα να κάψεις την Αθήνα.
    Πολιτικοί Απατεωνες.

  11. Είναι εντυπωσιακή η συνεχής προσπάθειά σου αγαπητέ "μπετόβλακα", να πείσεις τους ανγνώστες, με σαφώς λάθος στοιχεία, ότι ο βιαστής της ανήλικης θα πρέπει να προκριθεί και ως επιμελητής της.
    Αφού ασχολείσαι με τα οικονομικά του κράτους, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμη και σήμερα, το Ελληνικό κράτος εκδίδει και πουλά έντοκα γραμμάτια. Γιατί η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, έως ότου ισοσκελίσει τον προυπολογισμό, εξαιρουμένων των τοκογλυφικών δανείων; Γιατί δεν θα μπορούσε η νέα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ κυβέρνηση να φορολογήσει της πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με έκτακτη εισφορά;
    Σου προτείνω αντί να ακτινοσκοπείς τις δηλώσεις των βουλευτών των πατριωτικών κομμάτων (δεν εννοώ μόνο τον Σύριζα), να κάτσεις και να σκεφτείς για πιο λόγο έχουμε εκ θεμελίων αλλαγή του εργατικού δικαίου στην Ελλάδα; βοηθάει την ανάπτυξη ο στραγγαλισμός της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα; Ποιά κόμματα ενώ πήραν αποφάσεις για εξουθενωτικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων (οι τελευταίες εφαρμόζονται ακόμη και στις μέρες μας), τολμούν ανερυθρίαστα και μιλούν ότι δεν θα κάνουν άλλες μειώσεις; Ημιανάπαυση……

    ο αχρέωτος

  12. Αγαπητά Αχρέωτε το να αποκαλείς μια μελλοντική κυβέρνηση Συριζα πατριωτική είναι τουλάχιστον προκλητικό! Οι άνθρωποι βγάζουν σπυράκια όταν ακουν την λέξη και μόνο.Μάλλον έχεις μπερδευτεί…Οι ρόζ αποχρώσεις του Συριζα για όλα τα θέματα ,οχι μόνο τα οικονομικά, μάλλον απέχουν παρασσάγκας απο αυτό που θεωρήται και είναι πατριωτικό και εθνικό συμφέρον..

  13. ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΕΔΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ (ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ )ΜΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ …..ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΜΑΖΕΤΑΙ ,ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ,ΤΟΥ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΣΕΝΤΟΝΑ (ΑΝΕΡΓΙΑ , ΣΥΣΙΤΙΑ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ Κ.Α.) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ….ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΦΕΥΡΕΙ ….ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ Κ@ΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΥ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ….ΝΑΔΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ……ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ …..ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΜΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ …..Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΡ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΣ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ……Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ s-spinos ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΚΛΕΓΕΙ , ΘΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΒΥΣΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ……

  14. Την πέφτετε στον Μπετόβλακα και μπλέκετε μέσα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,εργασιακές σχέσεις κ.λ.π
    Η Ελλάδα μέσω της δανειακής σύμβασης δανείζεται αυτή τη στιγμή με επιτόκιο 3,6 – 4% από τους "τοκογλύφους" όπως η Ιταλία και η Ισπανία που δανείζονται με 6% και 7% από τις αγορές.Αυτό επηρεάζει και τα έντοκα γραμμάτια γιατί από πίσω υπάρχει ως εγγύηση η αξιοπιστία της Τρόικας . Αν η Ελλάδα δεν είχε αυτή τη δανειακή σύμβαση και έβγαινε μόνη της στην αγορά θα δανειζόταν με 10%,15%,20% ? (διαλέξτε και πάρτε)αυτή τη στιγμή (και αν βρίσκονταν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα).
    Αν βαρέσεις κανόνι καταργώντας τη δανειακή σύμβαση να βλέπαμε που θα πήγαιναν και τα έντοκα τότε. Και με τη πανέμορφη φήμη που θα αποκτήσουμε ότι ως κράτος αθετούμε συμφωνίες, να δούμε ποιός ψυχάκιας θα μας δάνειζε.
    Μια χαρά τα λέει ο Μπετόβλακας τα οικονομικά.
    Οι Συριζαίοι θυμίζουν τον Παπανδρέου που έλεγε "το έλλειμμα είναι 9%, υπάρχουν λεφτά" και μετά "το έλλειμμα είναι 13%, κακή και ψεύτρα ΝΔ,λεφτά δεν υπάρχουν,έλα Τρόικα γιατί δεν βγαίνω".
    Καλό το βρίσιμο στο ΠΑΣΟΚΝΔ αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν όσο δημιουργικός λογιστής και να είσαι.
    Και αν συμπληρώσουμε και κάτι άλλα τραγελαφικά που λέει ο Σύριζα για επιστροφή χαρατσίων,επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου δεδομένα, εντάξει λες… "τα παιδιά είναι για τα πανηγύρια"

  15. Γιατί θα πρέπει να ανακυκλώνουμε έως και σήμερα, αγκυλώσεις του παρελθόντος ακόμη και σε επίπεδο εννοιολογικό;
    Γιατί του Σύριζα δεν του επιτρέπει η μοναδικότητά μας να είναι πατριωτικό κόμμα; Γιατί τα κόμματα που αλληλοδιαδεχόντουσαν το ένα το άλλο, τα τελευταία 38 χρόνια, διεκδικούν αποκλειστικά τον όρο πατρίδα, έθνος, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, αλλά κυρίως με την παραχώρηση της εθνικής μας ασυλίας, που προέκυπτε από την εθνική μας ανεξαρτησία ως κράτος;
    Γιατί αυτοί που παραχωρούν ότι ιερό και όσιο έχει ένα κράτος, την εθνική του ανεξαρτησία, διεκδικούν για τον εαυτό τους τον πατριωτισμό και όχι αυτοί που ξεκάθαρα φωνάζουν ότι θα επαναφέρουν την αξιοπρέπεια της εθνικής μας κυριαρχίας;
    Αυτό πάλι με τις συνιστώσες ποιον τρομάζει σήμερα; Ποια κόμματα φοβούνται και μόνο να παραδεχτούν την ύπαρξή τους; Ποιους φοβίζει η διαφορετικότητα; Ποιοι τρομάζουν στο άκουσμα της διαφορετικής άποψης; Σίγουρα όχι αυτοί που γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, αυτοί που έχουν συγκρότηση, επιστημονική γνώση της πραγματικότητας και πεποιθήσεις.

    Ο αχρέωτος

  16. Όταν θες να εκφράσεις πολιτική σκέψη με το επίθετο που παραπέμπει σε ελληνική ταινία, τότε μάλλον το θέμα είναι tragic.
    Μπετόβλακα καλέ μου άνθρωπε. Η δοξασία του να κριτικάρεις και να κρίνεις, αναγνωρίζοντας έτσι στην "απ'έξω" τα λάθη των άλλων, είναι ένα ίδιο εκ πολλών χαρακτηριστικών που μας έχουν οδηγήσει έως εδώ.
    Αρέσκεσαι και εσύ και άλλοι στο να κουνάς το δάκτυλο. Αρέσκεσαι στο να αναδεικνύεις τα λάθη. Αρέσκεσαι στο να ψάχνεις και μεμψιμοιρείς την αδυναμία. Και καλά κάνεις. Το μπετοβλακένιο όμως είναι ότι δεν συνηθίζεις να το κάνεις και για το δική σου πλευρά, εν προκειμένω στη πολιτική του Αντωνάκη, λέγε με αποστάτη, λέγε με προδότη των ανοιχτών συνόρων, λέγε με κομανέτσι, λέγε με γλύφτη των άλλοτε φτυσμένων.
    Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να κρίνω και να κριτικάρω, γιατί θα μπω και εγώ στο ίδιο αέναο καθεστώς της ημέρας της μαρμότας (γιατί αυτό ζεις…την ημέρα της μαρμότας, προσπαθώντας κάθε μέρα που ζεις ακριβώς τα ίδια, να περισώσεις και ότι περισσότερ….ξεχνάς όμως ότι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια δεν επιδέχεται ούτε μειώσεις, ούτε περικοπές).
    ……συνεχίζεται

  17. Δεν θα μπω λοιπόν στην διαδικασία να προσπαθήσω να σε πείσω για το αν ο Τσίπρας ή ο Καμμένος ή ο Δαλάϊ Λάμα είναι καλύτερη λύση λόγω προγράμματος ή λόγω ιδεολογίας (για ποιά ιδεολογία θα μπορούσες εσύ μπετόβλακα άλλωστε να μιλήσεις, για αυτή της Goldman Sachs, για αυτή της επιλογής του Αντωνάκη για πρωθυπουργό τον εκπρόσωπο της Τρόϊκας, για αυτή που -άκουσον, άκουσον- ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς μας ξεφτύλιζαν ως έθνος και οντότητα διαπραγματευόμενοι με υπαλληλίσκους;).
    Θα μπω στη διαδικασία να σου αναφέρω 3 πράγματα.
    1) Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ ξέρεις γιατί είναι μεγάλες ομάδες; Γιατί έχει ο ένας τον φόβο και το δέος του άλλου και όταν δεν μπορεί να τον κερδίσει προσπαθεί να τον μειώσει. Έχεις αναλογιστεί μπετόΒΛΑΚΑ, ότι έχετε φτάσει τον Τσίπρα σε δυσθεώρητα ύψη; Έχεις αναλογιστεί ότι με τα τερτίπια και την ανικανότητα της παιδικής χαράς της ΠΟΛΑΝ που έχει μαζέψει ο Αντώνης, ο Τσίπρας παίζει πρώτο θέμα σε όλο το κόσμο, σε όλα τα μέσα; Έχεις αναλογιστεί ότι έχουν μαζευτεί όλοι και ο Τσίπρας; Και αυτό είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ μπετόΒΛΑΚΑ. Χωρίς εσάς δεν θα το κατάφερνε.
    2) Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ούτε το κράτος, ούτε η οικονομία, ούτε η ιδεολογία όπως μπετοβλακωδώς προσπαθούν πολλοί να πουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Όταν τα 2 μεγάλα κόμματα έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους, τον ανθελληνισμό τους, την υποταγή τους, την διαπλοκή τους, την διαφθορά τους, και στο τέλος την επιβραβεύουν με απίστευτες κωλοτούμπες και πρόσκληση ακόμα χειρότερων στους ήδη χείριστους, εσύ τι προσπαθείς να αποδείξεις μιλώντας για τους άλλους; Ότι είσαι ακόμα περισσότερο Ανθέλληνας ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ; Ότι είσαι ένας εξ αυτών; Ότι είσαι λαμόγιο και διεφθαρμένος; Τι; Επέλεξε σε παρακαλώ.
    3) Η πολιτική και οι πολιτικοί είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν υπεραξία στο κράτος, στην οικονομία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη, στην διαχείριση. Αυτό είναι πασιφανές. Χρησιμοποιώντας τα παλαιά υλικά, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανακυκλώσεις τα παλιά. Και τα παλιά (μεταπολίτευση) είναι ανθελληνικά, δόλια, διαπλεκόμενα και ανίκανα. Ποιός λοιπόν από τους Αντώνη και Βενιζέλο θα ξεκαθαρίσει τα σκάνδαλα με χρηματιστήριο, siemens, ολυμπιάδα, βατοπαίδι, εξοπλισμούς, ΕΛΣΤΑΤ, ΔΝΤ κλπ; ΑΥΤΟΙ μπετόΒΛΑΚΑ;
    Ποιός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους παίρνουν όλα τα έργα για να χρηματοδοτούν τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά τους μέσα; Ο Αντώνης που έτρεχε πίσω από τον Ψυχάρη μπετόΒΛΑΚΑ.

    Υ.Γ. Ούτε καν θα δω αν απαντήσεις. Γιατί η προσπάθεια προσκόλλησης στο παρελθόν με μόνο γνώμονα ότι οι άλλοι θα είναι χειρότεροι από το χείριστο, δεν αξίζει καν αντιπαράθεσης.

  18. την απάντηση στήν ερώτηση ποιά είναι καλύτερη λύση, τήν είχε δώσει πρίν δυο χιλιάδες χρόνια ο αριστοτέλης λέγοντας προτιμώ μία πόλη με κακό βασιλά παρά μιά πόλη χωρίς βασιλιά !!!1 Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε οτι αυτή την στιγμή χρειάζεται κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τήν πραγματικότητα και όχι να αερολογεί…. 'Ολοι φταίμε που φτάσαμε εδώ και τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τήν αλήθεια που πάντα είναι πικρή!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΑΝ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ::::::

  19. Όσοι θεωρείτε ότι τα οικονομικά του μπετόβλακα είναι σωστά απλά δεν έχετε ιδέα από τα νούμερα. Βαριέστε τόσο πολύ να ψάξετε τα επίσημα στοιχεία αλλά από την άλλη θέλετε να έχετε και γνώμη επί παντός. Τυχαίο ότι η γνώμη σας μοιάζει με κάθε δελτίο ειδήσεων; Αφού δεν έχουμε βασιλιά κατά 7.54 και ζούμε την δίνη της ακυβερνησίας ποιος υπέγραψε να πληρωθεί το ομόλοογ των 500 εκ. πριν τέσσερεις ημέρες; Και το όλοι φταίμε και τώρα να κάτσουμε φρόνιμα και αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες πάλι κάτι μου θυμιζεί, κάτι μου θυμίζει… Όλγα; Εσύ είσαι;

    Δεν λέω τίποτα για τον φίλο 2.50 που αναρωτίεται ποιος θα μας δανείζει με την κάκιστη φήμη που έχουμε φτιάξει γιατί προφανώς δεν έχει ιδέα περί δανεισμού και πως αυτός λειτουργεί. Μόνο ένα. Αφού είμαστε τόσο ρεμπεσκέδες και μπατακτσήδες γιατί έχουν λυσσάξει να συνεχίσουμε την δανειακή και να παίρνουμε τα λεφτά τους;;; Τόσο φιλέλληνες είναι όλοι;;; Και εμείς οι αλήτες τους βρίζουμε και από πάνω;; Μήπως γιατί σε όλα τα δάνεια του πλανήτη αποπληρώνονται πρώτα οι τόκοι; Μήπως επειδή με τα δάνεια που μας φορτώνουν κερδίζουν εκάτομύρια;

    Παιδιά χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, καλοκαίρι έρχεται, βάλτε τα κεφάλια κάτω από την βρυσή, πάρτε βαθειές ανάσες και ξεκινήστε να μορφώνεστε. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος ούτε όλοι θέλουν το καλό μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog