Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι θα γίνει αν επιστρέψουμε στη δραχμή

- Advertisement -

Εφιαλτικοί αναμένονται οι πρώτοι τρεις μήνες της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, σύμφωνα με τις αναλύσεις του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης…

Στην παρουσίαση του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαϊου περιγράφηκαν με μελανά χρώματα τις συνέπειες που θα έχει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στον ενεργειακό τομέα.

Το ΙΕΝΕ τόνισε ότι θα υπάρξει μια περίοδος 3 με 4 μηνών όπου τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερως οδυνηρά, αφού οι εισαγωγείς ενέργειας δεν θα έχουν συνάλλαγμα για να αγοράσουν αγαθά.

Προκειμένου να βρουν αποθέματα συναλλάγματος, θα απευθυνθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όμως θα χρειαστεί καιρό για να μαζέψει το ευρώ που θα κυκλοφορεί και να δημιουργήσει απόθεμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα καύσιμα, αφού θα έχουν σταματήσει οι εισαγωγές.

Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα ασφαλείας που υπάρχουν στα διυλιστήρια, πράγμα αδύνατον, όσο παραμένουμε μέλη της Ευρωπαϊκης Ένωσης, αφού με κανονισμό απαγορεύει την μείωση ενός συγκεκριμένου ορίου καυσίμων σε απόθεμα.

Περίπου το ίδιο θα συμβεί και με το φυσικό αέριο, το οποίο στην Ελλάδα χρησιμοποιείται και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με το ΙΕΝΕ, αναμένεται να βελτιωθεί μετά τους 4 μήνες, όπου η ΤτΕ θα μπορέσει να δημιουργήσει απόθεμα συναλλάγματος και ξαναρχίσουν οι εισαγωγές.

Όμως και σε αυτή την περίπτωση, λόγω δραχμής, η κατανάλωση θα μειωθεί.

moneypost.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΟΥΖΑ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ.ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

  2. Δραχμή χίλιες φορές.. με εθνικισμό θα πάμε μπρος ρε πάρτε το χαμπάρι ας κάνουμε το πρώτο βήμα!!Έξω από Ευρώπη και Ευρό

  3. parte to xampari gia na vgoume apo to Euro prepei na ginei dimopsifisma kai na apofasisei o Laos an theloume Laiki Draxmi Atoki i Euro kai min pisteuete oti sas lene ta mme Pasokonoudokanala pou to mono pou kanoun einai na tromokratoun ton kosmo kai na xeiragwgoun ton egefalo tous

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog